Ultima oră
Știri
"Vindecare prin credință"
      Cu ocazia "Anului European al persoanelor cu Handicap", So­ci­e­ta­tea Handicapaților Neuropsihic "SPERANȚA" din Alba Iulia or­ga­ni­zea­ză o întâlnire pe tema "VIN­DE­CA­REA PRIN CREDINȚĂ", care va avea loc în data de 25 sep­tem­brie 2003, în sala de spectacole a Teatrului de Păpuși "Prichindel" la orele 17.00. Sunt invitați re­pre­zen­tan­ți ai cultelor religioase din Alba Iulia, medici, psihiatri, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, alte persoane. Toți cei interesați de acest subiect sunt așteptați cu multă plăcere să participe la acțiunea noastră. Vă mulțumim cu "IUBIRE, CREDINȚĂ ȘI SPERANȚĂ". (Pre­șe­din­te, Mariana BAR; dir. executiv Rozalia SUCEVESCU)
Timp de două zile
Polițiștii de la TF Alba au "curățat" trenurile
      Timp de două zile, cadrele Ser­vi­ciu­lui Poliției Transporturi Fe­ro­vi­a­re Alba au controlat 46 de trenuri, încercând să "curețe" aceste mij­loa­ce de transport în comun de hoți, cerșetori și alți ciudați care trans­for­mă în junglă cea mai ieftină cale de deplasare a românului de rând. Po­li­țiș­tii au legitimat 39 de indivizi dubioși, amprentând 12 dintre a­ceș­tia iar pe alți doi fotografiindu-i pen­tru "albumul" poliției. Cadrele TF au depistat și 16 minori care bân­tu­iau aiurea prin trenuri, identificându-i și expediindu-i în localitățile de do­mi­ci­liu. Au fost amendate 9 persoane cu suma totală de 29 milioane de lei. (N.T.)
Legea venitului minim garantat ar putea fi modificată
      Legea privind venitul minim ga­rantat ar putea fi modificată, în sen­sul diminuării posibilității be­ne­fi­ci­a­rilor de a evita efectuarea numărului de ore de muncă prevăzute de lege, a declarat premierul Adrian Năs­tase. "Va trebui să modificăm legislația în așa fel încât ceea ce este o formă de generozitate din partea statului să fie concretizat printr-un angajament minimal, la nivelul for­țelor pe care fiecare le are, de a contribui la rezolvarea unor pro­ble­me ale comunității", a spus primul-ministru.(F.R.)
În județul Alba
Trăiesc aproape 9000 de handicapați
      În județul Alba sunt înregistrate 8774 persoane cu handicap. Dintre aceștia 91,22 la sută sunt neinstituționalizați, 7,54 la sută sunt în instituții cu capacitate peste 50 de locuri, iar restul sunt în sistem alternativ rezidențial și în centre de plasament.(F.R.)
Focar de pestă porcină la Teiuș
      Directorul Direcției Sanitare Veterinare Alba, dr. Ioan Dârzu, ne-a informat că în orașul Teiuș a fost declarat un focar de pestă porcină, după ce în gospodăria unui cetățean s-au depistat trei porci, bolnavi de pestă. Di­ag­nos­ti­cul a fost stabilit de Laboratorul Sanitar Ve­te­ri­nar de Stat din cadrul DSV Alba și a fost confirmat de Institutul de Di­a­gnos­tic și Sănătate Animală Bu­cu­rești. Inspectorii de specialitate de la DSV Alba s-au deplasat la Teiuș pentru efectuarea anchetei epi­zo­o­to­lo­gi­ce și declararea oficială a bolii. Cadavrele porcilor au fost distruse prin ardere și îngropare, s-au e­fe­ctu­at operațiuni de dezinfecție și deratizare. Totodată a fost instituită carantina de gradul II. S-a interzis scoaterea din localitate a porcilor, la fel și târgul de animale de pe raza orașului. Acesta va rămâne închis până la ridicarea restricțiilor sanitare veterinare, conform legislației în vi­goa­re.(F.R.)
