Prima pagină Ediția din: 10.6.2003
Știri
Și-a vărsat năduful pe avere
Un tânăr și-a autoincendiat locuința pentru că l-a lăsat nevasta
      Duminică dimineața, la orele 8,00, Poliția Jidvei a fost sesizată de Dumitru Moldovan, de 57 de ani, din Jidvei, că ginerele său și-a incendiat locuința. Focul a fost stins de vecini și de membrii familiei, astfel încât pagubele au fost limitate. Au ars totuși bunuri din casă în valoare de 10 milioane de lei. Din cercetări a reieșit că Varga și-a dat foc la casă fiind supărat că l-a părăsit nevasta. Acum el este cercetat pentru distrugere. Îi înțelegem bietului om supărarea, dar ne întrebăm ce s-ar întâmpla dacă toți bărbații părăsiți de neveste și-ar da foc la case!... (F.R.)
Tânăr înecat în râul Sebeș
      Ilie Petru, din Sebeș, a sesizat Poliția că în timp ce se afla pe malul râului Sebeș, în zona stației de epurare, o persoană de sex masculin a sărit în râu și nu a mai ieșit la suprafață. Din păcate, victima Gheorghe Puțanu, de 28 de ani, din Sebeș, a murit. El a ieșit la un moment dat din apă, apoi a dispărut. Cel mai probabil, tânărul s-a lovit la cap în săritură.(F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Doliu pe drumurile județului
Doi morți și patru răniți, bilanțul unui tragic accident rutier petrecut la Lancrăm
Pompierii au intervenit la descarcerare pentru scoaterea victimelor dintre fiarele contorsionate
      Unul dintre cele mai cumplite accidente rutiere din ultima vreme din județul Alba a avut loc ieri dimineață, în jurul orei 6,15, pe DN 1, în localitatea Lancrăm, în dreptul imobilului de la numărul 305. Un autoturism Cielo, cu număr de înmatriculare AB-01-SZS, ce circula în direcția Alba Iulia-Sebeș, condus de Claudiu Hileagă, de 22 de ani, din Daia Română, a intrat pe contrasens și s-a ciocnit frontal cu o autoutilitară, marca Mercedes, cu numărul de înmatriculare DJ-65-ZBK, ce circula din sens opus. În această mașină, condusă de Ștefan Asproiu, de 35 de ani, din Craiova, se mai găsea și Tamara Burciu, de 31 de ani, tot din Craiova.
     Potrivit primelor constatări, accidentul s-a produs după ce autoturismul Cielo a intrat cu viteză într-o curbă, iar mașina nu a mai putut fi redresată. Se pare că șoferul oltean a încercat să evite tardiv coliziunea cu Cielo-ul. În urma impactului violent, șoferul din Cielo, Claudiu Hileagă și pasagera de pe scaunul din dreapta față, Mioara Fălămaș, de 20 de ani, din Doștat, au decedat. Alți doi pasageri, Daniel Mihaiu Ioan, de 32 de ani și Mihaela Bârsan, de 23 de ani, din Sebeș, au suferit răni grave fiind transportați la spitalul județean Alba cu ambulanța.
     Tânăra era într-o stare mai gravă, fiind adusă la spital în comă și picioarele fracturate. Cei doi răniți au fost transportați ieri la spitalul de neurochirurgie Sibiu. Răniți au fost și cei doi ocupanți ai autoutilitarei Mercedes. Pentru scoaterea celor doi decedați din Cielo a fost necesară intervenția pompierilor albaiulieni, cărora le-au trebuit nu mai puțin de 45 de minute pentru descarcerare.
Nicoleta TOMUȚA, Florin ROMAN

