Curier județean
Rugăciunea de azi
    Doamne, Iisuse Hristoase, Cel ce voiești ca toți oamenii să se mân­tu­ias­că și nimeni să nu piară; care însuți cu rostul Tău cel Dumnezeiesc ai zis: "Orice veți cere în Numele Meu de la Tatăl, fi-va vouă"; î­na­in­tea Ta cad cu inimă umilită și cu lacrimi fierbinți, ru­gân­du-mă cu nădejde la îndurarea Ta, ca pentru Numele Tău cel Sfânt, în ceasul sfârșitului vieții mele, să-mi dai minte întreagă, cunoștință adevărată, în­frân­ge­re a inimii pentru păcatele vieții mele cu care Te-am mâniat, credință întreagă, nădejde tare, dragoste deplină, ca astfel, cu inimă curată să pot zice: Doamne, în mâinile Tale îmi dau sufletul meu; Cel ce ești binecuvântat în veci. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Sfințit Mc. Antim; Cuv. Teoctist
Catolic: Sf. Grigore cel Mare
Greco-catolic: Sfs mc Antim, ep Nicomediei. Cuv. pr Teoctist, împreună nevoitor cu marele Eftimie
Meteo
     

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Un cadou de 1,5 miliarde de lei pentru familiile tinere din Aiud
      Imobilul "Bloc A12 (14 apartamente și spații comerciale)" este situat în municipiul Aiud, la intersecția străzilor Transilvaniei și Iuliu Maniu, în zona centrală a municipiului. La foaia de proprietate este înscris Statul Român, proprietar asupra terenului și Ministerul Finanțelor - DGFPS Alba, proprietar asupra construcțiilor cu titlu de achiziție publică, încheiere de în­tă­bu­la­re din anul 1999.
     Execuția construcției a început în anul 1986, făcând parte din "Ansamblul 81 apartamente cu spații comerciale - Zona Centrală Municipiul Aiud", în baza Autorizației de construire nr. 71/144/24 februarie 1986. În anul 1989 au fost întrerupte lucrările la stadiul fizic panotare mezanin, în perioada 1990-1997 solicitându-se finanțare de la Bugetul de Stat pentru finalizarea obiectivului. Consiliul Local din legislatura precedentă a vândut în anul 1997 Ministerului Finanțelor Publice, reprezentat în teritoriu de Direcția Generală pentru Finanțe Publice, obiectivul de investiții neterminat la prețul de 552.781.645 lei. Din cauza lipsei de fonduri nu s-au continuat lucrările de construcții - montaj la acest bloc, stadiul fizic fiind în prezent cel existent dinaintea cumpărării lui de către Ministerul Finanțelor.
     Începând cu anul 2000, primarul Liviu Octavian Rusu, susținut de deputatul PSD de Alba, Constantin Selagea, interesați în mod direct de finalizarea acestui obiectiv atât sub aspect social cât și urbanistic, au efectuat numeroase deplasări la Ministerul Finanțelor, care a confirmat în scris acordul pentru transmiterea obiectivului în patrimoniul mu­ni­ci­piu­lui Aiud. Având în vedere posibilitatea finalizării construcției în cadrul programului de construire a locuințelor în regim de închiriere pentru tineri, s-au înaintat datele solicitate către Ministerul Transporturilor, Lucrărilor Publice și Locuinței și către Agenția Națională pentru Locuințe, municipiul Aiud fiind inclus în "Pro­gra­mul de investiții locuințe pentru tineret", în cadrul Hotărârii de Guvern nr. 171/2002, modificată și completată apoi prin HG nr. 1159/2002. După depunerea actelor necesare avizării, în ședința de Consiliu Local din 26 iunie 2003 se aprobă Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local nr. 95 prin care se atribuie terenul în folosință gratuită către ANL, până la construire, aceasta fiind procedura standard pentru finalizarea proiectului în cauză.
     Prin HG 786/3 iulie 2003 se aprobă trans­mi­te­rea cu titlu gratuit către Primăria municipiului Aiud a obiectivului, cu o valoare de 1,5 miliarde de lei.
     Prin aceasta Primăria municipiului Aiud a urmat toți pașii necesari pentru reintrarea în posesia imobilului din centrul orașului, transferul efectiv al obiectivului realizându-se în data de 18 iulie 2003, prin întocmirea unui protocol de predare-primire. Astfel, în momentul actual toată documentația privind aprobarea finanțării o­bi­e­cti­vu­lui a fost trimisă de Agenția Națională a Locuințelor către Ministerul Transporturilor, Lu­cră­ri­lor Publice și Locuinței pentru avizare, urmând ca după obținerea finanțării să înceapă construcția propriu-zisă. S-a reușit astfel, prin eforturi susținute, retrocedarea unui bun de drept al aiudenilor și, în special, al familiilor tinere, care de atâția ani așteaptă o locuință în municipiul Aiud.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.