Curier județean
Rugăciunea de azi
    Slăbește, lasă, iartă, Dumnezeule, greșelile noastre, cele de voie și cele fără de voie, cele cu lucrul și cu cu­vân­tul, cele cu știința și cu neștiința, cele din noapte și din zi, cele cu mintea și cu gândul; toate le iartă nouă, ca un Bun și Iubitor de oameni. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Eumenie Episcopul Gortinei; Sf. Mc Ariadna
Catolic: Sf. Iosif din Copertino
Greco-catolic: Dupăprăznuirea Înălțării sf. Cruci. Pc. pr. Eumenie Taumaturgul, ep. Gortinei
Meteo
     ASTĂZI: Vremea se menține în aceleași caracteristici de ușoară în­căl­zi­re ca și în ultimele zile. Cerul va fi senin iar temperatura va oscila în intervalul +10 grade C (noaptea) și +12 grade C (ziua).
    MÂINE: O zi asemănătoare cu precedenta; temperaturile diurne vor fi în creștere ușoară putând ajunge în jurul valorii de +24 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Sătenii din Călene au primit legătura cu lumea
      Locuitorii satului Călene, a­par­ți­nă­tor Cugirului, au prins în sfârșit legătura cu... lumea. Spe­ci­a­liș­tii de la SN Tc Romtelecom Alba Iulia și Cugir au asigurat deja în zonă aparatura necesară radiotelefoniei, urmând ca ce­tă­țe­nii din Călene să se deplaseze în Cugir, pentru a solicita alocarea unui aparat telefonic și evident, alocarea unui număr de telefon. Viceprimarul Cugirului, ing. Cor­nel Murg, ne-a declarat că a­ceas­ta este o realizare extraordinar de benefică pentru locuitorii din zona de munte a orașului, unde că­tu­ne­le sunt extrem de izolate iar co­mu­ni­ca­ți­i­le au fost practic in­e­xis­ten­te. (N.T.)

Ca urmare a schimbărilor survenite în structurile de conducere
"PSD Alba își va consolida poziția"
a afirmat d-na Lenica Bucur, noul purtător de cuvânt al organizației județene
      Purtătorul de cuvânt al organizației județene a PSD Alba, d-na Lenica Bucur, a debutat ieri în această postură, oferind o poziție oficială în legătură cu ultimele evenimente petrecute în ca­drul partidului precum și unele aspecte privind viitorul. "Vicepreședinții cooptați în cadrul noii structuri de conducere sunt reprezentanții politici ai PSD în toate zonele geografice ale județului. Argumentul ce a stat la baza acestei reorganizări a fost acela de a crea o relație directă între organizațiile orășenești și municipale și Delegația Permanentă a PSD Alba, ca o structură cu a­tri­bu­ții de coordonare a activității politice în județ. În acest fel, președinții organizațiilor locale vor putea participa direct la luarea deciziilor în plan județean în ceea ce privește activitatea par­ti­du­lui. Liderii PSD Alba doresc să aducă la cu­noș­tin­ță faptul că partidul vizează, ca prioritate, consolidarea organizațiilor locale, respectiv di­ver­si­fi­ca­rea tipurilor de activitate politică prin care să vină în întâmpinarea cetățenilor pentru a prelua de la aceștia problemele cu care se confruntă și soluțiile pe care le identifică", a declarat d-na Bucur. În continuare ea a spus că, în perspectiva alegerilor din 2004, PSD Alba își va consolida poziția ca urmare a schimbărilor ce au avut loc la nivelul structurilor de conducere ale filialei județene, astfel încât să-și asigure continuitatea în actul de guvernare, să e­fi­ci­en­ti­ze­ze activitatea în plan administrativ prin pro­mo­va­rea de oameni valoroși, care se bucură de cre­di­bi­li­ta­te în rândul alegătorilor, datorită prestațiilor profesionale. "Având în vedere că viitoarea confruntare electorală din 2004 se va derula pe fondul exigențelor crescute ale alegătorilor, care au trăit experiența alternanței la guvernare, PSD își propune pregătirea temeinică a unei strategii politice concentrată pe programe, valori și fapte și nu prin imagine creată artificial, fără suport real. De asemenea, PSD Alba își mai propune și întărirea dialogului cu celelalte forțe politice din județ, precum și a comunicării cu societatea civilă pentru dezvoltarea unui parteneriat bazat pe dialog constructiv".
