Prima pagină Ediția din: 9.9.2003
Știri
Cornel Filipescu crede că PUR va avea soarta ApR
      Senatorul Cornel Filipescu, pre­șe­din­te­le interimar al PSD Al­ba și-a exprimat poziția în cadrul recentei conferințe de presă în legătură cu decizia Partidului U­ma­nist de a rupe relațiile cu for­ma­ți­u­nea politică aflată la pu­te­re."Pasul făcut de PUR a fost unul greșit și probabil că acum se regretă acest lucru. Îi transmit d-lui Popa (nr - președintele PUR Alba) să nu îi mai jignească pe cei patru parlamentari PUR care au trecut la noi întrucât sunt oameni de mare valoare intelectuală și morală. Cred că acest partid a luat-o pe urmele ApR - ului și probabil va avea aceeași soartă. Oricum, pe plan județean, nu le vom închide ușa și cred că vom colabora bine în continuare", a spus senatorul PSD de Alba.(R.J.)
Primarii - chemați la dezbaterea bugetului
      Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Ioan Florea, ne-a informat că de astăzi vor debuta discuțiile pe zone cu primarii în vederea identificării problemelor cu care se confruntă aceștia. Dezbaterea are loc cu puțin timp înainte de rectificarea bugetară pentru această toamnă, județului Alba fiindu-i alocată în total suma de 90 de miliarde de lei.(F.R.)
Un cal și-a omorât stăpânul
      Un bărbat din Mihalț a fost omorât duminică, 7 septembrie, de calul său. Indreiu Florea de 77 de ani se afla în grajd îngrijindu-și cei doi cai, când unul dintre ei l-a lovit cu copita din spate. Lovitura în bărbie s-a dovedit fatală pentru bătrân. Deoarece nu au existat suspiciuni cu privire la cauza morții bătrânului, familia nu a mai solicitat necropsia. (G.R.)
Poliția Câmpeni în acțiune
      Duminică, 7 septembrie, po­li­țiș­tii din Câmpeni au confiscat 11 mc de lemn valorând 12 milioane de lei. Șoferul camionului cu care era transportat lemnul nu avea actele de proveniență ale în­căr­că­tu­rii. Tot în acțiunea de duminică a polițiștilor din Câmpeni au fost suspendate două permise pentru conducere sub influența alcoolului și un bărbat a fost prins con­du­când pe drum public fără permis. (G.R.)
Târgul de la Jidvei se amână
      Târgul din comuna Jidvei, ce urma să aibă loc în ziua de 14 septembrie, se amână pentru data de 14 octombrie a.c.
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Se umflă gogoașa la Parcul Industrial Cugir
Trei angajați sunt superconduși de un Consiliu de Administrație format din 7 membri (plus 3 cenzori)
Un ciolan bun de ros pentru PD, PNL, PSD care în C.A. au câte 2 membri și PUR cu un membru
      Referitor la funcționalitatea și "beneficiile" pe care Parcul Industrial Cugir le aduce orașului Cugir și cetățenilor acestuia, avem serioase semne de întrebare asupra funcționării unei societăți comerciale, care la un număr de trei angajați este administrată de un Consiliu de Administrație format din șapte membri, la care se mai adaugă cei trei cenzori. Nu putem decât să ne întrebăm care este suma prevăzută în Bugetul de Venituri și Cheltuieli al societății pentru achitarea in­dem­ni­za­ți­i­lor acestor organisme de conducere - supra­di­men­si­o­na­te după părerea noastră (pentru com­pa­ra­ție, UZINA MECANICĂ CUGIR, întreprindere care are cu totul alte dimensiuni și problematici, este administrată de un Consiliu de Administrație format din trei membri).
