Curier județean
Rugăciunea de azi
     Îngerul lui Hristos, păzitorul meu cel sfânt și acoperitorul sufletului și al trupului meu, iartă-mi toate câte am greșit în ziua de astăzi, și de toată viclenia vrăjmașului meu cel potrivnic mă izbăvește, ca să nu mânii cu nici un păcat pe Dumnezeul meu; și te roagă pentru mine, păcătosul și nevrednicul rob, ca să mă arăți vrednic bunătății și milei Preasfintei Treimi și Maicii Dom­nu­lui meu Iisus Hristos și tuturor sfinților. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Manuil, Savel și Ismail
Catolic: Sf. Nicandru și Marcian
Greco-catolic: După prăznuirea Rusaliilor. Ss. mc. Manuel, Sabel și Ismail.
Meteo
     AZI: Meteorologii anunță o zi frumoasă, cu cer senin atât în timpul zilei, cât și al nopții. Temperaturile maxime se vor domoli, scăzând sub 30 grade C. Termometrele vor indica 26 grade C în timpul zilei și 11 grade C - noaptea.
     MÂINE: O zi similară cu precedenta dar cu temperaturi diurne ceva mai ridicate, mercurul în termometre urcând până la +29 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
DGPDC Alba remarcată la nivel național
      În perioada 3-5 iunie a.c., la București a avut loc Conferința Națională privind finalizarea proiectului "Modele de Bună Practică în Protecția Copilului din România". Proiectul a încercat să identifice resursele existente în domeniul protecției copilului și serviciile ce constitue modele de bună practică sau puncte de pornire pentru conceperea unor standarde de calitate în acest domeniu.
     Pentru participarea la acest proiect, Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului Alba, reprezentată de către d-nele secretar general al CJ Alba - Mariana Hurbean și director general - Lenica Bucur, i-a fost acordată o mențiune specială, remarcându-se faptul că acti­vi­tă­ți­le în domeniul protecției copilului din județul nostru tind spre un standard de calitate tot mai ri­di­cat. (R.J.)

Tabăra "Prietenii matematicii"
      Colectivul de redacție al publicației "Prietenii matematicii" organizează în perioada 14-23 iulie a.c. în orașul Câmpeni o tabără de matematică pentru elevii cu aptitudini pentru matematică, absolvenți ai claselor IV - VIII din județele Alba și Cluj. Masa (mic-dejun, prânz și cină) se va asigura la Restaurantul S.C. Olarys SRL Câmpeni, iar cazarea la un liceu din localitate. Deschiderea festivă va avea loc la restaurantul amintit, luni, 14 iulie a.c., ora 12.00. Amănunte puteți găsi în publicația "Prietenii matematicii" nr. 4/2003 recent ieșită de sub tipar și care poate fi procurată la prețul de 40000 de lei din localitățile: Alba Iulia (prof. Marin Bogdan, tel. 827873); Aiud (prof. Rodica Gligor, tel. 861552); Turda (prof. Vasile Marcu, tel. 0264/311779); Cluj-Napoca (eleva Claudia Tarța, tel. 0744/490998); Abrud (elev Lucian Nicolae Jurcă); Câmpeni ( prof. Aida Prunar); Lupșa (prof. Vasile Cioica); Baia de Arieș (elev Alin Cucea); Gălenia (prof. dir. Bănică Aurel Bunea); Ocoliș (prof. Ileana Curșău); Sebeș (prof. Elena Dărămuș); București (ec. Bogdan Cosmin Dărămuș); Oradea (stud. Marius Nicolae Chira); Bistra (ec. Budac Adrian Remus).
Redactor coodonator
Prof. dr. Ioachim GIURGIU
Baia de Arieș, Alba,
tel. 0744/237266

MSF dorește întărirea disciplinei financiare în domeniul sanitar
      Ministerul Sănătății și Familiei a inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență privind întărirea disciplinei financiare și creșterea eficienței utilizării fondurilor în sistemul sanitar. Actul normativ asigură cadrul legal pentru aprobarea numărului de posturi și a structurii de personal din unitățile sanitare, precum și a bugetului care se contractează în acest an cu casele județene de asigurări de sănătate. Proiectul introduce reglementările legale privind acordarea drepturilor salariale angajaților din instituțiile sanitare publice. Astfel, plata premiului anual și a altor drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă se asigură din fondurile alocate pentru cheltuielile de personal. Acordarea acestor drepturi se poate face printr-o utilizare eficientă a fondurilor în condițiile în care bugetele unităților sanitare sunt fundamentate la nivelul prevederilor bugetare ale anului 2003 și nu includ arieratele aferente anului 2002. Proiectul de Ordonanță de Urgență stabilește că bugetele instituțiilor sanitare publice pentru anul 2003 se vor contracta în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență. Contractele vor fi definitivate până la data de 30 iunie 2003. (F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.