Prima pagină Ediția din: 30.6.2003
Știri
Tragedie la Doștat
O femeie s-a înecat în fântână
      Vineri, în localitatatea Doștat, s-a înregistrat o tragedie soldată cu decesul unei femei de 75 de ani. Victima se numește Maria Păucean. Ea locuia împreună cu o fiică și soțul acesteia. Tinerii au găsit-o pe victimă în fântână, după ce s-au întors de la câmp. Probabil, femeia s-a dezechlibrat și a căzut în gol, când a încercat să scoată apa din fântână.(F.R.)
Nume predestinat să fie ...tot beat
Strugurel a ajuns în comă alcoolică la spital
      În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.20, la Serviciul de Urgențe al spitalului județean Alba a fost adus în stare de comă alcoolică un bărbat cu un nume parcă predestinat: Petre Strugurel, de 37 de ani, din Bacău. Amator de licori bahice, Strugurel a băut mai mult decât era cazul și în scurt timp a suferit o intoxicație etilică. Ceva mai devreme, la urgențe a mai fost adus și Octavian M., de 13 ani, cu diagnosticul de intoxicație acută etilică. Ambii pacienți au fost reținuți în spital pentru dezalcoolizare.(F.R.)
Camion intrat în stâlp
      Sâmbătă, 28 iunie a.c., Polița Aiud a fost sesizată telefonic că un autocamion cu lemne a acroșat un stâlp de electricitate, pro­du­când pagube de 10 milioane de lei. În urma cercetărilor, s-a stabilit că vi­no­va­tul este A­le­xan­dru Balea, de 50 de ani, din Baia de Arieș, șofer la o societate din Sohodol. El este cercetat acum pentru distrugere. Tot pe linia circulației rutiere mai trebuie spus că, la sfârșitul săptămânii trecute, 59 de pietoni au fost sancționați pentru nerespectarea regulilor de circulație. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Averile procurorilor din județul Alba
      La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, de remarcat ar fi averea procurorului Carmen Maria Capră, care a declarat pe propria răspundere că deține, împreună cu familia, 2.000 metri pătrați de teren intravilan, un apartament în valoare de 550 milioane de lei, o casă de 1,3 miliarde lei, o casă de vacanță, de 300 milioane lei, un VW Golf, an de fabricație 1988, și un Opel Vectra, fabricat în 1998. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Vasile Luha, are, potrivit declarației de avere, 1.000 metri pătrați de teren intravilan, o casă de locuit, în suprafață de 98 metri pătrați, o casă în construcție și un Opel Vectra, an de fabricație 1992. Procurorul general adjunct al aceleiași instituții, Augustin Lazăr, deține 2,4 hectare teren agricol, 925 metri pătrați teren intravilan, o casă în valoare de 1,3 miliarde de lei, un autoturism Dacia 1310, fabricat în 1988 și un Peugeot 206, fabricat în 2003. Celălalt procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Ilie Narița, a declarat că deține 9 hectare de teren agricol, 0,15 hectare de teren intravilan, un apartament, în suprafață de 92 metri pătrați, o casă de locuit, dobândită în baza unui contract de întreținere și un autoturism Dacia 1310, fabricat în 1988. Și directorul Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud, Viorel Comăniță, fost procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, și-a făcut publică averea. El a declarat pe propria răspundere că deține 3 hectare de teren, o casă în suprafață de 140 metri pătrați, un autoturism Renault, fabricat în 1992, dar și depozite de 12.000 euro. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia are arondate parchetele de pe lângă instanțele din județele Alba, Hunedoara și Sibiu. (N.T.)
Pentru unii mumă, pentru alții ciumă
Guvernul va cere derogări pentru patru parlamentari
      Guvernul va cere derogări de la prevederile Legii anticorupție pentru patru parlamentari care dețin și funcții în consiliile de administrație ale unor societăți comerciale cu capital de stat sau instituții publice. Cei patru parlamentari sunt senatorul Mircea Popescu, membru în Consiliul de Administrație la Eximbank, deputatul Florin Georgescu, membru în CA al BCR, deputatul Ovidiu Mușetescu, președintele APAPS, și deputatul Leonard Cazan, membru al comisiei de privatizare a Băncii Comerciale Române.
     Purtătorul de cuvânt al Executivului, Despina Neagoe, a precizat că Guvernul a decis să propună derogări de la prevederile Legii 161/2003 deoarece, în conformitate cu articolul 82, cei patru desfășoară activități considerate a fi de interes public. Președintele Ion Iliescu a cerut o singură derogare pentru consiliera sa Corina Crețu, care este membru în CA la TVR, iar solicitarea a fost aprobată de Parlament.(F.R.)
Executivul a aprobat organizarea noilor ministere
      Guvernul a aprobat, sâmbătă, hotărârile privind organizarea și funcționarea ministerelor rezultate în urma restructurării Cabinetului, decisă în urmă cu două săptămâni. Ministerul Economiei și Comerțului s-a constituit prin reorganizarea Ministerului Industriei și Resurselor, prin preluarea activității Departamentului de Politici Economice și a activității Departamentului de Comerț Exterior din cadrul Departamentului de lucru al Guvernului, precum și a activității privind mediul de afaceri de la Ministerul Dezvoltării și Prognozei (MDP). Posturile din Ministerul Administrației și Internelor se compun din cele ale fostului Minister al Administrației Publice și de Interne, precum și din cele aferente activității privind zonele defavorizate și parcurile industriale de la MDP. Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei preia activitatea Departamentului de Politici Sociale din aparatul de lucru al Guvernului, care s-a desființat precum și activitatea de asistență familială din fostul minister al Sănătății și Familiei. Totodată, în subordinea MMSSF au trecut Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție, precum și Autoritatea Natională pentru persoane cu handicap. Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului a preluat activitatea de tineret de la Ministerul Tineretului și Sportului.
Florin ROMAN

Verdictul în procesul FNI, doar la toamnă
      Noul termen de judecată în procesul civil aflat pe rol la Tribunalul Municipiului București și care-i privește pe păgubiții FNI este 26 septembrie a.c.; acesta ar putea fi ultimul, în sensul că se va putea trece la judecarea pe fond a cauzei. Motivul amânării, la data de 27 iunie, a fost cel al lipsei de procedură cu cele peste 1.000 de părți implicate în cauză. Din acest motiv și pentru a urgenta soluționarea cauzei, ANI-FNI a solicitat și va susține în continuare soluționarea separată a cererilor celor mai bine de 1.000 de investitori care au intervenit în proces. Alte detalii vor fi prezentate păgubiților FNI miercuri, 2 iulie, orele 17,00, în cadrul întâlnirii ce va avea loc la Primăria municipiului Alba Iulia. (A.D.T.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.