Prima pagină Ediția din: 17.6.2003
Știri
Veta Biriș și Ovidiu Iuliu Moldovan - cetățeni de onoare ai orașului Câmpeni
      La inițiativa primarului Ioan Viorel Sicoe, îndrăgita interpretă de muzică populară Veta Biriș și nu mai puțin celebrul actor Ovidiu Iuliu Moldovan vor fi declarați cetățeni de onoare ai orașului Câmpeni. Evenimentul se va produce joi 19 iunie a.c. cu prilejul ședinței ordinare a Consiliului local. Cei doi valoroși artiști sunt foarte îndrăgiți în această parte de țară pe care au vizitat-o în dese rânduri, cu diverse prilejuri.(R.J.)
Nereguli "incompatibile"
      Trei echipe ale Prefecturii Alba, constituite prin ordin al prefectului Ioan Rus, au verificat săptămâna trecută în teritoriu situația in­com­pa­ti­bi­li­tă­ți­lor con­form legii. Acestea au fost conduse de către subprefectul Ioan Maier, Adriana Ursa și Mariana Oprea și au constatat în unele localități, anumite nepotriviri între datele "de pe hârtie" și cele din teren. În acest sens s-a comunicat celor în culpă termenul final de 20 iunie a.c. pentru a opta definitiv pentru o calitate sau alta, potrivit reglementărilor în vigoare. (R.J.)
Asociere la SAMTID
      Întrunit în cursul zilei de ieri în ședință extraordinară, Consiliul local al orașului Câmpeni a votat, în unanimitate, asocierea cu Consiliul județean Alba în cadrul programului SAMTID. După cum se cunoaște, acest proiect cuprinde, alături de CJ Alba, principalele municipii și orașe din județ și are drept scop investițiile legate de alimentarea cu apă. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Noul guvern al României
Cabinetul restructurat, anunțat de premierul Adrian Năstase, va avea 15 miniștri și șase miniștri delegați
      Aseară, premierul Adrian Năstase a prezentat noua formulă guvernamentală care are următoarea componență: *Prim-ministru - Adrian Năstase; *Ministerul Economiei și Comerțului - Dan Ioan Popescu; *Ministerul Finanțelor - Mihai Tănăsescu *Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Mediului - Ilie Sîrbu *Ministerul Apărării - Ioan Mircea Pașcu *Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului - Miron Mitrea *Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informațiilor - Dan Nica *Ministerul Integrării Europene - Hildegard Puwak *Ministerul Culturii și Cultelor - Răzvan Theodorescu *Ministerul Justiției - Rodica Stănoiu *Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei - Elena Dumitru *Ministerul Educației, Tineretului și Cercetării - Alexandru Athanasiu *Ministerul Administrației și Internelor - Ioan Rus *Ministerul de Externe - Mircea Geoană *Ministerul Sănătății - Mircea Beuran *Ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului - Șerban Mihăilescu
     Noua formulă guvernamentală va avea și un număr de șase miniștri delegați: Gabriel Oprea - ministru delegat pentru Administrația Publică; Eugen Dijmărescu - ministru delegat pentru Comerț; Vasile Pușcaș - ministru delegat, negociator-șef la UE; Marian Sîrbu - ministru delegat pentru relația cu partenerii sociali; Ionel Blănculescu - ministru delegat pentru coordonarea autorităților de control; Acsinte Gașpar - ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul.
Dana MOTREANU Florin ROMAN

Afaceri dubioase la vârful SC "Commixt" SA Ocna Mureș
      Mircea Podariu, director al SC "Commixt" SA Ocna Mureș și sora acestuia, Angela Maria Martin, administrator al SC "Maribar" SRL Ocna Mureș, au fost trimiși în judecată de procurorii albaiulieni ai Parchetului Național Anticorupție sub acuzațiile de fals în înscrisuri sub semnătură privată (art. 290 Cod Penal, raportat la art. 17 lit. "c" din Legea 78/2000), schimbarea destinației creditului acordat unei societăți comerciale (art. 10 lit. "c" din Legea 78/2000) și abuz în serviciu (art. 246 Cod Penal). În calitate de director al SC "Commixt" SA, Mircea Podariu a vândut ilegal și fără aprobarea Adunării Generale a Acționarilor două spații comerciale din patrimoniul societății către firma surorii sale, SC "Maribar" SRL. Parchetul Național Anticorupție în momentul în care a aflat că, deși Angela Maria Martin a solicitat un credit de 600 milioane de lei de la Banc Post- Sucursala Aiud cu destinația "cumpărare marfă pentru comerț", a utilizat banii pentru achiziționarea a două spații comerciale, de la SC "Commixt" SA Ocna Mureș.
     Potrivit anchetei procurorilor, se pare că cei doi frați au întocmit și utilizat acte false pentru obținerea acestui credit. Deoarece Banc Post nu a recuperat creditul acordat, i-a acționat pe debitori în judecată. Între timp, unul dintre spații a fost vândut la un preț mai mare decât cel cu care au fost cumpărate ambele spații comerciale. Dacă instanța va decide că Mircea Podariu și Angela Maria Martin se fac vinovați de infracțiunile reținute în sarcina lor, aceștia riscă pedeapsa cu închisoarea.
Andreea RADU

Simțul proprietății nu cunoaște limite
La Aiud, un octogenar și-a apărat cireșele cu... furca
      Florin Moldovan, de 15 ani, din Aiud a ajuns la spitalul din localitate cu o plagă înțepată în genunchiul stâng după ce a fost atacat de un octogenar care își apărase cireșele de pe proprietate cu... furca. Băiatul jucase fotbal pe stadionul Olimpia din Aiud și după terminarea partidei, împreună cu un grup de prieteni, a poftit la cireșele din curtea lui Francisc Szekely Szabo, de 81 de ani. Omul a încercat să-și apere proprietatea cu ce a avut la îndemână, respectiv...o furcă. Aruncând-o spre grupul de puștani care se ospătau din cireșe, la nimerit pe Florin Moldovan. Băiatul a fost transportat la spitalul din Aiud unde a rămas sub supraveghere medicală. Octogenarul a fost invitat la Poliția Aiud să dea explicații. (N.T.)
De ce nu mai bate ceasul, d-lor edili?
      ceasE frumos, e plăcut, e tonifiant să auzi un ceas bătând orele acestui veac, însoțit de o melodie care să-ți răscolească sufletul de om hăituit de negrețele vieții. Până mai acum câțiva ani, auzul albaiulianului era mângâiat de melodia "Marșul lui Iancu", ce răzbătea din cutia ceasului fixat pe turnul fostului Palat Gizela din Piața Iuliu Maniu. De o vreme încoace, ceasul, care s-a oprit la orele șase fără patru minute, tace a pustiu. A fost pur și simplu uitat de către edilii albaiulieni, ca și când nu i-ar mai interesa curgerea timpului, bătaia orei istorice într-un oraș încărcat de istorie. Bine că bat viguros și zgomotos bârfele, certurile politice, cârcotelile și defăimările. Nutrim nădejdea că, de 1 Decembrie 2003, ceasul din vestitul turn va fi conectat la marele orologiu al istoriei orașului. (G.M.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.