Curier județean
Rugăciunea de azi
    Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ai slobozit pe iubitul Tău Apostol Petru din legături și din temniță, fără nici o vătămare, cu umilință ne rugăm Ție: Primește cu milostivire și rugăciunea aceasta pentru iertarea păcatelor robilor Tăi, ce sunt închiși în temniță și cu rugăciunile aceluia, ca un iubitor de oameni, cu dreapta Ta cea întru tot puternică, din tot răul și primejdia izbăvește-i și-i slobozește, că bun și iubitor de oameni Dumnezeu ești și Ție mărire îți înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Sfințit Mc. Metodie Episcopul Patarelor; Cuv. Calist
Catolic: Inima neprihănită a Sf. Fc. Maria; Sf. Sever
Greco-catolic: Dupăprăznuirea Rusaliilor. Sfs mc. Metodie, ep. Patarelor
Meteo
     ASTĂZI: Vremea se încălzește ușor, cerul este degajat, iar temperaturile vor fi cuprinse între maxim 27 grade C pe timpul zilei și minim 13 grade C pe parcursul nopții.
     MÂINE: În timpul zilei cerul se va înnora treptat și vor fi posibile din nou precipitații, iar maximele nu vor depăși 25 grade C. Noaptea, cerul va fi degajat, iar mercurul termometrelor va scădea până la 11 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Diplome de fidelitate pentru profesori pensionari
      La Prefectura județului Alba a avut loc ieri festivitatea de premiere a profesorilor din județ, pensionați în 2002, pentru în­trea­ga activitate desfășurată în în­vă­ță­mânt. Prefectul Ioan Rus și șeful ISJ Alba, Dorin Sandea, i-au felicitat pe cei 24 de sărbătoriți și le-au acordat diplome de fi­de­li­ta­te pentru rezultatele de­o­se­bi­te obținute. Profesorii și-au des­fă­șu­rat activitatea la colegiile naționale "H.C.C." - Alba Iulia și "David Prodan" - Cugir, Școala generală "Ion Berciu" din Alba Iulia, precum și la cele din localitățile Ponorel, Ocna Mureș, Aiud, Blaj, Ciumbrud, Livezile, Meteș, Abrud, Cugir, Țelna, Sâncrai, Pianu de Sus și Grupul școlar industrial Jidvei. Dintre spe­ci­a­li­tă­țile în care au funcționat cei 24 de profesori amintim: matematică, fizică, chimie, biologie, română, engleză, printre ei aflându-se de asemenea și învățători. Prefectul Ioan Rus ne-a declarat că "este emoționant să participi la o astfel de manifestare, când cei ce au instruit numeroase generații de elevi sunt recompensați pentru dăruirea cu care au știut să-i îndrume pe tineri de-a lungul timpului". (A.D.T.)

Precizări de la Transavia
      Urmare a articolului apărut în ziarul d-voastră în data de joi, 19 iunie 2003, intitulat "La carne - pofta-n cui", pentru lămurirea autorului în legătură cu prețul cărnii de pasăre, vă transmitem precizările de mai jos, pe care vă rog în mod respectuos să le publicați din partea mea, în calitate de producător de carne și vicepreședinte al Uniunii Crescătorilor de Păsări din România:
     Pentru a nu fi atât de apăsat de faptul că în județul Alba sunteți obligat să mâncați carne atât de scumpă, cum dumneavoastră prezentați în articol, vă invităm să consumați carne de pasăre, de foarte bună calitate, produsă de societatea TRANSAVIA, la un preț mai mult decât avantajos.
     În acest sens, pentru d-voastră, avem disponibilă o cantitate de 500 de tone de carne pe lună, pe care v-o putem vinde cu un preț de 3 ori mai mic decât cel pomenit de dvs. în articol.
     Societatea noastră produce o cantitate de circa 700 de tone de carne în viu/lună, din care doar 50 de tone se consumă în județ. Afirmațiile din articol nu au nici un suport, fapt pentru care vă invităm, când aveți nevoie de date autorizate, să le solicitați de la cei care le cunosc și sunt îndreptățiți să le furnizeze.
Ioan POPA
Director general S.C. Transavia S.A,
Vicepreședinte al Uniunii Crescătorilor de Păsări din România

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.