     Ne întrebăm, de asemenea, cât de eficientă este această administrare, atâta timp cât în afara renovării pavilionului tehnic - clădire în care altă dată munceau peste 700 de angajați și care acum este sediul directorului general - celelalte active pe care fabrica le-a cedat cu titlu gratuit riscând să se prăbușească din cauza neîntreținerii și a lipsei oricărei forme de reparații, modernizări, fapt de natură a crește eventuala atractivitate a acestor spații pentru potențialii chiriași. de fapt, actualii chiriași din parc sunt foștii chiriași ai întreprinderii care a cedat spațiile, care oricum își desfășoară activitatea în aceleași condiții, adică con­su­mând utilitățile puse la dispoziție de uzină (societatea MobItalia și societatea ServoMEd International 2000). Trebuie să facem totuși o precizare, există o investiție, dar și această investiție a fost finanțată și realizată de către uzină. (I.D.D.)
După ce a luat pulsul județului
Prefectul Mugurel Sârbu va pedala pe colaborarea cu toate partidele politice
      În urmă cu câteva zile, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Liviu Mugurel Sârbu a făcut o analiză la "cald" a primelor două săptămâni de când se află în fruntea celei mai importante instituții județene. "Am venit cu inima deschisă și cu dorința clară de a aplica la nivelul județului Alba politica națională de intrare în Uniunea Europeană. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru ca Alba să fie pregătită de aderare la momentul potrivit", și-a reafirmat intențiile noul prefect, care a spus în continuare că în viitoarele sale demersuri se va bizui foarte mult pe colaborarea cu primarii din teritoriu indiferent de culoarea politică.
     Una dintre primele acțiuni de anvergură ale pre­fe­ctu­lui de Alba a reprezentat-o întâlnirile de la Alba Iulia, Sebeș, Aiud și Blaj cu primarii și alți factori din zonele respective, ocazie cu care i-au fost aduse la cunoștință numeroasele disfuncționalități existente la nivelul orașelor și comunelor și care dau mari dureri de cap autorităților. "În urma acestor întâlniri deosebit de fructuoase, se desprind câteva probleme majore pe a căror rezolvare doresc să-mi canalizez toate eforturile. În primul rând este vorba despre alimentarea cu apă și canalizare, condiție majoră pentru integrarea în E­u­ro­pa. În acest caz cred că soluția cea mai bună este constituirea unui parteneriat public privat, ceea ce presupune în prealabil o asociere a mai multor consilii locale pe zone, fără a fi afectat programul SAMTID. Un alt aspect deloc de neglijat este și cel al protecției mediului înconjurător și mi-am propus ca un prim obiectiv în acest sens înființarea a trei mari halde de gunoi pe teritoriul județului probabil la Alba Iulia, Aiud și Câmpeni, care ar rezolva definitiv problema salubrizării și a depozitării deșeurilor. Aici, cred că cea mai viabilă variantă din punct de vedere financiar este obținerea unor credite pe care deja le-am identificat. Va fi vorba în final despre sisteme de salubrizare integrată. Apoi, trebuie să sprijinim introducerea alimentării cu gaz în localitățile în care au fost începute aceste lucrări și care mai au nevoie de bani puțini pentru a le termina și, bineînțeles pentru a demara altele noi acolo unde situația o impune. Nu în cele din urmă, un capitol la care județul Alba stă slab sunt drumurile. Tocmai de aceea unul dintre principalele demersuri pe care le voi face la București (nr- ieri și astăzi) împreună cu parlamentarii Cornel Filipescu, Constantin Selagea, Ioan Andrei și Codrin Ștefănescu va fi acela de a discuta cu ministrul Transporturilor, Miron Mitrea, alocarea unor însemnate sume de bani pentru județul nostru" a declarat Mugurel Sârbu.
     Prefectul a mai spus că se bizuie pe cooperarea tuturor partidelor politice și a dat ca exemplu Consiliul județean. "Sper ca toți consilierii indiferent de a­par­te­nen­ța politică să susțină proiectele noastre care vizează interesele tuturor cetățenilor și nu ale mele sau ale altei persoane". Mugurel Sârbu a mai comunicat în final că, spre finele lunii curente va efectua o vizită în județul Alba ministrul Industriilor Dan Ioan Popescu, în dublă calitate atât cea administrativă cât și în cea de vice­pre­șe­din­te al PSD.
Răzvan JURCĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.