Curier județean
Rugăciunea de azi
    Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­zeul nostru, Cel ce ești "calea, adevărul și viața" și ai călătorit îm­pre­u­nă cu sluga Ta, Iosif, precum și cu cei doi Ucenici, care au mers la Emaus: Însuți, Stăpâne, călătorește și cu mine, robul Tău, bine­cu­vân­tând călătoria mea. Trimite-mi pe îngerul păzitor, ca lui Tobie, să-mi fie povățuitor și să mă ferească nevătămat de toată întâmplarea cea rea, pentru ca, în felul acesta, cu pace, sănătate și bună sporire, să mă întorc întru ale mele și toată viața mea să preaslăvesc preacinstit și de mare cuviință numele Tău: al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Înnoirea Bisericii Învierii din Ierusalim; Sf. Cuv. Ioan de la Prislop; Sf. Sfințit Mc. Cornelie Sutașul
Catolic: Sf. Ioan Gură-de-Aur
Greco-catolic: Sâmbăta dinaintea Înălțării sf. Cruci. Înainte prăznuirea Înălțării sf Cruci. Sfințirea Bisericii Învierii din Ierusalim. Sfs mc Cornelie Sutașul
Meteo
     *ÎN WEEK-END: Cerul se menține noros și vor cădea ploi pe arii extinse, în anumite zone în­sem­na­te cantitativ, însoțite de descărcări electrice și intensificări de vânt. Tem­pe­ra­tu­ra este în scădere ușoară, oscilând între +11 grade C minima și +17, +20 de grade C, maxima.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Comercianți amendați cu 71 de milioane de lei
      O comisie mixtă formată din reprezentanți ai DADR, DSV, Garda Financiară, OJPC, Poliție și Metrologie a verificat în perioada 3-9 sep­tem­brie a.c. unitățile de producție, piețele agro­a­li­men­ta­re și magazinele alimentare și nealimentare din Alba Iulia, Ocna Mureș, Blaj, Aiud, Teiuș și Abrud. Pe parcursul verificărilor s-a urmărit respectarea condițiilor legale și sanitar-veterinare în comercializarea produselor agroalimentare și a animalelor vii. S-au constatat o serie de de­fi­ci­en­țe, printre care: nereguli în aplicarea Legii contabilității, lipsa registrului unic de control, informarea incorectă a consumatorilor, ne­res­pe­cta­rea condițiilor sanitar-veterinare de transport și depozitare a produselor de origine animală.
    În ceea ce privește verificarea respectării prevederilor licențelor de fabricație au fost depistate nereguli privind spațiul de funcționare, întreținerea utilajelor, ceea ce a impus acordarea de avertismente sau chiar retragerea licenței de fabricație.
    Valoarea totală a amenzilor aplicate de inspectori s-a ridicat la 71 de milioane de lei. În cadrul acestei acțiuni au fost verificați 175 de producători agricoli care au prezentat cer­ti­fi­ca­te­le de producător pentru produsele co­mer­ci­a­li­za­te, 62 de unități de desfacere, 6 unități de a­li­men­ta­ție publică, 45 de unități de producție și 2 en gros-uri. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.