    În ceea ce privește programul pe termen scurt, Lenica Bucur a afirmat că obiectivele e­chi­pei de conducere a organizației județene Alba a PSD vizează trei direcții și anume: mo­ni­to­ri­za­rea conferințelor de alegeri la nivelul or­ga­ni­za­ți­i­lor locale; pregătirea Conferinței județene a PSD și organizarea departamentelor responsabile de campania electorală din 2004 și, implicit, e­la­bo­ra­rea strategiei de campanie.
Răzvan JURCĂ

Țărăniștii învinuiesc PSD Alba pentru mutarea irațională a sediului ADR 7 Centru
      Printr-o recentă scrisoare deschisă, PNȚCD Alba solicită prefectului Mugurel Sârbu să intervină oficial la Guvernul României și personal la primul ministru Adrian Năstase, pentru a împiedica mutarea irațională a sediului administrativ al Regiunii 7 Centru de la Alba Iulia la Brașov. După cum știți, prefectul Sârbu a plecat deja la București, însoțit de doi par­la­men­tari PSD de Alba și de președintele Consiliului Județean, pentru a face demersurile necesare. Ceea ce nu știți, sunt motivele care au făcut posibilă această mutare: mai întâi faptul că atunci când s-a luat hotărârea respectivă în cadrul Consiliului Regional de la Brașov (când județele Brașov, Covasna, Harghita și Mureș s-au "aliat" împotriva județelor Alba și Sibiu, votând în favoarea mutării sediului ADR 7 la Brașov), doi reprezentanți ai autorităților publice din județ (și totodată membri PSD) au lipsit, lipsa voturilor lor fiind decisivă în această confruntare. (Este vorba despre Viorel Sicoe, primarul orașului Câmpeni, și Cristinel Metea, primarul comunei Unirea.) În al doilea rând, absența de la lucrările Consiliului Regional de la Brașov a primarului Mircea Hava a fost de asemenea hotărâtoare, deși el a fost reprezentat și, practic, votul său a fost validat. A fost hotărâtoare pentru că nici unul dintre ceilalți reprezentanți ai județului Alba nu este atât de bătăios și de convingător ca Mircea Hava deci, mai mult ca sigur, dacă acesta ar fi fost de față, ar fi știut să încline balanța în favoarea unei hotărâri logice: aceea ca sediul ADR să rămână la Alba Iulia. În al treilea rând, unii dintre "artizanii" acestei realizări (sta­bi­li­rea sediului administrativ al Agenției la Alba Iulia), adică țărăniștii Bazil Dumitrean (fost deputat) și Ananie Gârbovean (ex-prefect), pre­cum și liberalul Augustin Mândroc (fost președinte al CJ Alba), consideră că această mutare "mârșavă" este consecința directă a pro­to­co­lu­lui PSD-UDMR.
    În acest context, prin scrisoarea deschisă adresată prefectului, țărăniștii solicită verificarea motivelor pe care le-au avut cei doi PSD-iști pentru a lipsi de la Brașov, văduvind județul nostru de două voturi importante, și să le re­a­min­teas­că faptul că obligațiile administrative pe care și le-au asumat sunt mai presus de cele politice (știut fiind faptul că atunci când trebuia să fie la Brașov, cei doi primari participau la "spectacolul politic" din cadrul Consiliului Ju­de­țean al PSD). (I.H.)
Faptele vorbesc:
Donație PNL către comunitatea din Turdaș
      Comunitatea din Turdaș a primit la sfârșitul săptămânii trecute o importantă donație con­stând în veselă pentru dotarea căminului cultural. Cosmin Covaciu, tânărul și ambițiosul membru PNL, ține să demonstreze că simpla calitate de membru de partid nu este suficientă pentru un om care se dorește prezent și folositor oa­me­ni­lor. Luând în considerare nevoile localnicilor din Turdaș, Covaciu a donat o cantitate însemnată de veselă inscripționată cu sigla PNL și cu sloganul „Împreună pentru o Românie mai bu­nă", care îndeamnă la unitate și eforturi comune pentru bunul mers al comunității și al țării, în general.
    Donația a fost făcută cu ocazia serbării tra­di­ți­o­na­le a „Fiilor satului". Cosmin Covaciu ne-a declarat că nu a urmărit prin gestul său obținerea de capital electoral: „Eu sunt de principiu că omul trebuie ajutat atunci când are nevoie. Am fost solicitat și am dăruit din suflet vesela de care comunitatea din Turdaș avea nevoie pentru sărbătoarea localității, care apoi va putea fi folosită și cu alte prilejuri. Iar inscripțiile, pe lângă faptul că reprezintă un element de design binevenit, au darul de a conștientiza oamenii că PNL este alături de fiecare dintre români, re­pre­zen­tând o alternativă pentru o Românie așa cum ne-o dorim cu toții". (F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.