Prima pagină Ediția din: 18.9.2003
Știri
La Ohaba,
Femeie sfâșiată de câini ciobănești
      Patru câini au atacat o femeie din Ohaba. Marți, 16 septembrie, Similie Pîrv, de 69 ani, se afla la cules de porumb, când patru câini aparținând unui cioban au muș­cat-o de picioare. Femeia a fost dusă la spitalul județean. Ea a declarat că dorește să depună plângere împotriva lui Nicolae Șter, stăpânul câinilor. Cercetările poliției au scos la iveală faptul că Nicolae Șter a fost avertizat la începutul anului să nu lase în li­ber­ta­te câinii, considerați periculoși. Bărbatului i se va întocmi dosar penal. (G.R.)
Bătut în gara Alba Iulia
      Un bărbat din Tăuț a ajuns la spitalul județean după ce a fost bătut în gara Alba Iulia. Ilie Ma­nea, de 24 de ani, a povestit că a fost atacat și lovit de trei indivizi necunoscuți, care probabil au do­rit să-i fure banii. În urma "tra­ta­men­tu­lui" care i s-a administrat, tâ­nă­rul s-a ales cu contuzie cra­nio-cerebrală, învinețirea ochiului și fractură de piramidă nazală.(F.R.)
O grenadă în curtea bisericii
      La Alba Iulia, un arheolog a găsit o grenadă din al II-lea răz­boi mondial, în perimetrul Ca­te­dra­lei romano-catolice. Grenada a fost găsită în săpăturile e­fe­ctu­a­te la instalația de canalizare. Arheologul Angel Istrate a dus explozibilul în curtea episcopiei romano-catolice, ignorând riscul unei eventuale explozii. Echipa de specialiști a Protecției Civile Al­ba, deplasată la fața locului, a ridicat grenada pentru a fi dez­a­mor­sa­tă. (G.R.)
La Ciuruleasa
Incendiu de... 100 de milioane
      Unei femei din Ciuruleasa i-au ars mașina și garajul, marți, 16 septembrie. Pompierii deplasați cu două autospeciale la locuința femeii au stins focul într-o oră și jumătate. Ei au concluzionat că incendiul a pornit de la un scurt­circuit la instalația electrică a mașinii. Anca Elisabeta, pro­pri­e­ta­ra autoturismului, a evaluat pa­gu­ba la 100 de milioane de lei. (G.R.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Pentru că este performantă și în locul potrivit
ADR 7 Centru rămâne la Alba Iulia
      Ieri, la București, prefectul județului Alba, Liviu Mugurel Sârbu, a izbutit, conform așteptărilor, să lim­pe­zeas­că problema Agenției de Dezvoltare Regională 7 Centru. Discuțiile purtate cu ministrul Administrației Publice Ioan Rus și cu unul dintre liderii marcanți ai PSD, Octav Cozmâncă, s-au finalizat favorabil, astfel că Agenția va rămâne pe mai departe în Alba Iulia. "S-a dovedit încă o dată faptul că guvernarea PSD nu este nici pe departe una dezastruoasă, cum încearcă să o prezinte opoziția. Reprezentanții acestor partide au în­cer­cat să creeze panică în rândul locuitorilor județului, dar demersul lor nu a avut sorți de izbândă. Agenția a fost, este și va rămâne la Alba Iulia, acesta este sin­gu­rul lucru care contează", ne-a declarat prefectul de Alba. De precizat că domnia-sa a fost însoțit la dis­cu­ți­i­le cu oficialitățile de la București de către parlamentarii Cornel Filipescu, Codrin Ștefănescu, Constantin Se­la­gea și de președintele CJ Alba, Eugen Popa.(R.J.)
Ministrul Miron Mitrea vrea parc turistic la Arieșeni
      Apropierea campaniei electorale îi face din ce în ce mai darnici pe guvernanți, iar promisiunile încep să curgă ca apele Mureșului. Din păcate, timpul arată că de la vorbe la fapte e cale lungă. Să sperăm că ultima promisiune a ministrului Transporturilor și Turismului, Miron Mitrea, se va materializa și nu va rămâne la stadiul de bune intenții. Dar despre ce este vorba? Domnia sa a promis înființarea unui parc turistic în Munții Apuseni, la Arieșeni. Astfel de parcuri se vor realiza în zonele în care nu există turism dezvoltat, dar care au potențial ridicat. "Eu vă dau exemplu în Apuseni, unde turismul este destul de restrâns, deși Arieșeniul poate fi un parc turistic", a spus Miron Mitrea. Ministrul și-a exprimat nemulțumirea vis-a-vis de urbanismul din această stațiune montană din Apuseni. "Am văzut ce se construiește acolo și am interzis să se mai facă ceva din betoane, fiare și nichel și alte prostii din astea în mijlocul munților", a mai declarat Miron Mitrea.
Florin ROMAN

De la 1 octombrie a.c.
Diabeticii își pot procura medicamentele din Cugir
      Bolnavii de diabet din Cugir nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze până la Alba Iulia pentru a-și procura medicamentele necesare. Potrivit informațiilor furnizate de viceprimarul orașului Cugir, ing. Cornel Murg, în urma demersurilor făcute de autoritățile locale la CAS Alba, s-a hotărât că este mai bine pentru bolnavi, să nu mai facă deplasări costisitoare la Alba Iulia și să-și poată ridica medicamentele din Cugir. Astfel, de la 1 octombrie, bolnavii de diabet din Cugir își pot ridica rețetele și medicamentele de la farmacia spitalului din localitate. (N.T.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.