Prima pagină Ediția din: 17.9.2003
Știri
Mircea Hava la Toulouse
      Primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava și consilierul local Vasile Voicu Bora se află în perioada 17-22 septembrie în delegație oficială la Toulouse (Fran­ța). Ei vor participa la lucrările Seminarului internațional privind programele de cooperare interregională INTERREG III C. În cadrul seminarului vor fi dez­bă­tu­te aspecte ale cooperării dintre regiuni și țările membre ale UE și din țările candidate, pro­ble­me în calea acestei colaborări, dar mai ales vor fi căutate soluții de colaborare interregională care permit accesul la fondurile de dezvoltare structurală ale Uniunii Europene. (A.D.)
Dialog interactiv
      86 de agenți economici din județul Alba au fost invitați să participe, mâine, de la ora 11.00 la sediul Prefecturii Alba, la un dialog interactiv cu reprezentanți ai Ministerul Economiei și Co­mer­țu­lui. Vor fi abordate, printre altele, cu acest prilej, aspecte privind problematica cu care se confruntă firmele în activitatea curentă, precum și palierele pe care trebuie să se construiască o strategie viitoare de dezvoltare a afacerilor. (R.J.)
Puține cereri pentru obținerea celor 2 milioane lei/ha în județul Alba
      Prefectul județului Alba dr. ing., ec. Liviu Mugurel Sârbu face un apel către toți cetățenii - pro­du­că­tori agricoli să depună ce­re­ri­le la primăriile de care aparțin pentru acordarea sprijinului fi­nan­ciar de 2 milioane lei pe hectar conform OUG 72/2003. Cum termenul limită este de 22 sep­tem­bri­e a.c. prefectul solicită pri­mă­ri­i­lor ca în zilele de sâmbătă și duminică să asigure funcționarea în regim normal a com­par­ti­men­te­lor care se ocupă de primirea cererilor care, în prezent, sunt destul de puține. De asemenea, tot pe această temă, va avea loc mâine de la ora 9.00 la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor o întâlnire a prefectului cu primarii din județ. La această acțiune va participa și un reprezentant al Inspectoratului de Regim Silvic din Hunedoara, cu care se vor aborda probleme specifice.(R.J.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Trocul politic va decide soarta ADR "Centru"
Instituția cu sediul la Alba Iulia a implementat proiecte în valoare de peste 23 milioane de euro
      Soarta Agenției de Dezvoltare Regională VII "Centru" va fi decisă de trocul politic și nu de guvern, așa cum s-a pronunțat președintele Consiliului Ju­de­țean Alba, Eugen Popa, mai precis de Consiliul de Dezvoltare Regională. Din cei 24 de membri ai CDR Centru, 9 fac parte din PSD, tot 9 sunt reprezentanții UDMR, 2 aparțin PNL și alți 2 PD, în timp ce unul este independent iar altul aparține de Forumul Germanilor. Cei 24 sunt cei care stabilesc unde poate funcționa sediul agenției. Prin urmare, totul este posibil. De ce această luptă? Simplu, pentru a pune mâna pe fondurile europene, extrem de generoase. Până acum, ADR "Centru" a funcționat cu mare succes im­ple­men­tând proiecte în valoare de circa 23 de milioane de Euro, timp de 4 ani. Dar bani vin din ce în ce mai mulți, pentru că se apropie 2007. Până la sfârșitul anului, ADR "Centru" are în curs de contractare pe proiecte sume ce totalizează alte 20 de milioane de Euro. Aici este marea bătălie pe care nu ne putem permite să o pierdem.
    Directorul ADR "Centru", Simion Crețu, omul care practic a pus pe picioare instituția, spune că această alegere este inoportună ca și momentul ales, iar o eventuală mutare va deregla activitatea instituției. În plus, este greu de crezut că salariații cu lefuri de bugetari își vor permite să se mute la Brașov. Pierderea lor ar fi imensă mai ales că au urmat cursuri de pregătire peste hotare, iar asta se face în timp și cu mulți bani. Dar așa este la noi la români, când ceva merge, musai să stricăm. Să sperăm că forțele politice se vor coaliza pentru a se opune legiunii din secuime.
Florin ROMAN

Prefectul Mugurel Sârbu nu are nici un dubiu
ADR "Centru" va rămâne la Alba Iulia
      Însoțit de către parlamentarii Cornel Filipescu, Co­drin Ștefănescu, Constantin Selagea, dar și de pre­șe­din­te­le CJ Alba, Eugen Popa, prefectul Liviu Mugurel Sârbu va fi astăzi prezent din nou la București. "Una dintre principalele probleme, abordate cu re­pre­zen­tan­ții administrației centrale, va fi și soarta Agenției de Dezvoltare Regională 7 "Centru" și sunt absolut con­vins că ea va rămâne pe mai departe la Alba Iulia", a declarat șeful administrației publice județene.
    În altă ordine de idei, recentele demersuri ale pre­fe­ctu­lui de Alba către ministrul Transporturilor, Miron Mitrea, s-au concretizat în obținerea a 2 miliarde lei pentru refacerea unor drumuri, 1,5 miliarde lei pentru construirea de locuințe ANL în Alba Iulia și 700 milioane lei pentru municipalitatea albaiuliană, bani necesari realizării unor obiective de interes local.(R.J.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.