Curier județean
Rugăciunea de azi
    Cel ce în toată vremea și în tot ceasul, în cer și pe pământ ești închinat și slăvit, Hristoase Dum­ne­ze­ule, îndelung-răbdătorule, mult mi­los­ti­ve și milosârde; care pe cei drepți iubești și pe cei păcătoși miluiești. Care pe toți chemi la mântuire pentru făgăduința bu­nă­tă­ți­lor ce vor să fie. Însuți, Doamne, Iisuse Hristoase, primește și ru­gă­ciu­ni­le noastre și îndreptează viața noastră spre poruncile Tale; su­fle­te­le noastre le sfințește, trupurile și gândurile curățește, cugetele în­drep­tea­ză și ne izbăvește pe noi de tot necazul celor rele și al durerii. Ocrotește-ne pe noi cu Sfinții Tăi îngeri ca, prin mijlocirea lor fiind păziți și povățuiți, să ajungem la unirea credinței și la cunoștința slavei Tale celei neapropiate, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Onufrie cel Mare și Petre Athonitul.
Catolic: Sf. Ioan de Facundo.
Greco-catolic: Dupăprăznuirea Înălțării. Pc. pr. Onofrei Egipteanul și Petru din Athos.
Meteo
     Astăzi: Cerul este senin pe tot parcursul zilei și al nopții, vremea păstrându-se în aceleași coordonate caniculare. Maximele zilei pot depăși 32 grade C, iar minimele pe timpul nopții rămân la 17 grade C.
     Mâine: Vremea va fi, în continuare, foarte călduroasă, cerul degajat, iar temperaturile se mențin extrem de ridicate: 31 grade C pe timpul zilei și 16 grade C în timpul nopții.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Concursul "Sanitarii pricepuți" și-a desemnat câștigătorii
      Filiala de Cruce Roșie Alba a organizat sâmbătă, 7 iunie 2003, la Colegiul militar "Mihai Viteazu" din Alba Iulia, desfășurarea e­ta­pei județene a concursului pentru sănătate și prim ajutor "Sanitarii pricepuți". Au luat parte șapte echipe sanitare din școli generale și opt echipaje din licee, câș­ti­gă­toa­re ale locului I la etapele zonale ce s-au desfășurat în luna mai a.c.
     În urma rezultatelor obținute la probele teoretice și practice de acordare a primului ajutor, s-a alcătuit următorul clasament: la categoria școli generale, primul loc a revenit echipajului Școlii generale Avram Iancu Abrud, pe locul doi s-a situat echipajul Școlii generale Petrești, iar locul trei a fost ocupat de Școala generală nr.3 Cugir, urmate în ordine de echipajele Școlilor generale "I­no­chen­tie Micu Klein" - Blaj, "Mihai Eminescu" - Alba Iulia, Noșlac și Zlatna.
     La categoria licee, locul unu a fost ocupat de echipajul sanitar al Colegiului Național "T. Ma­io­res­cu" - Aiud, pe locul II s-a situat Colegiul Național H.C.C. - Alba Iulia, iar pe locul III Colegiul Național "Lucian Blaga" - Sebeș. Rezultate bune au obținut și echipajele Colegiului "I.M. Klein" - Blaj, "David Prodan" - Cugir, "H.C.C." - Abrud, "Avram Iancu" - Zlatna și "Petru Maior" - Ocna Mureș. Premianții au primit distincții din partea Filialei de Cruce Roșie Alba. Echipajul Școlii generale "Avram Iancu" Abrud, ocupantul locului I, va reprezenta județul Alba la etapa națională ce va avea loc în perioada 20-27 iulie 2003, în tabăra națională Poiana Pinului din județul Buzău. Să le spunem de pe acum sanitarilor pricepuți ai județului nostru: "Mult succes!"
     Se cuvine remarcat faptul că toate echipajele înscrise în concurs au dovedit temeinice cunoștințe teoretice și practice în acordarea primului ajutor. Meritul revine deopotrivă profesorilor de biologie, medicilor și asistenților sanitari ce s-au ocupat voluntar de pregătirea concurenților. A­dre­săm pe această cale mulțumiri conducerii Colegiului Militar "Mi­hai Viteazul" din Alba Iulia pentru asigurarea unor condiții excelente de desfășurare a concursului.
Ioan MORARIU, director Filiala de Cruce Roșie Alba

"Fiii satului" la Săsciori
      De Rusalii, în 15-16 iunie, la Săsciori va fi mare sărbătoare. Este vorba de reîntâlnirea fiilor satului, rămași acasă sau plecați pe alte meleaguri. Acțiunea aflată acum la prima ediție va începe duminică, 15 iunie, la ora 8.00, cu un program de muzică de fanfară care-i va chema pe fiii satului la sărbătoare. La ora 9.00, la Căminul cultural va fi vernisată o expoziție reprezentativă pentru Săsciorii de ieri și de astăzi, urmată la sediul Primăriei de o sesiune extraordinară a Consiliului local la care principalele subiecte de pe ordinea de zi vor fi acordarea unor titluri de "Cetățean de onoare" și prezentarea stemei comunei Săsciori. De la ora 11 participanții vor asista la serviciul religios în biserica ortodoxă, iar de la ora 13.00 va avea loc inaugurarea pieței Săsciori; la Căminul cultural, de la ora 17.00, copiii din comună vor prezenta un spectacol festiv, iar de la ora 18.00 va avea loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblul "Călușerul" din Orlat, orchestra "Crăișorul Munților" din Alba Iulia și soliștii Mirela Mănescu, Adrian Țiboc, Cristian Fodor, Leontina Fărcaș și Veta Biriș. Ziua de duminică se va încheia cu un foc de artificii. Dar sărbătoarea va continua luni, 16 iunie, cu serviciul religios dat de Hramul Bisericii Ortodoxe Săsciori "Sfânta Treime", iar de la ora 16.00 va începe pe stadionul din comună o mare petrecere câmpenească urmată de o discotecă în aer liber. (A.D.)
Concurs "Micii Pietoni"
      Marți, 10 iunie 2003, s-a desfășurat la Grădinița nr.4 din Alba Iulia un concurs pe teme de circulație rutieră: "Micii pietoni". Concursul a fost organizat în parteneriat cu Grădinița nr. 6 din Alba Iulia. Copiii s-au dovedit a fi foarte bine pregătiți, astfel încât comisia formată din agentul de circulație Radu Pleșa, d-nul Ioan Popescu - director ACR și d-na învățătoare Jenica Popa s-au văzut nevoiți să acorde premiul I tuturor echipajelor. Organizatorii mulțumesc pe această cale tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea concursului, în special d-nului Ioan Popescu -director ACR Alba și d-nului Comisar șef Marin Aron de la Inspectoratul Județean de Poliție Alba. (Educatoare: Maria Ladea, Niculina Mureșan, Cornelia Truță, Rodica Adam)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.