Prima pagină Ediția din: 24.9.2003
Știri
Fracturi sub... greutatea recoltei!
      Numai în ultimele 24 de ore, la Serviciul de urgență al Spi­ta­lu­lui județean Alba s-au înregistrat 15 persoane diagnosticate cu fra­cturi, ceea ce depășește chiar me­dia din perioada de iarnă. Explicațiile găsite de medici arată că numărul mare de astfel de cazuri se datorează persoanelor în vârstă care, în timpul campaniei agricole, cad de pe scări sau din podurile caselor, atunci când de­po­zi­tea­ză recolta.(F.R.)
Firul II de apă - mai lung cu trei kilometri
      CJ Alba a anunțat că în aceste zile a fost dat în funcțiune un nou tronson din "Firul II" de apă, pe o lungime de trei km, între Pârâul Iovului și Sântimbru. Investiția, în valoare de circa 14 miliarde de lei, a fost suportată în totalitate de la bugetul județului. Această importantă investiție va fi benefică în primul rând pentru locuitorii din Sântimbru, care vor avea de acum înainte apă mai multă și de mai bună calitate.(F.R.)
Secretarul de stat Sergiu Sechelariu la Alba Iulia
      Vineri, 26 septembrie a.c., Sergiu Sechelariu, secretar de stat în cadrul Ministerului Trans­por­tu­ri­lor și Locuințelor, va e­fe­ctu­a o vizită oficială în județul Alba. În programul domniei-sale (care mai poate suferi unele modificări) se află, printre altele, inspectarea șantierelor unde se construiesc blocuri ANL, ur­mă­ri­rea execuției sălilor de sport din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, precum și o întâlnire cu toți primarii din județ. (R.J.)
În campania electorală
Adrian Năstase s-ar putea retrage din Guvern
      Secretarul general al PSD, Dan Matei Agathon, a declarat că PSD nu exclude în viitor o discuție referitoare la posibilitatea retragerii lui Adrian Năstase din funcția de premier pe perioada campaniei electorale, în cazul în care va fi desemnat candidat al partidului la Președinție. "Trebuie să așteptăm Congresul extra­or­di­nar al PSD, care va avea loc în luna noiembrie, și să vedem ce se întâmplă", a spus Dan Matei Agathon. Vicepreședintele PSD, Doru Ioan Tărăcilă, a arătat că niciodată la nivelul Delegației Per­ma­nen­te a PSD nu s-a discutat eventualitatea ca PSD să se pre­zin­te în alegeri cu un tandem președinte-premier.(F.R.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Se prefigurează un nou proces între CJ Alba și șeful CGP Alba
      Telenovela ai cărei protagoniști sunt CJ Alba și șeful CGP Alba, Roman Costan, pare că nu se mai termină, la fel ca episoadele nesfârșite din filmele sud-americane. După ce Costan a câștigat procesul cu autoritățile județene, obligate la plata salariului pe perioada când acesta nu a mai fost în fruntea CGP Alba, el cere acum și achitarea restanțelor la bugetul asigurărilor sociale, în cuantum de circa 170 de milioane de lei. Dacă cei 39 de consilieri nu vor aviza favorabil solicitarea lui Costan, așa cum s-a întâmplat la nivelul DP a CJ Alba, este de așteptat ca șeful gardienilor să acționeze din nou în instanță conducerea județului.
    Președintele CJ Alba, Eugen Popa, spune că in­sti­tu­ți­a pe care o conduce a aplicat sentința judecătorească și că nu se teme de un nou proces cu Roman Costan.(F.R.)
Valabil, dar impropriu consumului
Laptele băut de elevii din Ighiel era fermentat
      Programul "Laptele și cornul" se derulează cu oarecare dificultate în școlile din Alba, ținând cont de faptul că destul de des se semnalează deficiențe în aprovizionare sau de natură calitativă. Ultimul exemplu de acest gen s-a semnalat la școala generală din satul Ighiel, comuna Ighiu, unde o parte din elevi au reclamat dureri abdominale, grețuri și vărsături, după ce au consumat laptele adus de firma "Dorna". Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al CJ Alba, Ioan Bâscă, laptele avea termen de valabilitate până în februarie 2004, dar la desfacerea cutiilor s-a constatat că acesta era fermentat.
    De la Serviciul de urgențe al spitalului județean Alba am fost informați că nici unul dintre copii nu a fost spitalizat. Ioan Bâscă a mai precizat că, pentru prevenirea unor astfel de situații, în unele școli a început deja distribuirea de brânză topită în loc de lapte. Acest lucru se experimentează deja la Teleac, Drâmbar sau Hăpria.(F.R.)
Ex-directorul EM Baia de Arieș va fi judecat în stare de libertate
      Dan Viorel Oniga, fostul director al EM Baia de Arieș, a fost pus în libertate luni, 21 septembrie, de magistrații Curții de Apel Alba Iulia. Decizia a fost comunicată Penitenciarului Aiud, unde Oniga era ținut în stare de arest preventiv, încă din luna decembrie a anului trecut. Oniga a fost prins la acea dată de procurorii PNA în timp ce primea o sumă semnificativă de bani pentru a facilita încheierea unor contracte cu o firmă din Strehaia, județul Dolj. Avocatul lui Oniga, Victor Bleahu, a solicitat încă de la primul termen, judecarea în stare de libertate a clientului său, motivând că acesta nu prezenta pericol social care să justifice continuarea procesului în stare de arest. Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au motivat punerea în libertate a lui Viorel Oniga prin faptul că nu au mai existat temeiurile legale care să justifice prelungirea arestării. Un nou termen în proces a fost fixat pentru 13 octombrie. (N.T.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.