Curier județean
Rugăciunea de azi
    Preasfântă stăpâna mea, de Dumnezeu Născătoare, cu sfintele și preaputernicele tale rugăciuni, iz­go­neș­te de la mine, smeritul și ticălosul robul tău, deznădăjduirea, uitarea, necunoștința, nepurtarea de grijă și toate gândurile cele întinate, cele rele și hulitoare de la ticăloasa mea inimă și de la întunecata mea minte. Și stinge văpaia poftelor mele, că sărac sunt și ticălos. Și mă izbăvește de multe rele și aduceri aminte și năravuri, și de toate faptele cele rele mă slobozește. Că binecuvântată ești de toate neamurile, și prea­cin­sti­tul tău nume se slăvește în vecii ve­ci­lor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Sofia și cele trei fiice ale sale: Pistis, Agapis și Elpis Catolic: Sf. Robert Bellarmin Greco-catolic: Dupăprăznuirea Înălțării sf Cruci. Ss mc Sofia și fiicele ei: Pistis, Agapi și Elpida
Meteo
     ASTĂZI: Soarele a revenit pe meleagurile noastre și odată cu încetarea ploilor se simte și o creștere a valorilor termice, însă dimineața va fi totuși rece, +9, +10 grade C. Doar la amiază putem avea +20, +22 grade C. Spre seară câțiva nori vor pluti pe cer, însă nu vor exista condiții de ploaie.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Bani pentru drumurile județului
      Vicepreședintele CJ Alba, Ioan Florea, ne-a declarat că în această săptămână se așteaptă intrarea în bugetul instituției a sumei de 10 miliarde de lei, reprezentând transferuri de la bugetul de stat pentru reabilitarea și repararea drumurilor. Județul Alba mai are de primit circa 21 de miliarde de lei din ceea ce s-a prevăzut prin buget în acest an. În cursul zilei de ieri, parlamentarii Cornel Filipescu și Constantin Se­la­gea făceau lobby la Ministerul Transporturilor pentru urgentarea alocării fondurilor în Alba.(F.R.)
La sfârșitul acestei săptămâni
Fiii satului se întorc la Răhău
      În perioada 20-21 septembrie 2003, în satul Răhău se vor desfășura ma­ni­fes­tă­rile prilejuite de "Întâlnirea fiilor satului" și de "Centenarul Școlii din Răhău". Comitetul de organizare a ma­ni­fes­tă­ri­lor a pregătit pentru invitați o serie de spe­cta­cole și acțiuni menite să reamintească celor care s-au născut pe aceste meleaguri dar și-au croit un viitor prin alte părți de istoria și frumusețea obârșiei. Programul va debuta sâmbătă la ora 17.00, cu o slujbă religioasă și cu vizitarea școlii din localitate, care a atins venerabila vârstă de 100 de ani. Duminică, după slujba tradițională de la biserică, va fi lansată oficial "Monografia Satului Răhău", urmată de o mare sărbătoare câmpenească. Organizatorii sunt: Primăria mu­ni­ci­piu­lui Sebeș, Consiliul Local Sebeș, Centrul Cultural "Lucian Blaga" din Sebeș și evident, inimoșii localnici din Răhău.
Nicoleta TOMUȚA

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.