Curier județean
Rugăciunea de azi
    Preasfântă stăpâna mea, de Dumnezeu Născătoare, cu sfintele și preaputernicele tale rugăciuni, iz­go­neș­te de la mine, smeritul și ticălosul robul tău, deznădăjduirea, uitarea, necunoștința, nepurtarea de grijă și toate gândurile cele întinate, cele rele și hulitoare de la ticăloasa mea inimă și de la întunecata mea minte. Și stinge văpaia poftelor mele, că sărac sunt și ticălos. Și mă izbăvește de multe rele și aduceri aminte și năravuri, și de toate faptele cele rele mă slobozește. Că binecuvântată ești de toate neamurile, și prea­cin­sti­tul tău nume se slăvește în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. ap. Achila; Sf. Mc. Just și Iraclie
Catolic: Sf. Camil de Lellis
Greco-catolic: Sf ap Aquila, dintre cei 70. Pc pr Iosif Mărturisitorul, arhiep. Tesalonicului
Meteo
     ASTĂZI: Vreme ușor instabilă cu nori risipiți. Temperatura maximă 22 grade Celsius. Pe timpul nopții cer senin.
     MÂINE: Vreme instabilă. Po­si­bi­le descărcări electrice. Tem­pe­ra­tu­ra maximă 21 grade Celsius. Pe timpul nopții posibil ploaie.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Cugirenii vor fi scutiți de nervi și alergătură inutilă
      Primăria Cugir, în parteneriat cu Asociația Ecologică și de Turism Năsâpiște a inaugurat de curând Biroul de Consiliere pentru Cetățeni. În principiu, acest BCC a fost creat în special ca să-i scutească pe cetățeni de alergătura inutilă între puzderia de funcționari de pe la diversele ghișee ale instituțiilor statului, mult prea sictiriți să ofere o informație completă, de prima dată. Și, fie vorba între noi, câți dintre dumneavoastră nu v-ați blestemat zilele și implicit, pe acritura de funcționar/ă de la ghișeu, care v-a trimis de vreo cinșpe ori înapoi pentru că nu aveați toate documentele?! Ei bine, dacă înainte de a vă apuca de o treabă care să aibă legătură cu cozile de pe la ghișeele instituțiilor statului, vă veți face drum și pe la BCC-ul de la Primăria Cugir, cu siguranță veți elimina o bună parte din alergătura inutilă și din timpul pierdut, la fel de inutil, din cauza lipsei de informație. Consilierii vă vor învăța cum să procedați, căror instituții să vă adresați și ce documente sunt necesare în acest scop. Evident, consilierii nu vă vor rezolva problemele per­so­na­le, dar măcar vă vor scuti de nervi și cheltuieli inutile pentru deplasări repetate în aceleași locuri, oferindu-vă cu prom­pti­tu­dine informațiile necesare. Și, pe deasupra, consilierii cu pricina nu trebuie nici plătiți. (Cum de altfel nu trebuie plătiți nici ceilalți funcționarii statului de care v-ați "lovit" până acum, dar care totuși vă pun pe drumuri dacă nu le îndulciți glasul cu o ciocolată, vreun kentan sau niscaiva cafeluțe). Mai trebuie să știți că problemele cu care vă adresați consilerilor BCC vor rămâne confidențiale. Însă se vor face statistici ce vor fi aduse la (con)știința guvernanților și ad­mi­nis­tra­ți­ei locale și județene, astfel încât să poată fi luate măsuri care să se întoarcă în teritoriu pentru îm­bu­nă­tă­ți­rea condițiilor socio-e­co­no­mi­ce. Deci, adresați-vă cu în­cre­de­re BCC-ului din Cugir!
Nicoleta TOMUȚA

14 iulie - Ziua Transmisioniștilor
      La 14 iulie, arma transmisiuni aniversează 130 de ani de când, prin Înaltul Decret nr.1303, a luat ființă prima subunitate de transmisiuni - secția telegrafie, în cadrul Batalionului de geniu al Armatei Române.
     Data de 14 iulie este considerată ziua de naștere a armei transmisiuni, care de-a lungul anilor s-a dezvoltat în funcție de evoluția concepției de conducere militară, de nivelul de perfecționare a mijloacelor tehnice și a nevoilor de legătură. Transmisiunile au devenit o armă independentă, ajungând în prezent la un înalt nivel de organizare, înzestrare și pregătire, fiind considerată "sistemul nervos" al Armatei Române.
     La începutul mileniului trei, transmisioniștii depun eforturi pentru însușirea tehnicii noi, menținerea în stare de operativitate a celei vechi și soluționarea problemelor legate de compatibilitatea și interoperabilitatea acestora cu sistemele și echipamentele armatelor statelor membre și partenere ale N.A.T.O.
     În acest moment aniversar, transmisioniștii din Sebeș sunt mândri de realizările în domeniu și se instruiesc cu tenacitate și profesionalism, în ciuda resurselor limitate de ordin economico-financiar și material cu care se confruntă.
     Cu prilejul acestei aniversări, comandantul Unității Militare 01760 Sebeș, locotenent-colonel Dorin Chirca, urează tuturor trans­mi­si­o­niș­ti­lor să obțină noi și însemnate succese în activitatea viitoare, multă sănătate, putere de muncă și fericire alături de cei dragi.
     "LA MULȚI ANI STIMAȚI COLEGI DE ARMĂ!"
Locotenent Manuel ONOFREI,
ofițer de relații publice

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.