Prima pagină Ediția din: 11.9.2003
Știri
Flagrant delict cu gardian public
      Un bărbat din Aiud a încercat să fure o geantă cu 5 milioane de lei chiar de sub privirea unui gar­dian public. Curat "ghinion" pentru hoț - Gheorghe Kulcsar, de 57 de ani, care a fost rapid dibuit de gardianul public Eugen Popa, din Aiud. Hoțul "ghinionist" a fost predat Poliției Aiud. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Băr­ba­tul este cercetat în stare de li­ber­ta­te pentru furt calificat. (G.R.)
"Biografii recuperate"
      Biblioteca municipală "Liviu Rebreanu" Aiud și Primăria mu­ni­ci­piu­lui Aiud organizează du­mi­ni­că, 14 septembrie, cea de-a V-a ediție a simpozionului "Biografii re­cu­pe­ra­te". Dedicat scriitorilor ca­re au suferit ani grei de temniță în închisoarea Aiudului: Gheorghe Șincai, Vasile Voiculescu, Radu Gyr, Nichifor Crainic, simpozionul se va desfășura cu începere de la ora 16.30 în sala de ședințe a Pri­măriei municipiului Aiud. (A.D.)
Curtea de Apel din Alba Iulia are cel mai mare deficit de judecători din țară
      Curtea de Apel Alba Iulia (cu județele arondate Alba, Sibiu și Hunedoara) are încadrați în prezent 24 de judecători, cei mai puțini la nivelul curților de apel din România. În această situație, un judecător angajat al CA Alba Iulia are un rulaj de 1800 de dosare anual și o medie de 400 de dosare în care pronunță anual sentința. În cadrul ultimei întruniri de la București a magistraților din cadrul curților de apel din România s-a decis suplimentarea numărului de judecători, la nivel de țară, cu 531. Este de așteptat ca până la sfârșitul acestui an și Curtea de Apel Alba Iulia să beneficieze de această su­pli­men­ta­re de personal. (N.T.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Prezent la Alba Iulia, ministrul Ioan Rus a primit asigurări că la 1 Decembrie
Cetatea Marii Uniri va fi "îmbrăcată" în haine de gală
      O delegație ministerială condusă de ministrul Administrației și Internelor Ioan Rus și ministrul delegat Gabriel Oprea a fost ieri, pentru câteva ore, prezentă la Alba Iulia cu scopul de a analiza stadiul pregătirilor ocazionate de marele eveniment de la 1 Decembrie, când vom sărbători 85 de ani de la Marea Unire de la 1918. Membrii guvernului s-au întâlnit cu prefectul Mugurel Sârbu, primarul Mircea Hava, precum și cu ceilalți factori implicați în buna organizare a manifestărilor. "Am trecut în revistă programul manifestărilor precum și stadiul executării lucrărilor de investiții, reparații și restaurare. Am constatat în general că lucrările se derulează conform graficului stabilit, existând doar unele probleme la câteva obiective cum ar fi Universitatea 1 Decembrie, sediul ISJ Alba și Casa de Cultură a Studenților. Urmează ca și în aceste cazuri să identificăm soluțiile apelând probabil la rezerva bugetară astfel ca lucrările să fie finalizate la timp. Rămâne, de asemenea, de văzut și ce intenții are Ministerul Finanțelor, dacă se dorește ca Palatul Finanțelor din Alba Iulia să fie inaugurat la 1 Decembrie sau mai târziu. Totuși, cu un minim de efort, termenul stabilit poate fi respectat", a precizat ministrul Ioan Rus, care a primit asigurări din partea oficialităților locale că Alba Iulia va fi pregătită să întâmpine așa cum se cuvine marea sărbătoare națională. S-a discutat în principiu și despre manifestările propriu-zise ce vor avea avea loc atunci, ministrul anunțând ca certe organizarea la Alba Iulia a unei sesiuni omagiale a Academiei Române, precum și a Congresului Spiritualității Românești. La stadiul de propunere se află și organizarea unei ședințe solemne a Parlamentului în Cetatea Marii Uniri. În legătură cu personalitățile politice care vor fi prezente la Alba Iulia, ministrul Administrației nu a putut oferi un răspuns clar întrucât membrii guvernului vor fi repartizați în mai multe localități din țară - Alba Iulia, București, Iași sau Timișoara.
Răzvan JURCĂ, Adriana DURIGĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.