Prima pagină Ediția din: 6.9.2003
Știri
Zece orașe din țară debranșate complet
Între ele se numără Sebeșul și Blajul
      Secretarul de stat Ilie Ștefan, din MAI, a prezentat situația la cele două extreme: Debranșate to­tal: Blaj, Sebeș, Curtea de Ar­geș, Călărași, Tg. Secuiesc, O­răș­tie, Baia-Mare, Slatina, Satu-Mare, Carei; Debranșări sub 10%: Pitești, Oradea, Botoșani, Constanța, Craiova, Turnu-Se­ve­rin, Ploiești, Timișoara, Focșani, Vâlcea, București. (F.R.)
Mona Muscă la Alba Iulia
      Luni, 8 septembrie, cu în­ce­pe­re de la ora 15.00, sala de conferințe a hotelului Parc din Alba Iulia va găzdui o dezbatere publică în legătură cu proiectul legislativ inițiat de liberali privitor la modalitatea de recalculare a pensiilor. La dezbatere va fi pre­zen­tă deputata liberală Mona Mus­că, un reprezentant al Car­te­lu­lui Alfa, alți factori de decizie de pe plan județean. Deputatul PNL de Alba, Dan Simedru, a explicat că inițiativa liberalilor este corectă față de cea a Guvernului Năstase, deoarece PSD-ul duce o politică a pașilor mici și interminabili în recorelarea pensiilor cetățenilor care au ieșit din activitate acum 20 de ani, ca să atingă nivelul pensiilor de acum doi-trei ani. În schimb, liberalii sunt convinși că, o nouă lege, prin care absolut toate pensiile să fie recalculate, este soluția mulțumitoare pentru această categorie defavorizată de populație. În consecință, toți care au ceva de spus și de hotărât cu privire la viitorul lor sunt așteptați la dezbatere. (N.T.)
La Teiuș
Hoții au început să fure locomotive, pe bucăți
      Joi, 4 septembrie, din Depoul Teiuș au fost furate 500 kg de fier vechi, reprezentând arcuri pro­ve­ni­te din dezmembrarea lo­co­mo­ti­ve­lor cu abur, dezafectate. Anton Herot și Iulian Naghy, ambii de 17 ani, au dat "lovitura" la depou pentru un milion de lei, sumă pe care au obținut-o din vânzarea fierului unui centru Remat din Teiuș. Polițiștii au recuperat pa­gu­ba și i-au reținut pe infractori, întocmindu-le dosare penale pen­tru furt.(G.R.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Deși noua conducere a PSD Alba pretinde că vrea armonie în partid
Senatorul Cornel Filipescu i-a interzis purtătorului de cuvânt, Mihai Babițchi, să participe la conferința de presă
      Încă din preambulul conferinței de presă organizată ieri la sediul PSD Alba s-au afirmat clar intențiile noului președinte (interimar) Cornel Filipescu de a "lucra" la imaginea partidului, purtătorul de cuvânt Mihai Babițchi nefiind lăsat de către acesta să intre în sala unde așteptau jurnaliștii. După recenta "furtună de vară", soldată cu schimbarea majoră din fruntea organizației, PSD Alba dorește să reinstaureze o stare de normalitate, sau cel puțin acesta este mesajul pe care a vrut să-l transmită senatorul Cornel Filipescu. Pentru început domnia-sa a încercat să lămurească problema debarcării lui Ioan Rus, negând total că s-ar fi aflat în culisele acestei mutări venite de la București:"Am argumente solide în acest sens. Înainte cu circa două luni de acest eveniment, am avut personal o întrevedere cu președintele Adrian Năstase, căruia i-am spus clar că sunt alături de Ioan Rus și merită să rămână în continuare în fruntea organizației. Or, eu nu puteam ca într-un interval relativ scurt de timp să îmi schimb radical poziția, în sensul de a orchestra o eventuală debarcare a președintelui. Să fim serioși, Delegația Permanentă a PSD nu ia decizii după ureche, așa după cum au pretins unii. S-a dorit dinamizarea organizației din Alba, dar nu pentru că i s-ar reproșa ceva lui Rus în acestă privință, ci fiecare membru de partid să fie de acum înainte mult mai activ și mai implicat în rezolvarea problemelor comunității de care aparține". Cornel Filipescu a mai subliniat că nu are de gând să creeze discordie în partid prin manevre de marginalizare a oamenilor considerați ca fiind ai lui Ioan Rus. "Toți trebuie să ne apucăm de treabă, indiferent de simpatiile față de o persoană sau alta. Nu le pot interzice unora să se întâlnească cu fostul președinte, au colaborat atâția ani și legăturile rămân indiferent de conjunctură. Dar toți trebuie să se supună disciplinei de partid, trebuie să muncească și să nu aibă impresia că pornim o vânătoare împotriva lor. Avem nevoie de toată lumea, inclusiv de experiența lui Rus, pentru ca partidul să meargă".
     Totuși anumite schimbări la nivelul structurilor de conducere se pare că se vor produce cu prilejul Consiliului județean al PSD Alba ce va avea loc pe data de 13 septembrie a.c., certă fiind numirea altor vicepreședinți în locul celor incompatibili, care și-au dat de altfel demisia și anume Lenica Bucur, Gheorghe Lazea și Mihai Ciobanu. Mai mult ca sigur, tot în cadrul acestei ședințe, se va decide și soarta purtătorului de cuvânt Mihai Babițchi, președintele Cornel Filipescu, nedorind însă să dezvăluie cine va fi eventualul înlocuitor.
Răzvan JURCĂ

Falsificându-i certificatele bancare,
Un tânăr din Alba Iulia și-a prădat tatăl vitreg de 150 de milioane de lei
      Miercuri, 3 septembrie, lucrătorii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Alba Iulia l-au prins în Alba Iulia pe Alin Valentin P., de 29 ani, fără ocupație, fără antecedente penale, domiciliat în Alba Iulia, urmărit general pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și delapidare, caz instrumentat de alte structuri ale poliției.
     Din cercetările efectuate la nivelul Centrului Zonal Alba Iulia a rezultat că acesta, în luna noiembrie 2001, a sustras de la tatăl său vitreg 15 certificate de depozit la purtător, emise de B.C.R., cu valoarea nominală de 10.000.000 lei, lăsând în locul acestora alte 15 certificate, contrafăcute prin scanarea și printarea celor autentice.
     Cunoscând parolele certificatelor, învinuitul le-a răscumpărat, în perioada noiembrie 2001 - februarie 2002, însușindu-și astfel contravaloarea acestora.
     Alin Valentin P. este cercetat în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunilor de falsificare de monedă sau alte valori și furt, fapte pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 3 și 12 ani, ne-a informat șeful Centrului Zonal Alba Iulia, comisarul Tudor Grindean.
     În perioada primelor 8 luni ale anului 2003, s-au retras din circulație contrafaceri reprezentând 1.226.265 lei, 1.520 dolari USD și 520 EURO.
Nicoleta TOMUȚA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.