Căldură sufocantă în următoarele zile
37 de grade Celsius la umbră
      Dacă în ultimele zile temperaturile au depășit frecvent 30 de grade, meteorologii ne avertizează că în zilele următoare va fi și mai rău. Vine canicula! Ieri, în București, s-au înregistrat 35 g C, iar în această săptămână se vor înregistra temperaturi insuportabile, care vor ajunge miercuri, 11 iunie, la 37 g C. Valul de căldură va continua să afecteze România, în special sudul și estul țării, dar meteorologii anunță că nici celelalte regiuni nu vor scăpa de caniculă și temperaturile maxime vor fi situate între 35 și 37 de grade. Medicii avertizează în special persoanele cardiace și pe cele în vârstă. Acestea sunt sfătuite să consume cât mai multe lichide, cel puțin doi litri pe zi, și să evite, pe cât posibil, deplasările în timpul zilei, atunci când soarele este mai puternic. (T.I.)
Lovitură de teatru pe scena politică din județul Alba
Puci la PNȚCD, vivat Acțiunea Populară!
      Lovitură de teatru pe scena politică județeană! În cursul zilei de ieri, marea majoritate a liderilor PNȚCD Alba și-au înaintat demisiile din acest partid și au intrat în Comiteul de inițiativă al Acțiunii Populare, condusă de fostul președinte Emil Constantinescu. Dacă mai era ceva de rupt din firavul PNȚCD, atunci acel ceva a fost din nou despicat. Demisionarii acuză "modul nestatutar și profund nedemocratic în care actuala conducere a PNȚCD a soluționat un diferend intern privitor la demiterea mai multor membri din conducerea aleasă democratic la Conferința județeană Alba în aprilie 2002". Printre demisionari se găsesc fostul președinte Marcel Simion, Mihai Zgâia, Sorin Bumb, Ioan Timiș, fostul primar al Alba Iuliei, Onoriu Forda, Adriana Josan- Cugir, Dumitru Stroe- Sebeș, ambii președinți de organizații, Nicolae Crainic, Eugen Josan, Stana Magda, secretar Ciugud și Dorel Popa, vicepreședinte Blaj. Toți demisionarii fac parte din Acțiunea Populară Alba, lor adăugându-li-se Maria Coman, Traian Toader, Ioan Avram, Mihaela Macavei și Dan Dărămuș. Conferința de alegeri a noii formațiuni politice va avea loc în 28 iunie.
Florin ROMAN

Sub deviza: "Gata cu privitul, să trecem la acțiune!"
Ioana Gârlea a renunțat la ochiul țărăniștilor în favoarea săgeții liberale
      În cadrul conferinței de presă de vineri, 6 iunie, a liberalilor din Alba, Ioana Gârlea, fosta reprezentantă a Departamentului Imagine din PNȚCD Alba, și-a anunțat înscrierea, din 4 iunie a.c., în PNL Alba, transferul făcându-se direct pe aceeași funcție. Ioana Gârlea a precizat că deși este de vreo 10 ani la țărăniști, la un moment dat a simțit nevoia mutării într-un "loc unde să poată să crească", opinând că PNȚCD "și-a pierdut identitatea". "Mai există încă oameni de valoare în PNȚCD, oameni care trebuie atrași spre dreapta adevărată deoarece sigla PNȚCD îi trage în jos", a declarat noua șefă a Departamentului Imagine din PNL Alba.
     Ioana Gârlea a spus că a optat pentru PNL deoarece consideră că liberalii reprezintă adevărata dreaptă și crede că aici își poate atinge obiectivele de ascensiune politică. Totodată, ea și-a exprimat speranța că îi va putea convinge și pe foștii ei colegi din PNȚCD, tineri, să nu se retragă din politică, ci să-și urmeze convingerile de dreapta activând sub sigla PNL.
Nicoleta TOMUȚA

Năstase interesat de relațiile cu presa
      Miercuri, 11 iunie a.c., se va desfășura la Palatul Victoria din București o întâlnire a primului ministru Adrian Năstase cu prefecții, subprefecții și purtătorii de cuvânt ai Prefecturilor, în cadrul căreia vor fi abordate teme specifice relațiilor cu mass-media. Ulterior întâlnirii cu premierul, purtătorii de cuvânt vor urma un program de pregătire, care va continua și a doua zi. În absența prefectului Ioan Rus, care este plecat în Franța, județul Alba va fi reprezentat de către subprefectul Ioan Maier și purtătoarea de cuvânt a Prefecturii - Georgiana Jurcă.(R.J.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.