Curier județean
Rugăciunea de azi
    Să învie Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui și să fugă de la fața Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară cum piere fumul; cum se topește ceara de fața focului, așa să piară diavolii de la fața celor ce iubesc pe Dumnezeu și se în­sem­nea­ză cu semnul crucii și zic cu veselie: Bucură-te, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Dom­nu­lui nostru Iisus Hristos, și S-a pogorât la iad și a călcat puterea diavolului și te-a dăruit nouă pe Tine, cinstită Crucea Sa, spre a­lun­ga­rea a tot pizmașul. O, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Dom­nu­lui, ajută-mi cu Sfânta Doamnă Fecioară, Născătoare de Dum­ne­zeu, și cu toți sfinții în veci. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Zămislirea Sf. Pr. Ioan Botezătorul; Cuv. Xantipa
Catolic: Sf. Lin; Sf. Tecla
Greco-catolic: Zămislirea cinstitului și înslăvitului pf. Înaintemergător și Botezător Ioan
Meteo
     *ASTĂZI: După o noapte senină, dar răcoroasă, +12, +13 grade C, în cursul zilei soarele va străluci cu putere pe cer, maxima putând ajunge la +26, +28 grade C. Către seară câțiva nori vor apare la orizont, dar pericolul de ploaie este extrem de redus. Vântul va adia ușor, abia perceptibil. Dimineața în zonele joase se poate produce ceață.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Polițiștii au început anul școlar, cu daruri, la Casa de Copii "Sf. Varvara"
      Polițiștii din IPJ Alba au do­nat, la începutul noului an de în­vă­ță­mânt, 10 milioane de lei pentru copiii instituționalizați de la Casa de Copii "Sf. Varvara" din cadrul complexului Monahal Dumbrava. În plus, polițiștii le-au dăruit co­pi­i­lor alimente în valoare de 5 mi­li­oa­ne de lei. Darurile au fost în­mâ­na­te personal copiilor de către șeful IPJ Alba, comisarul Marin Aron. (N.T.)
Deșeuri de hârtie valorificate la SC Pehart
      În primele 8 luni ale anului, SC Pehart SA Petrești a preluat din județul Alba 648,4 tone de maculatură de la diferiți agenți economici din județ, 86 de tone fiind colectate doar în cursul lunii august, iar cantitatea totală strân­să s-a ridicat la peste 3.800 tone. Până la finele lunii trecute, de la firmele din județ s-au colectat peste 857 tone deșeuri de hârtie, 648,4 tone fiind expediate spre valorificare firmei din Petrești. Po­tri­vit informațiilor primite din partea directorului executiv al APM Alba, ing. Dimitrie Clepan, agenția a colectat și a valorificat în acest an 300 tone hârtie și carton, cantitatea fiind trans­por­ta­tă la SC Pehart Petrești.(A.D.T.)

Duminică, la Teatrul "Prichindel" Alba Iulia
Un spectacol mare, pentru... oameni mici
      Când spun oameni mici nu mă refer, Doamne-ferește, la puzderia de lichele care își fac veacul prin meandrele concrete ale societății românești actuale, ci la copii. La copiii care sunt, poate, oameni mai mari decât ne închipuim, din moment ce s-au îmbulzit duminică la Teatrul "Prichindel", ca să urmărească spectacolul în premieră cu piesa "Prințul fermecat", pus în scenă de regizoarea Oana Leahu. (Și mulți n-au mai avut loc în sala arhiplină!) Nu dorim acum să facem aprecieri critice (favorabile, desigur) la adresa spectacolului, dar vă îndemnăm cu toată căldura să-l vizionați. Oameni mari și "oameni mici", deopotrivă. Pentru că în fiecare om mare există copilul care a fost odată, așa cum în fiecare copil se află omul mare ce va deveni cândva.
    Și, pentru că vorbim de "mărime", mă încumet să afirm că spectacolul cu piesa "Prințul fermecat", (prin subtilitatea regiei și măiestria interpretării artistice) este demn de o scenă mai mare. Vorba aceea: "Vai de omul care are/ Suflet mic, în casă mare/ Fericit cine ridică/ Suflet mare-n casă mică..." Iar copiii care învață să devină, în astfel de săli de spectacol, niște oameni mari care știu să iubească și să se bucure (departe de cinism, vulgaritate, avariție etc.), știu mai bine la ce mă refer, după ce au văzut "Prințul fermecat". (I.H.)
gunoaiePe strada Ște­fan Manciulea din Alba Iulia se află de­po­zi­tul din i­ma­gi­ne. Nu știm ce se întâmplă în interiorul lui, dar se vede ce se întâmplă afară: zeci de am­ba­la­je aruncate pe zona verde. Cine și când va face și aici curățenie? (V.I.B.)
Spitalul din Abrud are lemne pentru iarnă
      Zilele trecute la Spitalul Orășenesc din Abrud am constatat că personalul muncitor angajat de aici lucra la tăiatul lemnelor și depozitarea lor, în vederea pregătirii pentru iarnă. Acest fapt a constituit o preocupare prioritară a conducerii spitalului, reprezentată prin dl. dir. Ioan David, medic specialist chirurg și dl. Liviu Ardeleanu, director economic, sprijiniți în acest sens de către dl. Ștefan David - primarul orașului Abrud, care a acordat peste 150 mc combustibil lemnos. O problemă extrem de importantă care a rezolvat-o conducerea spitalului este, de asemenea, aprovizionarea cu apă din sursă proprie. (I.R.)
Aflat într-o criză de personalitate
Un bolnav psihic a șterpelit un...VW Bora
      Serviciul Poliției Rutiere Alba a fost sesizat duminică, 21 septembrie, ora 18.45, că din parcarea de la Șibot a fost furat un autoturism VW Bora argintiu. Proprietara, Florentina B., a lăsat pentru câteva momente mașina neasigurată, cu cheile în contact, timp suficient pentru a-i fi furată. Alertată, poliția rutieră a organizat filtre pe șosele. VW-ul Bora a fost depistat pe drumul dintre Cugir și Sebeș, conducătorul auto oprind la semnalul polițiștilor de la circulație. Hoțul a fost identificat în persoana lui Ovidiu Mihăilă, de 27 de ani, din Vinerea. Tânărul, de la care po­li­țiș­tii au reușit să recupereze autoturismul, figurează în evidențele medicale cu tulburări de personalitate și handicap psihic de gradul II. Ovidiu Mihăilă urmează să fie supus din nou unei expertize psihiatrice pentru a i se stabili dis­cer­nă­mân­stul. (N.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.