Prima pagină Ediția din: 23.9.2003
Știri
Aleșii noștri județeni se instruiesc peste hotare
      Delegația Permanentă a CJ Alba a validat două referate care vizează două deplasări în stră­i­nă­ta­te în luna octombrie. Primul care va pleca în perioada 2-4 octombrie este președintele CJ Alba, Eugen Popa, destinația fiind Furnas-Portugalia, unde domnia sa va fi prezent la Ședința Biroului ARE, în care este membru. In­vi­ta­ți­a a venit din partea se­cre­ta­ru­lui general al ARE, Klaus Klipp. În zilele de 8 și 9 octombrie a.c., vicepreședintele CJ Alba, Doru Victor Cetean, a fost invitat de președintele Comisiei C-Politici Regionale, a ARE, să participe la ședința de comisie ce va avea loc la Gera, în Germania. Vice­pre­șe­din­te­le CJ Alba va fi prezent și la seminarul cu tema "Contribuția regiunilor la dezvoltarea durabilă", ce va avea loc tot la Gera. (F.R.)
Bani pentru subvenționarea căldurii
      Orașele și municipiile din Alba vor primi 16,6 miliarde de lei pentru subvenționarea energiei termice livrate populației pe anul 2003. Repartizarea acestei sume pe localități este următoarea: Al­ba Iulia-16,6 miliarde de lei, Aiud-2,6 miliarde de lei, Blaj și Sebeș-700 milioane de lei, Câm­peni-1 miliard de lei și Cugir-800 milioane de lei. Localitățile A­brud, Baia de Arieș, Ocna Mu­reș, Teiuș și Zlatna unde nu mai există rețea centralizată de ter­mo­fi­ca­re, nu vor primi bani.(F.R.)
Adăpost pentru copiii moților
      CJ Alba va aloca suma de 250 milioane de ei la rectificarea bugetului pentru Consiliul local al comunei Scărișoara. Banii sunt des­ti­nați susținerii financiare a pro­ie­ctu­lui " Adăpost săptămânal pentru copiii moților", pro­iect im­ple­men­tat de Asociația "Montana Moților" și finanțat de Fondul Ro­mân de Dezvoltare Socială.(F.R.)
A vrut viol, a primit bătaie
      În ziarul nostru de ieri vă informam că o tânără din Cium­brud a fost victima unei tentative de viol, în timp ce se plimba prin parc cu prietenul ei. Agresorul Gheorghe Cazacu, de 31 de ani, din satul Flămânzi, nu numai că nu a reușit să-și ducă intențiile la bun sfârșit, dar a și primit o corecție pe care probabil nu o va uita multă vreme. Alertați de scandal, doi tineri aflați în zonă l-au prins pe "armăsar" și l-au bătut bine. Cinste lor, că nu au asistat pasiv la o astfel de faptă.(F.R.)
O nouă strategie
      Delegația Permanentă a CJ Alba a aprobat "Strategia privind protecția specială și integrarea socială a persoanelor cu han­di­cap", care urmează să fie im­ple­men­ta­tă de Direcția județeană de Asistență Socială. Problematica persoanelor cu handicap con­sti­tu­ie o prioritate în domeniul social, făcând obiectul unui capitol des­chis de negociere în vederea aderării la UE.(F.R.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Nigeria - posibilă piață de desfacere pentru Bega UPSOM
Ambasadorul României în țara africană a vizitat ieri Alba Iulia
      În cursul zilei de ieri, subprefectul Ioan Maier l-a avut ca oaspete la Alba Iulia pe ambasadorul României în Nigeria - țară din continentul african, Emil Rapcea, nimeni altul decât vărul fostului director al Petrom Alba Mircea Rapcea. La discuții au participat, de asemenea, și președintele Eugen Popa, șeful CCIA Alba Corneliu Orzea și patronul SC Jidvei SRL Liviu Necșulescu. S-au atins în cadrul întâlniri aspecte legate de oportunitățile de afaceri pe care le-ar avea investitorii nigerieni în județul Alba, dl. Emil Rapcea spunând că în țara africană specialiștii români în construcții de drumuri și clădiri au mare căutare. De asemenea, ambasdorul României a spus că SC Bega UPSOM ar putea avea o piață de desfacere solidă în Nigeria. Domnia - sa a mai vizitat în cursul zilei de ieri mai multe intreprinderi din municipiu.
    Emil Rapcea a precizat în încheiere că, în cursul lunii octombrie, când în România va sosi o delegație de oameni de afaceri nigerieni, va încerca să-i îndrepte și spre Alba Iulia.(R.J.)
În cazul așa-zisei incompatibilități a lui Dorin Sandea
Prefectul Mugurel Sârbu este acuzat pe nedrept
      În lipsă de alte preocupări mai productive unii tot insistă și în aceste zile, pe subiectul mult discutatei incompatibilități a șefului ISJ Alba Dorin Sandea. Deși s-au tot dat din partea celor îndreptățiți răspunsuri care au lămurit, cel puțin până în prezent, situația consilierului local al PSD, totuși mai există reacții, d-nului prefect Liviu Mugurel Sârbu sugerându-i-se ironic că ar avea nevoie de un bec pentru a face lumină în acest caz. Normal, replica administrației județene nu s-a lăsat așteptată, Biroul de presă al Prefecturii Alba remițând ieri un comunicat în care se precizează următoarele:" îi informăm pe respectivii că ar trebui mai întâi să se "lumineze" ei prin studierea aprofundată a legislației și apoi să acuze reprezentantul administrației județene de lipsă de reacție în acest caz. Potrivit legilor în vigoare cel care trebuie să sesizeze starea de incompatibilitate a inspectorului școlar general Dorin Sandea este secretarul Consiliului local Alba Iulia. Așteptăm de mai bine de trei săptămâni această sesizare care întârzie să apară. În acest caz apreciem că suntem acuzați pe nedrept și în mod gratuit. Sau poate că acest mult mediatizat subiect reprezintă doar un pretext pentru a face campanie electorală ieftină?". (R.J.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.