Prima pagină Ediția din: 14.7.2003
Știri
Țărăniștii își pregătesc viitorii candidați... nemțește!
      Voicu Vasile Bora, președintele PNȚCD Alba (și consilier municipal) a afirmat în cadrul unei conferințe de presă a acestei formațiuni că a constatat personal faptul că numeroși consilieri locali, județeni și chiar primari (peste 70% dintre a­ceș­tia) nu cunosc legislația e­le­men­ta­ră. Nici măcar aceea cu privire la limita atribuțiilor lor. "În ad­mi­nis­tra­ți­e, a afirmat liderul țărănist, este nevoie de oameni bine pregătiți. Având în vedere acest deziderat, partidul nostru va promova la viitoarele alegeri, pe liste, doar oameni care s-au pregătit temeinic. În acest scop, am primit oferta Organizației , din Germania, pentru susținerea a două seminarii de pregătire a viitoriilor noștri candidați. (I.H.)
Razie pe trenurile din Alba
Un sfert dintre călătorii controlați nu aveau bilete
      Timp de trei zile, între 8 și 10 iulie, cadre de la Poliția Trans­por­turi Feroviare și jan­darmi din cadrul CJJ Alba au patrulat pe 12 trenuri care tranzitează județul nostru, cu scopul de a depista călătorii frauduloși și de a menține un climat de siguranță în rândul călătorilor legali. Au fost le­gi­ti­ma­te 263 de persoane, fiind depistați 65 de călători fără bilet (aproximativ 25% dintre călătorii controlați). Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale. (N.T.)
La Alba Iulia
Hoți de fier vechi surprinși în acțiune
      Agenți de siguranță publică din cadrul Poliției municipiului Alba Iulia au surprins sâmbătă seara, în flagrant delict, o bandă de hoți de fier vechi care acționa în incinta uzinei Ardealul. Polițiștii au identificat componenții bandei, destul de pestriță, care au râvnit la utilajele din fier: Doina Stoica (de 31 de ani, din București, casnică), Călin Alexandru Rusu (25 de ani, din Alba Iulia, fără ocupație) și Nelu Dragomir (de 31 de ani, din Alba Iulia). Cei în cauză furaseră deja 470 kg de subansamble din fier, cu intenția de a le vinde unui centru de colectare a materialelor re­fo­lo­si­bi­le. Prejudiciul a fost recuperat iar celor în cauză le-au fost întocmite dosare penale. (N.T.)
Preocupări de vacanță pentru elevi: furturile din mașini
      Poliția din Abrud a fost sesizată de Ilie B. din localitate despre faptul că persoane necunoscute au furat din două mașini parcate lângă atelierul său de reparații auto un radio­ca­se­to­fon și un motoraș. În scurt timp, polițiștii au identificat hoții: Cla­u­diu G. (de 14 ani) și Gheorghe B. (de 13 ani) ambii elevi la o școală generală din localitate. Se pare că cei doi elevi se plictiseau rău în vacanță și, în consecință, și-au găsit o preocupare cu largi perspective de viitor... (N.T.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Crucea luminoasă a ajuns și la Alba Iulia!
      Începând de vineri, 11 iulie 2003, în două locuri din municipiul nostru (în curtea bisericii din cartierul Bărăbanț și la intersecția străzilor din imediata apropiere a Cimitirului Eroilor) există simbolul trăirii și unității lumii creștine, crucea, altfel de cum o știm amplasată de obicei. Adică nici ca troiță co­me­mo­ra­ti­vă, nici ca încununare a cupolelor bisericilor etc., ci ca simbol al unei "cruciade luminoase", o mișcare creștină declanșată în data de 8 februarie 1997, cu prilejul Zilei Mondiale a Tineretului. La data respectivă, Papa Ioan Paul al II-lea a lansat o invitație tuturor tinerilor din lume, aceea de a răspândi pe întreg mapamondul "crucea luminoasă", ca mesaj de pace și iubire în numele Mântuitorului. De atunci și până în momentul de față au fost instalate în lume 4.000 de astfel de cruci, dintre care 40 se află în diverse orașe din România. La apelul făcut de Suveranul Pontif au răspuns mai ales tinerii din Spania, Italia și Franța, printre care se află și Gerald Chaigneau, cel ce a adus "crucea luminoasă" la Alba Iulia.
     Chaigneau a vizitat, timp de trei ani, peste 30 de state africane, în spiritul acestei "cruciade luminoase", amplasând peste tot pe unde a fost simbolul ei, iar în ultimele luni a făcut același lucru în Serbia, Croația, Bosnia, Macedonia și România. Fiecare cruce (construită la fața locului, în localitatea unde urmează să fie amplasată) este constituită dintr-un material special, reflectorizant, care îmbracă un schelet metalic și are o înălțime standard de 7,38 metri (a 100-a parte din Golgota!). Ca simbol, aceasta reprezintă suferința Mântuitorului pentru întreaga omenire (de care nu trebuie să uităm niciodată), și miracolul Învierii care deschide calea spre viață veșnică tuturor celor ce cred în El. Ca și cum ni s-ar sugera permanent că, dacă numai a 100-a parte din gândurile, sentimentele și faptele noastre zilnice sunt dedicate Domnului... suntem salvați! (I.H.)
Cornel Murg - candidatul PSD la Primăria Cugir
      PSD-filiala Cugir și-a desemnat săptămâna trecută candidatul la Primăria Cugir pentru alegerile de anul viitor. Acesta este ing. Cornel Murg, actualul viceprimar. Cornel Murg are 52 de ani și s-a lansat în politică în anul 1993, pe listele PDSR-ului. A cochetat o vreme cu ApR-ul, obținând un mandat de consilier și ulterior de viceprimar. După ce ApR-ul s-a risipit în apele tulburi ale politicii, Cornel Murg a revenit la prima sa pasiune, PDSR-ul acum PSD. Actualul candidat PSD este foarte cunoscut de cugireni datorită funcției pe care a deținut-o până la intrarea în politică, aceea de președinte al Asociației Meșteșugărești din localitate. Funcția deținută i-a permis să-i sprijine practic pe cugireni, nu doar cu strângeri de mână și promisiuni goale, creând un număr mare de locuri de muncă. Ca viceprimar a încercat să se facă util comunității - atât cât i-au permis atribuțiile funcției deținute - demarând proiecte și urmărind punerea lor în practică.
     Cel mai recent sprijin - nu un capăt de țară dar vital pentru comunitate - l-a oferit cetățenilor din localitatea Vinerea. Sâmbătă, 12 iulie, cu sprijinul SC Cugireana SA a reușit să aducă din nou apa, după doi ani de secetă, pe Valea Morii din Vinerea. După efectuarea acestei lucrări, riveranii din zonă vor avea din nou apă pentru grădini și animale lovite de seceta prelungită din această vară.
Nicoleta TOMUȚA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.