Prima pagină Ediția din: 2.9.2003
Știri
Furtunile au lăsat în beznă 7 localități
      După o lună de caniculă, în noaptea de duminică spre luni, în mai multe zone ale județului s-au semnalat furtuni, grindină și ploi torențiale. Fenomenele meteo ne­ga­ti­ve au dus la întreruperea a­li­men­tă­rii cu energie electrică în 7 localități, Roșia Montană, parțial, Ștefanca, Mușca, Văi, Mi­coș­la­ca, Sâncrai și Lancrăm, parțial. Purtătorul de cuvânt al SC Electrica SA, Sucursala de Dis­tri­bu­ți­e Alba Iulia, ing. Mihaela Buda, ne-a precizat că inițial au fost afectate în parte 6 linii de medie tensiune, iar ieri, la ora prânzului, echipele de intervenție mai lucrau pe 4 linii, cu 16 posturi de transformare avariate.(F.R.)
Consilierul fostului prefect de Alba și-a dat demisia
      Prefectul județului Alba, Mu­gu­rel Sârbu, a declarat că în cursul zilei de ieri fostul consilier al prefectului Ioan Rus, Nicolae Mera, și-a depus demisia din funcție, locul său urmând să fie ocupat de o persoană ce va fi desemnată ulterior. Demisionarul este și președinte al TSD Alba. Prefectul Mugurel Sârbu a de­cla­rat că i se pare normal acest gest, având în vedere că mandatul lui Mera expira odată cu cel al prefectului, fiind angajat pe pe­ri­oa­dă determinată la cabinet.(F.R.)
La Alba Iulia
Nuntașii fac prea multă gălăgie
      Astăzi, toți responsabilii lo­ca­lu­ri­lor publice și cantinelor din Alba Iulia unde se organizează nunți vor avea o întâlnire cu vice­pri­ma­rul Călin Potor. Motivul es­te dat de mai multe reclamații venite la primărie din partea ce­tă­țe­ni­lor care locuiesc în apropierea acestor localuri și care sunt de­ran­jați de gălăgia prea mare pe care în fiecare sâmbătă o fac nuntașii. "Sigur că nunta este un motiv de veselie, dar totuși tre­bu­ie să-i respectăm și pe ceilalți", a declarat Călin Potor. (A.D.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Prefectul Mugurel Sârbu nu dorește debarcarea președintelui CJ Alba
      Recenta schimbare din fruntea administrației publice județene i-a determinat pe unii "oameni de bine" să creadă că i-a venit sorocul și președintelui CJ Alba, Eugen Popa. În cursul zilei de ieri, noul prefect de Alba, dr.ing.ec. Liviu Mugurel Sârbu a infirmat aceste supoziții precizând că, din punctul său de vedere, colaborarea dintre cele două instituții trebuie să râmână la fel de bună ca și până acum. "Nu cunosc ca cineva să dorească înlocuirea d-lui Eugen Popa, iar eu personal nu am de gând să susțin așa ceva. Vreau să se înțeleagă clar că noi, cei din fruntea administrației publice județene, avem foarte multă treabă, pe care trebuie să o ducem la îndeplinire împreună, nu să ne preocupe alte interese colaterale, nocive interesului general comun. Din acest punct de vedere, vom putea chiar să ne consultăm în unele probleme ale județului cu fostul prefect Ioan Rus, în limita în care domnia sa este dispus la așa ceva", a spus tranșant prefectul de Alba. (R.J.)
Președintele CJ Alba rămâne pe baricadele puterii
      După ce partidul de guvernământ și prefectul Mugurel Sârbu au dezmințit categoric faptul că PSD Alba dorește schimbarea actualului președinte al CJ Alba, Eugen Popa și-a prezentat ieri punctul de vedere, într-o conferință de presă. El a declarat că, în pofida speculațiilor, se bucură de sprijinul partidului, iar la CJ Alba activitatea se desfășoară normal. "Nu mă simt marginalizat iar colaborarea mea cu prefectul sper să fie bună ca și până acum. Vrem să soluționăm problemele județului, care sunt numeroase și își așteaptă rezolvarea", a spus președintele CJ Alba, Eugen Popa.(F.R.)
Disperare și lacrimi la Gura Arieșului
Un tânăr a vrut să pășească în moarte alături de cea care i-a dat viață
      Duminică, 31 august, ora 12.20, lucrătorii Postului de Poliția Lunca Mureș au fost sesizați de un cetățean despre faptul că a descoperit într-o locuință din satul Gura Arieșului două persoane - mamă și fiu - decedate în casă. Sosiți la fața locului, polițiștii au constatat că femeia- Aurelia Cernean, de 48 de ani, văduvă, pensionară, domiciliată în Cluj Napoca, era într-adevăr decedată, însă fiul ei, Radu Cristian Cernean, de 23 de ani, mai respira încă. Tânărul, aflat în stare de comă, a fost transportat de urgență la Spitalul din Turda, unde a fost internat în secția ATI. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă formată din polițiști criminaliști, medic legist și procuror. Potrivit cercetărilor derulate la fața locului, s-a constatat că Aurelia Cernean era doar în vizită la Gura Arieșului, locuind peste vară în fosta casă părintească. Sâmbătă, 30 august, a venit la Gura Arieșului și fiul acesteia, Radu Cernean, student în anul II la Politehnică - TCM în Cluj Napoca. Din bilețelele de adio scrise de tânăr și găsite de anchetatori, rezultă că Radu nu a mai putut să suporte faptul că mama lui era alcoolică și a decis să se sinucidă, omorând-o în același timp și pe cea care i-a dat viață. În consecință, băiatul a obturat toate aerisirile din casă iar peste noapte a dat drumul la gaz metan. Gestul disperat al tânărului a provocat doar decesul mamei acestuia, el zbătându-se acum între viață și moarte, pe un pat de spital, în Turda. Procurorii albaiulieni așteaptă însănătoșirea lui Radu pentru a-l supune unei expertize psihiatrice și pentru a demara urmărirea penală împotriva acestuia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.
     Aurelia Cernean mai are o fată, căsătorită, în Cluj Napoca. După toate probabilitățile, Aurelia va fi înmormântată în satul natal, Gura Arieșului.
Nicoleta TOMUȚA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.