Prima pagină Ediția din: 13.9.2003
Știri
Țebea și Jidvei vizitate de conducerea CJ Alba
      Duminică, 14 septembrie, pre­șe­din­te­le Consiliului județean Alba, dl. Eugen Popa, va par­ti­ci­pa la Jidvei, în cadrul festivalului "Strugurele de Aur", la Gala La­u­re­a­ți­lor. Tot în această zi, vice­pre­șe­din­te­le Consiliului județean Alba, dl. Ioan Florea, va par­ti­ci­pa la Țebea, cu ocazia "Ser­bă­ri­lor naționale de la Țebea", la ceremonia depunerii coroanelor de flori la Mormântul lui Avram Iancu. (F.R.)
Conflict între PSD și ziariști
Presa vrea un nou purtător de cuvânt, dar... nu pe Lenica Bucur
      Reprezentanții presei prezenți la întâlnirea de ieri cu secretarul executiv al PSD, deputatul de Alba Codrin Ștefănescu s-au interesat, printre altele, cum era și normal, de viitorul purtător de cuvânt al PSD Alba. S-a discutat despre zvonurile legate despre posibila prezență pe acest post a d-nei Lenica Bucur, deputatului Codrin Ștefănescu fiindu-i so­li­ci­ta­tă părerea în acest sens. "Do­resc ca acest post să fie ocupat de o femeie și consider că astfel imaginea partidului are numai de câștigat", a spus parlamentarul PSD de Alba, contrazicându-i pe mulți dintre jurnaliști care și-au manifestat vizibil dezacordul în legătură cu această posibilă mu­tare. Rămâne de văzut dacă după întâlnirea de astăzi, poziția PSD Alba va coincide cu cea a presei. (A.D.T.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Se tulbură apele în PSD Alba
Avocatul Ioan Rus și-a retractat cererea de demisie din funcția de președinte
Întâmplător sau nu, pe cererea de demisie apare data de 20 august... 2004!
      Este aproape imposibil de descris ce se petrece în aceste zile în sânul organizației județene Alba a PSD, scenariile și speculațiile dând naștere la o multitudine de interpretări mai mult sau mai puțin reale. Deși s-a tot negat cu vehemență, este aproape certă existența a cel puțin două grupuri de interese diferite, care au propriile pretenții și atuuri la șefia organizației. Primul prilej (sau nu) de limpezire al apelor este astăzi când vor avea loc succesiv întrunirea Biroului Executiv și ședința Consiliului județean al PSD Alba. Prima dintre ele ar fi trebuit să se țină ieri seară, însă din motive necunoscute nouă a fost amânată pentru dimineața zilei de astăzi. Concret, în cadrul acestor întâlniri ale fruntașilor din partid urmează să se discute și să se stabilească în principal propuneri pentru completarea Biroului Executiv și a Delegației Permanente cu câțiva vicepreședinți (3, 4 sau chiar mai mulți) pentru a-i înlocui pe cei demisionari din cauze de incompatibilitate - Gheorghe Lazea, Lenica Bucur și Mihai Ciobanu.
    Dacă substituirea celor trei este normală, în schimb surse din interiorul partidului, ne-au dezvăluit că suplimentarea locurilor de vicepreședinte ar intra în contradicție cu statutul PSD care prevede că numai Conferința județeană poate stabili așa ceva. Tot astfel stau lucrurile și în cazul în care se va decide "automultiplicarea" Consiliului județean, componența acestuia preconizându-se a fi majorată de la 35 la 45 sau chiar 47 de membri. Tot acum, este posibil să fie propusă ca purtător de cuvânt al organizației d-na Lenica Bucur, actualul deținător al funcției Mihai Babițchi nemaifiind se pare dorit de către noua conducere a PSD Alba. Contactat telefonic, Mihai Babițchi a refuzat să facă orice comentariu pe marginea evenimentelor care s-au produs sau urmează să se producă în cadrul partidului. O altă noutate ar fi numirea subprefectului Ioan Maier în funcția de director de campanie electorală. Referitor la noii vicepreședinți care vor fi stabiliți astăzi se vehiculează numele prefectului Liviu Mugurel Sârbu, al patronului SC Transavia Ioan Popa, un alt post urmând să-i fie oferit cu certitudine unui reprezentant al PSM, probabil Alexandru Retegan. De precizat că se așteaptă prezența astăzi la Alba Iulia a vicepreședintelui PSD Ioan Sasu precum și a purtătorului de cuvânt, Bogdan Niculescu Duvăz.
Av. Ioan Rus și-a retractat ieri cererea de demisie din funcția de președinte!
      Parcă pentru a alimenta zvonurile că fostul președinte al PSD Alba, av. Ioan Rus, nu și-a spus nici pe departe ultimul cuvânt , în cursul zilei de ieri domnia-sa a depus către organizația județeană a PSD o adresă prin care retractează cererea de demisie din funcția de președinte al PSD, al Biroului județean și Consiliului județean. De precizat că pe cererea de demisie apare (voit sau nu) data de 20 august 2004! "Am decis să fac acest pas întrucât mi-au cerut-o foarte mulți membri ai partidului care sunt în continuare alături de mine și la bine și la greu. Acum Conferința județeană urmează să se pronunțe asupra suspendării mele din funcție. Deși nu am fost invitat de către dl Filipescu, o să particip la toate acțiunile organelor de conducere ale PSD, precum și la alte activități politice. O să fiu și astăzi prezent la ședințele Biroului Executiv și Consiliului județean", ne-a declarat în exclusivitate Ioan Rus.
Răzvan JURCĂ

Președintele landului Brandemburg în Regiunea "Centru"
      Președintele Consiliului ju­de­țean Alba, Eugen Popa, va par­ti­ci­pa azi la Brașov la în­tâl­ni­rea președinților consiliilor județene din Regiunea "Centru" cu dl. Ma­thi­as Platzeck, Ministru Pre­șe­din­te al Landului Brandemburg.
    În cadrul întâlnirii vor fi dezbătute o serie de teme printre care: proiectul de hotărâre privind aprobarea Raportului de Evaluare a proiectelor din cadrul Programului Phare 2002 - Coeziune Economică și Socială - Programul de dezvoltare a infrastructurii în orașele mici și mijlocii - faza pilot (SAMTID) - Asistența pentru întreprinderi mici și mijlocii, schema de finanțare nerambursabilă, proiectul privind aprobarea structurii organizatorice și perspectivele de dezvoltare instituțională a ADR "Centru", referatul privind propunerea pentru avizare în vederea retragerii certificatului de investitor în zona defavorizată a societăților comerciale Tahion SRL, Miratex SRL, Woodex RO SRL, Kinga Impex SRL și Invest SRL. Este pentru prima dată când dl. Mathias Platzeck efectuează o vizită oficială într-o regiune din România, ceea ce denotă importanța și seriozitatea colaborării în cadrul Convenției de Twinning, demarată în urmă cu 18 luni și în același timp deschide noi perspective de colaborare în cadrul viitoarei Convenții de Twinning, care va demara în anul 2004. (F.R.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.