Curier județean
Rugăciunea de azi
    Doamne, Atotputernice și Atot­în­du­ra­te! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om, din Sfânta Fecioară, în peșteră, și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru acestea, Te rog, îndură-Te de mine, vânzătorul! Primește, Doamne, a­ceas­tă mică a mea rugăciune și u­mi­li­tă a mea voință, că mă întristez, pentru că Te-am întristat și mă a­mă­gesc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci și să mă învrednicești Împărăției Tale. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sfinții și Drepții dumnezeiești părinți Ioachim și Ana; Cuv. Teofan Mărturisitorul
Catolic: Sf. Petru Claver
Greco-catolic: Dupăprăznuirea Nașterii Maicii Domnului. Ss. drepții Dumnezeieștii Pr. Ioachim și Ana. Sf. Mc. Severian.
Meteo
     *ASTĂZI: O frumoasă zi de toamnă, cu cerul mai mult senin și temperaturi care vor oscila între +11, +12 grade la orele dimineții și +23, +24 grade C la amiază. Câțiva nori răzleți vor naviga pe boltă, dar mai mult pentru decor. Vântul va sufla slab, abia perceptibil.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
DGPDC Alba consiliază copii și... părinți
      După cum se arată în raportul înaintat de DGPDC Alba Con­si­liu­lui Județean, în județul nostru au devenit deja funcționale ser­vi­ci­i­le de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, în următoarele structuri zonale: centre de con­si­li­e­re și sprijin pentru părinți, centre de pregătire și sprijinire a re­in­te­gră­rii/integrării copilului în familie, servicii de exprimare liberă a opiniei copilului, la Alba Iulia, Abrud, Blaj și Cugir. Analiza activității acestor servicii pe pri­mul semestru al anului în curs a­ra­tă că în această perioadă numărul de beneficiari ai serviciilor a fost de 1038 de persoane, părinți și copii deopotrivă. (I.H.)
Programul "România Curată" în Apuseni
      Directorul Oficiului Pre­fe­ctu­ral din Câmpeni, Nicolae Puiuleț va vizita în cursul acestei săp­tă­mâni fiecare localitate din zona Munților Apuseni cu scopul de a verifica modul în care sunt res­pe­cta­te prevederile cu­prin­se în ca­drul Programului "România Cu­ra­tă" lansat de Guvern. Prin­ci­pa­le­le aspecte vizate sunt: numărul de gatere și de pubele existente, da­că fiecare localitate are a­me­na­jat un loc unde se depozitează deșeurile menajare și mai ales dacă există hotărâri de consiliu local în acest sens. Ulterior, în baza datelor culese din teren, Nicolae Puiuleț va întocmi un raport ce va fi prezentat pre­fe­ctu­lui Liviu Mugurel Sârbu.(R.J.)

La propunerea consilierului liberal Georgel Tudose
CJ Alba a găsit soluția pentru numirea în funcție a medicului Călin Pătrășcanu
      După un șir întreg de controverse și interpelări, consilierii județeni au găsit soluția prin care îl vor numi ca președinte interimar al Comisiei județene de expertiză a persoanelor cu handicap pe dr. Călin Pătrășcanu. Soluția a venit din partea consilierului liberal Georgel Tudose, care a propus numirea dr. Pătrășcanu în cadrul comisiei și apoi acestuia să-i fie delegate atribuțiile de președinte al comisiei pe o perioadă determinată. Încercarea CJ Alba de a-l impune pe dr. Pătrășcanu în fruntea comisiei, în forma inițială a proiectului de hotărâre, a stârnit controverse, reprezentanții Opoziției declarând că se încalcă legea. Acest lucru a fost recunoscut și de unii consilieri PSD, care au replicat că este vorba de un compromis, pentru ieșirea dintr-o situație delicată. "Votăm un proiect împotriva legii, doar pentru că d-voastră nu găsiți soluții", a spus liderul PNL, Teodor Atanasiu, în timp ce replica consilierului PUNR, Marin Olteanu, i-a lăsat pe unii cu gura căscată ca la dentist "Sigur că nu este legal, dar să votăm, să-i ajutăm pe acești oameni neajutorați". Președintele CJ Alba, Eugen Popa, și vice­pre­șe­din­te­le Ioan Florea au declarat că s-a recurs la compromis deoarece nu se poate bloca acti­vi­ta­tea comisiei. În plus, nimeni nu se înghesuie pentru acest post care înseamnă un volum imens de lucru, un salariu de circa 5 milioane de lei și imposibilitatea de a mai lucra și altceva, pentru că președintele comisiei este funcționar public. În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu majoritate de voturi. Consilierul PD, Ioan Dumitrel, a spus că acest lucru s-a decis și în Delegația Permanentă, dar în plen a apărut altceva, motiv pentru care și-a exprimat public nemulțumirea.
Florin ROMAN

Școala generală nr. 3 Alba Iulia pe calea modernității
      În contextul actual din învățământul preuniversitar rar ni se întâmplă să primim la redacție semnale pozitive de la cititori. De regulă ni se semnalează neajunsurile. Și totuși, am avut plăcerea să primim din parea Comitetului de părinți al Școlii generale nr. 3 Alba Iulia câteva rânduri "de bine". Încurajatoare situație! Firesc este vorba despre pregătirea școlii pentru începerea anului de învățământ 2003-2004. Astfel cu sprijinul substanțial al Primăriei municipiului Alba Iulia s-au realizat lucrări de zugrăveli interioare și exterioare, s-a reparat învelitoarea, s-a izolat termic sala de sport, s-au pus pardoseli noi, iar pentru elevii din clasele I-IV s-a achiziționat mobilier nou, adaptat nevoilor și mai ales dimensiunilor prichindeilor. Și ma­nu­a­le­le și rechizitele școlare (acestea din urmă pentru elevii proveniți din familii nevoiașe) au ajuns în totalitate în magaziile școlii. Semne bune anul are. Ne-am dori să avem cât mai mulți părinți mulțumiți de condițiile în care învață copiii lor.
Anca DINICĂ

Școlile de la Roșia Montană își așteaptă elevii
      La Roșia Montană s-a acționat cu multă seriozitate și din timp pentru pregătirea școlilor și grădinițelor pentru primirea elevilor în condiții optime pentru noul an de învățământ.
     Peste tot s-au terminat lucrările de reparații, zugrăveli și igienizare, astfel încât toate aceste unități școlare au o înfățișare plăcută atât în exterior cât și-n interior - fapt ce demonstrează preocuparea deosebită a conducerii acestora, a d-nei dir. Rucsandra Gruber de la Roșia Montană și a d-nei dir. Cornelia Crișan de la Cărpiniș. Este demn de remarcat și faptul că în privința dotărilor cu material didactic precum și calculatoare (7 în total) acestea au fost posibile datorită interesului manifestat de către doamnele directoare, dar și al sprijinului direct acordat de către primarul comunei, dl. Virgil Narița.
     S-a făcut de asemenea o bună aprovizionare cu combustibil lemnos, care în cea mai mare parte este deja depozitat. Dl. primar Virgil Narița ne-a mai informat că, prin grija domniei sale, școlile care urmează să primească "cornul și laptele", ca un cadou de la Guvern, au fost dotate cu frigidere. De asemenea, pentru toți elevii care fac naveta la Câmpeni și Abrud, tot prin grija d-lui primar, vor plăti numai 50% din costul transportului. Așadar, elevilor nu le rămâne altceva de făcut decât să învețe. (I.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.