Curier județean
Rugăciunea de azi
    Născătoare de Dumnezeu, Fe­cioa­ră, bucură-te: ceea ce ești plină de har, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău, că ai născut pe Mântuitorul su­fle­te­lor noastre. Sub milostivirea ta, scăpăm, Născătoare de Dumnezeu. Rugăciunile noastre nu le trece cu vederea în nevoi, ci din primejdii ne izbăvește pe noi, una curată, una binecuvântată. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Trofim, Savatie și Dorimedont
Catolic: Sf. Ianuariu
Greco-catolic: Dupăprăznuirea Înălțării sf Cruci. Ss mc Trofim, Savatie și Dorimedont
Meteo
     *ASTĂZI: Procesul de încălzire început acum câteva zile va con­ti­nu­a, astfel că temperatura minimă va fi de +11, +12 grade C, iar cele maxime +24, +26 grade C. Vântul va sufla slab, iar prezența unor nori răzleți nu trebuie să ne îngrijoreze. Dimineața în zonele joase se va produce ceață.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Prima Conferință Națională a Asistenților Sociali din România
      Recent, a avut loc la Oradea prima Conferință Națională a Federației Naționale a A­sis­ten­ți­lor Sociali din România și Congresul Asociației Române de Sociologie. La acest eveniment au fost prezenți asistenți sociali din toate județele țării, angajați ai direcțiilor pentru protecția co­pi­lu­lui, reprezentanți ai unor primării, studenți și profesori de la fa­cul­tă­ți­le de profil. Județul Alba a fost reprezentat de asistenții sociali Simona Rezliuc și Marius Voj, din cadul DGPDC. (I.H.)

Stimulente pentru zonele defavorizate
      De anul viitor, după intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, se vor păstra o serie de stimulente fiscale din actuala legislație. Astfel, investitorii din zonele devaforizate, care au obținut certificate permanente până la data de 1 iulie 2002, vor fi scutiți până în decembrie 2010 de la plata impozitului pe profit. De aceeași facilitate, dar timp de 5 ani (până în 2007), vor beneficia și întreprinzătorii care au realizat, până la 1 iulie 2002, investiții în valoare de cel puțin 1 milion de dolari în zonele libere. Pentru cei care au investit mai puțin de 1 milion de dolari în zonele libere până la 31 decembrie 2004 se va impune o cotă de 5 la sută. Totodată, se va aplica în continuare deducerea din profitul impozabil al investițiilor achiziționate până la 30 iunie 2002 în zona Munților Apuseni și în Rezervația Delta Dunării, pe o perioadă de 5 ani, până în iulie 2007. (A.D.T.)
Stadiul derulării campaniei agricole de vară
      Până la jumătatea acestei luni, din cele 21.300 ha ce trebuie eliberate pentru însămânțările de toamnă, au fost efectuate aceste lucrări pe 68 la sută din suprafață, adică pe 14.500 ha. Arăturile pentru însămânțările de toamnă au acoperit 12.700 ha, din cele 21.300 aflate în program, iar arăturile pentru însămânțările de toamnă au fost efectuate pe 9 la sută din suprafața stabilită. În ceea ce privește recoltatul porumbului, cultură ce acoperă 41.737 hectare, acesta s-a realizat pe 7.200 ha, adică 17 la sută din suprafață. Producția medie obținută în acest an este de 3.000 kg/ha, iar cea totală de 21.600 tone; s-au livrat în spațiile adecvate de depozitare 3.820 tone, din care 200 tone la Comcereal, 3.620 tone se află la alți beneficiari, iar în gospodăriile proprii ale agricultorilor este depozitată majoritatea recoltei, adică 17.780 tone. La cartofii de toamnă, cultivați de 4.200 hectare, s-a obținut o producție medie de 11.400 kg/ha, producția totală situându-se la 47.880 tone, din care s-au livrat la spațiile de depozitare 2.200 tone, iar în gospodăriile populației se află 45.680 tone. (A.D.T.)
Școala generală din Vinerea va fi termoficată
      Prin Hotărârea de Guvern nr. 1002/26 august 2003, a fost alocată suma de 650 milioane de lei pentru reabilitarea sistemului de încălzire de la Școala generală cu clasele I-VIII din Vinerea-Cugir, ne-a informat viceprimarul localității, ing. Cornel Murg. Banii au ajuns deja la Inspectoratul Școlar Județean Alba și urmează să fie virați Centrului Bugetar Cugir, cu destinația specificată în HG 1002. Viceprimarul Murg a precizat că până acum, copiii de la școala din Vinerea se încălzeau iarna la focul făcut de femeia de serviciu în sobe de teracotă, înainte de începerea cursurilor. "Pentru a oferi în sfârșit condiții civilizate de instruire, școala va fi dotată cu o centrală termică performantă" a spus viceprimarul. (N.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.