Curier județean
Rugăciunea de azi
    Dumnezeule, spre ajutorul meu ia aminte, Doamne, ca să-mi ajuți mie grăbește. Să se rușineze și să se înfrunteze cei ce caută sufletul meu. Să se întoarcă înapoi și să se rușineze cei ce-mi voiesc mie rele. Întoarcă-se îndată rușinându-se cei ce-mi grăiesc mie: bine este, bine este. Să se bucure și să se ve­se­leas­că de Tine toți cei ce Te caută pe Tine, Dumnezeule, și să zică pu­ru­rea: "Mărească-se Domnul" cei ce iubesc mântuirea Ta. Iar eu sărac sunt și mișel, Dumnezeule, ajută-mi. Ajutorul meu și izbăvitorul meu ești Tu, Doamne, nu zăbovi. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș; Sf. Mc. Nichita Romanul
Catolic: Sf. Fc. Maria Îndurerată
Greco-Catolic: Sf. mare Mc. Nichita Gotul. Parimii; Litie. Polieleu; Doxologia Mare
Meteo
     *Astăzi: Cerul se menține noros și vor cădea ploi pe arii extinse, în anumite zone însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice și intensificări de vânt. Temperatura este în scădere ușoară, oscilând între +11 grade C minima și +17, +20 de grade C, maxima.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Licitație pentru refacerea drumului Horea-Albac
      Ieri, în prezența președintelui Consiliului județean Alba, Eugen Popa, care este și președinte al "Comisiei de evaluare a o­fer­te­lor", a avut loc licitația publică des­chi­să pentru execuția o­bi­e­cti­vu­lui "Refacere sistem rutier și ziduri de sprijin pe DJ 108; limită județ Cluj-Horea-Albac". Au cum­pă­rat documentația de li­ci­ta­ție un număr de 6 ofertanți și până la data limită de depunere, 12 septembrie 2003, ora 10.00, au depus ofertele următorii: SC COMINGO Abrud SA, SC NORD CONFOREST - Cluj SA, SC CCF BUCUREȘTI, (SC MECDRU CLUJ), SC SOCOT SA, Tg. Mureș, filiala Câmpeni și SC CONS. SELINA, Baia de Arieș. Ur­mea­ză ca în perioada imediat ur­mă­toa­re să se analizeze ofertele depuse de către comisie și să fie adjudecat ofertantul câștigător. (F.R.)
ROMTELECOM prezent alături de elevi la începutul noului an școlar
      Romtelecom propune la început de an școlar, pentru 2000 de elevi din clasele V-VIII să înceapă prima zi de școală cu partea cea mai frumoasă a unui an școlar și anume festivitatea de premiere.
    Astfel 26 de reprezentanți ai Direcției de Telecomunicații Alba vor fi prezenți în școlile din județ pentru a oferi aceste "premii", 2000 de cartele telefonice gra­tu­i­te, elevilor din ciclul gimnazial.
    Prietenii din vacanță și bunicii rămași la țară vor mai fi pentru o perioadă mai aproape de elevi, vor fi sunați gratis prin grija Romtelecom.

Mesaj tranșant al prefectului către șefii serviciilor descentralizate
"Cine nu va aplica cu strictețe legea, va pleca!"
      În cadrul conferinței de presă ce a urmat ședinței Consiliului județean al PSD Alba, intervenția noului vicepreședinte Liviu Mugurel Sârbu a fost una scurtă, mesajul transmis fiind cât se poate de clar. "Mă onorează această postură și sper ca împreună cu actuala echipă de conducere să realizăm foarte multe lucruri pozitive. Aș dori însă să insist asupra unui alt aspect. Eu nu am venit în fruntea Prefecturii degeaba. Nu am alte intenții decât respectarea cu strictețe a legii până la ultima virgulă. Același lucru însă îl pretind și de la cei aflați în fruntea serviciilor publice descentralizate a căror a­cti­vi­ta­te o coordonez ca și reprezentant al guvernului în teritoriu. Să fie cât se poate de clar, cine va greși, va pleca tot așa de bine cum a și venit. Nu mă interesează altceva decât aplicarea întocmai a legilor țării", a spus prefectul județului Alba. (R.J.)
La Roșia Montană
Radioamatori pe culmi montane
      Binecunoscuta stație Meteorologică de la Roșia Montană, dotată cu aparatură per­for­man­tă și frumos amenajată prin grija d-lui ing. Mircea Mărineanu, susținut ierarhic, a fost cu câtva timp în urmă subiectul unei prezentări pe Tv Discovery.
    Prelucrarea datelor meteo și avertizarea fenomenelor periculoase către instituțiile din zonă constituie obiectivele esențiale și au o importanță covârșitoare fiindcă vedem pe an ce trece că acestea au devenit tot mai alarmante și frecvente. Zilele trecute, într-o ascensiune la fața locului, la o altitudine de peste 1000 m, unde este amplasată clădirea stației, am fost impresionat de faptul că pe lângă preocupările de bază vizând problemele meteorologice, dl. ing. Mircea Mărineanu, șeful stației meteo de la Roșia Montană și dl. Antoniu C-tin Cenușe (Guffy), electronist de profesie în timpul liber, au ca hobby desăvârșit radioamatorismul. Cu toate că TRANSCEIVER-ul (stație de redioemisie-recepție) este foarte scump, cei doi radioamatori și-au procurat o astfel de stație. În context redăm și indicativele radio pe care le are fiecare: dl. ing. Mărineanu are indicativ Y050RT, iar dl. Cenușe - Y050ST, acestea folosindu-se în interconexiunile dintre radioamatorii de pre­tu­tin­deni. Tot cu acest prilej am aflat că dl. ing. Vasile Ciobănilă (indicativ Y03APG), secretarul Federației Române de Radioamatori (F.R.R.) a participat la unul dintre concursurile in­ter­na­ți­o­na­le de radioamatori de pe amplasamentul meteo de la Roșia Montană. În principiu ra­di­o­a­ma­to­ris­mul se desfășoară în conformitate cu Regulamentul Serviciului de radioamatori din România. Este demn de relevat că radioamatorii pot aduce servicii extrem de importante: apelarea la alți radioamatori pentru procurarea unor medicamente necesare în urgențe, re­zol­va­rea unor cazuri de urgență, informarea asupra unor calamități și dezastre, schimburi de in­for­ma­ții pe diferite teme și în diferite domenii etc. Iată, așadar, o preocupare pasionantă și be­ne­fi­că în slujba umanității. Noi îi apreciem în mod deosebit și îi felicităm. (Ioan Radu)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.