Joacă de copii ce putea avea urmări tragice
Un băiețel de 10 ani a fost incendiat cu benzină
      La sfârșitul săptămânii trecute, la Serviciul de Urgențe al spitalului județean Alba a fost adus un copli de 10 ani din Câmpeni, care a su­ferit numeroase arsuri. Minorul Că­tă­lin O. a fost diagnosticat cu arsuri de gradul II/III pe regiunea facială, gât, umăr, braț și antebraț stâng și spate. Micuțul a ajuns în această stare după ce a fost incendiat de un coleg de joacă cu...benzină. După ce a fost transportat de la Câmpeni la Alba, micuțul a fost internat imediat la secția de chirurgie infantilă unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale de specialitate. Medicul Horia Jidveianu, cel care s-a ocupat de acest caz ne-a declarat că în prezent, băiețelul se simte mult mai bine, ieșind din starea de șoc. Pri­mele zile critice au trecut așa că se speră că micuțul va putea fi re­cu­pe­rat cât mai bine.(F.R.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Organizațiile PSD Cugir, Zlatna, Ohaba și Șibot și-au desemnat noile structuri de conducere
      Așa cum a promis dl. Cornel Filipescu, imediat după instalarea în funcția de președinte al PSD Alba, în aceste zile se desfășoară ample acțiuni de reorganizare a partidului, având loc o serie de conferințe ale filialelor locale în urma cărora au fost desemnate noile structuri de conducere. Astfel la Cugir, Conferința locală a stabilit următoarea conducere: Constantin Predescu - președinte; Cornel Dârjan - vicepreședinte; Nicolae Conțan - vicepreședinte; Radu Comșa - vicepreședinte; Camelia Dumitrean - vicepreședinte; Cornel Murg - vicepreședinte; Cornel Man - vicepreședinte; Cornel Cornea - vicepreședinte; Crinela Miclea - secretar; Mihaela Bota - trezorier. La Zlatna funcțiile de conducere din Biroul organizației PSD au revenit următoarelor persoane: Aurel Colda - președinte; Tudor Cărăbeț - vicepreședinte; Avram Iancu - vicepreședinte; Ștefan Farcaș - vicepreședinte; Sorin Buta - vicepreședinte; Voichița Varmaga - vicepreședinte; Ioan Bunea - secretar; Mihaela Stoia - trezorier. La Ohaba, organizația comunală va fi condusă de: Nicolae Mihălțan - președinte; Zevedei Broscățan - vicepreședinte; Gligor Obrejan - vicepreședinte; Maria Barb - vicepreședinte, Aurel Ioan Tiutiu - vicepreședinte; Gligor Ștef - secretar; Simion Mureșan - trezorier. În fine, la Șibot, șefii PSD sunt: Ioan Miclea - președinte; Eugenia Viorica Matei - vicepreședinte; Mircea Marius Bonta - vicepreședinte; Cristian Ștef - vicepreședinte; Ioan Pasc - vicepreședinte; Cornelia Potintiu; Valentin Pașca - trezorier.
    La aceste conferințe au participat și liderii organizației județene a PSD Alba în frunte cu președintele Cornel Filipescu, vicepreședinții Mugurel Sârbu, Ioan Popa și Alexandru Retegan precum și trezorierul Ana Topârceanu care s-a ocupat cu precădere de problema strângerii cotizațiilor.
Răzvan JURCĂ

La Aiud
Parlamentarii PSD au adus bani, nu promisiuni
      Referitor la unele declarații făcute presei de către domnul Mihai Babițchi privind activitatea par­la­men­ta­ri­lor PSD de Alba, dorim să facem următoarele precizări: domnul senator Cornel Filipescu și domnul deputat Constantin Selagea s-au preocupat permanent de problemele cetățenilor din Aiud, ținând cu regularitate audiențele programate la biroul parlamentar și rezolvând efectiv problemele care le-au fost ridicate.
    Domnul deputat PSD Ioan Andrei a sprijinit în mod eficient demersurile făcute de către primarul Aiudului, domnul Liviu Octavian Rusu, pentru reabilitarea sistemului rutier Ecaterina Varga. Bătând împreună la multe uși din ministere, au determinat alocarea celor peste 7,5 miliarde lei din fondul special al drumurilor fără care strada Ecaterina Varga ar arăta și acum ca un peisaj lunar, așa cum am preluat-o în anul 2000.
    La fel a procedat și domnul deputat Constantin Selagea care, împreună cu primarul actual al Aiudului, a rezolvat problema celor două blocuri neterminate a căror construcție a fost sistată în urmă cu peste 10 ani. Blocul P2F aflat în fața spitalului a fost preluat de la Ministerul de Interne iar blocul A12, aflat în centru, a fost preluat de la Ministerul Finanțelor în mod GRATUIT, după ce a fost vândut de către fostul Consiliu Local Aiud. În această acțiune, contribuția domnului Selagea a fost decisivă. Decisivă a fost și contribuția la asigurarea fondurilor pentru finalizarea celor două blocuri și pentru finanțarea altor trei blocurui care se vor construi în zona bisericii din cartierul nou. Menționăm că o parte dintre acestea vor fi date în folosință anul viitor, iar restul în 2005.
    Toate acestea sunt fapte ale parlamentarilor PSD de Alba. De fapt doar o parte dintre ele, și ele de­mon­strea­ză că nu și-au uitat alegătorii.
    Iar aiudenii știu să discearnă între faptele și vorbăria tendențioasă și calomnioasă a celor care, rămași sau ajunși pe tușă, nu sunt în stare decât să-și împroaște neputința. (Biroul de Presă al PSD Aiud)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.