Curier județean
Rugăciunea de azi
    Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, primește această ru­gă­ciu­ne și o du Fiului tău și Dum­ne­ze­u­lui nostru, ca să mântuiască și să lu­mi­ne­ze pentru tine sufletele noastre.
    Toate puterile cerești: Scaune, Domnii, Începătorii, Stăpânii, Puteri, Heruvimi, Serafimi, Arhangheli și În­geri, rugați-vă lui Dumnezeu pentru mine, păcătosul, rogu-mă și mă cu­ce­resc vouă. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Teodora din Alexandria; Cuv. Eufrosin
Catolic: Ss. Prot și Iacint
Greco-catolic: Dupăprăznuirea Nașterii Maicii Domnului. Cuv. maică Teodora din Alexandria.
Meteo
     *ASTĂZI: Cerul zilei va fi mai mult acoperit, dar temperatura a­e­ru­lui va fi plăcută, +11, +12 grade C în zori și +20, +22 de grade C în jurul amiezei. Vântul va sufla slab din sector vestic. Norii se vor aglomera după masă și sunt posibile ploi, însă neînsemnate cantitativ..

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Un tânăr din Teiuș a "curățat" gospodăria unei femei plecate în vacanță
      Un tânăr de 24 de ani a fost prins marți, 9 septembrie, de polițiștii din Teiuș, după ce a furat câteva bunuri din locuința unei femei, printre care și... murăturile. În timp ce Ileana Codrea era plecată în vacanță, Claudiu Roșu a pătruns în locuința și în pivnița acesteia. Din casă a furat bijuterii din aur și argint și o pereche de adidași, iar din pivniță a furat murăturile. Înainte să iasă din curtea casei, hoțul a luat securea și furtunul din grădină. Prejudiciul ajuns la 15 milioane de lei a fost recuperat în proporție de 90%.
Georgiana ROȘCA

Biciclist lovit grav de o mașină
      Un grav accident de circulație s-a produs, marți, 9 septembrie, la intrarea în Cugir. Șoferul unui autoturism nu l-a observat în timp util pe Roman Ivan de 60 ani, care se deplasa spre Cugir pe o bicicletă, tamponându-l. Șocul l-a aruncat pe sexagenar în șanțul din dreapta drumului. Longin Bu­ri­lea­nu (de 44 ani), șoferul mașinii, l-a transportat pe accidentat la spi­ta­lul din Cugir, unde a fost di­ag­nos­ti­cat cu multiple plăgi faciale și co­mo­ție cerebrală. Șoferului în cau­ză i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În cau­ză, poliția continuă cercetările. (G.R.)

Când se vrea se și poate
"Coasta curată" a devenit în sfârșit... curată
      Timp de mai mulți ani, fosta fermă avicolă de la "Coasta Curată" (Alba Iulia) a generat mari probleme de poluare spre nemulțumirea lo­cu­i­to­ri­lor din Pâclișa, dar și a celor din municipiul Alba Iulia. După ce la fel de mulți ani obiectivul a fost pasat de la Primăria municipiului Alba Iulia la Consiliul județean Alba, în cele din urmă pro­ble­ma s-a tranșat în con­for­mi­ta­te cu OUG 168/2001 în "favoarea" CJ Alba. Biroul de presă al acestei instituții ne informează acum că po­lu­a­rea de la "Coasta Curată" a fost eliminată. Pentru punerea în valoare a construcțiilor fermei, CJ Alba a organizat o licitație de oferte la care s-au anunțat foarte mulți participanți, dar dintre aceștia doar două unități au respectat prevederile caietului de sarcini: SC Transavia SA și SC Ytul SRL. Câștig de cauză a avut SC Transavia SA care s-a angajat ca în termen de un an să ducă la îndeplinire toate punctele din contract: repararea construcțiilor, a utilităților, aspectele legate de protecția mediului, curățarea zonei de dejecțiile animaliere și eliminarea poluării sursei de apă a municipiului Alba Iulia, echiparea halelor cu utilaje de exploatare și reînceperea producției. Toate acestea au fost îndeplinite în termen mai scurt decât cel prevăzut, astfel încât acum, la 9 luni de la semnarea contractului, SC Transavia SA are deja toate halele populate cu păsări. De menționat că se lucrează cu tehnologie BIG DUTCHMAN de ultimă oră. Toate aceste re­a­li­zări au fost constatate de conducerea CJ Alba - Eugen Popa - președinte, Ioan Florea - vice­pre­șe­din­te, Mariana Hurbean - secretar general care împreună cu directorul executiv al DADR Alba au vizitat investiția. Deci se poate. Cu interes, tehnologie și forță financiară "Coasta Curată" a redevenit curată.
Anca DINICĂ

Probă de cinism PSD: copiii pe jos, politicienii în mașini scumpe!
      În cadrul celei mai recente conferințe de presă organizată de PNȚCD Alba, cea din data de 9 septembrie a.c., liderii țărăniști și-au ex­pri­mat nemulțumirea cu privire la atitudinea cinică pe care o dovedește partidul de guvernământ față de copiii din zonele izolate. "Cei 14 copii de vârstă școlară din satul Necrilești, comuna Întregalde, a declarat președintele PNȚCD Al­ba, Voicu Vasile Bora, parcurg zilnic, cu piciorul, cei 16 kilometri până la școala generală din centrul comunei, indiferent dacă este vreme bună sau vreme rea. Părinții acestor copii, care înfruntă în sezonul rece frigul și zăpada pentru a învăța carte, au cerut un mijloc de transport care să-i aducă mai aproape... de mileniul trei. Acest mij­loc de transport nu a fost însă obținut, mai marii județului fiind ocupați cu «botezarea» întru PSD a celor câteva autoturisme ARO destinate transportului școlar în județ.
    Așadar, vor călători oare copiii țăranilor cu AB 04 PSD, sau acest număr de înmatriculare a fost atribuit autoturismului în cauză pentru a fi folosit în interes de partid? Oricum ar fi, in­spe­cto­rul general Dorin Sandea și PSD Alba merită nota 4 la purtare pentru lipsa de bun simț cu care tratează învățământul județean".
    Iar dacă cele de mai sus se referă doar la autoturismele ARO, este necesară și sublinierea faptului că nu există nici măcar un singur personaj în staff-ul partidului de guvernământ care să nu posede automobil scump. Stați într-o zi așa, de curioși, în fața clădirii ce reprezintă "inima" administrației județului, la ora când se încheie activitatea, și observați cu ce mij­loa­ce de trans­port pleacă... funcționarii puși în slujba ce­tă­țea­nu­lui. Și cum arată "suficiențele lor" printre care se mai găsesc prea puțini oameni cu bun simț, simpli, care nu-și etalează opulența! (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.