Curier județean
Rugăciunea de azi
    Cel ce în toată vremea și în tot ceasul, în cer și pe pământ ești închinat și slăvit, Hristoase Dum­ne­ze­u­le, îndelung-răbdătorule, mult mi­los­ti­ve și milosârde; care pe cei drepți iubești și pe cei păcătoși miluiești. Care pe toți chemi la mân­tu­i­re pentru făgăduința bunătăților ce vor să fie. Însuți, Doamne, Iisuse Hristoase, primește și rugăciunile noastre în ceasul acesta și în­drep­tea­ză viața noastră spre poruncile Tale; sufletele noastre le sfințește, trupurile curățește, cugetele în­drep­tea­ză, gândurile curățește și ne izbăvește pe noi de tot necazul celor rele și al durerii. Ocrotește-ne pe noi cu Sfinții Tăi îngeri ca, prin mijlocirea lor fiind păziți și povățuiți să ajungem la unirea credinței și la cunoștința slavei Tale celei ne­a­pro­pi­a­te, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Întâia Mc. Tecla; Cuv. Coprie
Catolic: Sf. Gerard
Greco-catolic: Sf mare mc Tecla, egală cu Apostolii
Meteo
     ASTĂZI: Vremea se anunță frumoasă, cu cer senin și vânt moderat. Cerul va fi brăzdat de nori risipiți, însă condițiile de ploaie sunt reduse. Tem­pe­ra­tu­ra va atinge o maximă de +27 grade C. Noaptea, se va înregistra un cer parțial noros și o temperatură de +13 grade C.
    MÂINE: Posibil ploaie. Tem­pe­ra­tu­ra va înregistra valori relativ ridicate, de până la +26 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Toamna Cugireană la cea de-a VII-a ediție
      În perioada 27-28 septembrie 2003, orașul de la poalele Drăganei va găzdui cea de-a VII-a ediție a festivalului "Toamna Cugireană". Festivalul va debuta sâmbătă, 27 septembrie, cu inaugurarea expozițiilor găzduite de Clubul Sindicatului Liber al SC UM Cugir SA, unde invitații vor avea ocazia să admire produsele fabricate de agenții economici din localitate, alături de goblenuri, icoane pe sticlă, trofee cinegetice, fotografii sau păsări de apartament. În cadru festiv va fi lansat volumul de poezie "Via Dolorosa" al poetului George Ciobanu. La ora 10.00, din fața Primăriei Cugir va fi dat startul în competiția "Off road Challenger" pentru mașini 4X4. Un concurs original, de turism montan, adresat montaniarzilor care au împlinit 60 de ani, va debuta la aceeași oră și este închinat semicentenarului cabanei Prislop. În sala de conferințe a primăriei se va desfășura un simpozion legat de aniversarea a 230 de ani de la înființarea Școlii Grănicerești din Cugir și a 125 de ani de la constituirea Școlii primare Comunale de pe lângă uzină.La ora 11.00, pe scena din fața Clubului Sindicatelor va debuta cea de-a doua ediție a memorialului de dans sportiv "Maria Petrea". Pe tot parcursul zilei, în oraș se vor desfășura concursuri sportive destinate categoriilor de vârstă între 5 și 80 de ani.
    Duminică, 28 septembrie, la ora 10.00, fanfara va susține un concert în Piața Veche a orașului, iar la ora 11.00 va debuta parada portului popular. De la ora 12.00, pe platoul Clubului se va desfășura un concert de muzică populară și, în paralel, tentantul concurs al băutorilor de bere, sub genericul "Festivalul Berii".
Nicoleta TOMUȚA

Avocatul Viorel Jidveianu s-a înscris în PUR Alba
      Președintele PUR Alba, ec. Nicolae Popa a precizat ieri în cadrul unei conferințe de presă că, în intervalul scurs de la ruperea protocolului cu PSD-ul, filiala din Alba a partidului lui Dan Voiculescu a mai câștigat încă... 500 de membri, numărul total al acestora ajungând la 6000. Președintele Popa a anunțat că, de două zile, cunoscutul avocat albaiulian Viorel Jidveianu a optat politic pentru umaniști. "Se înscriu în PUR oameni de valoare, care văd că acest partid este curat, nemăcinat de corupție. Împreună cu avocatul Jidveianu am luptat împotriva taxei ilegale radio-TV și a sistemului parcărilor cu plată din Alba Iulia", a spus liderul PUR Alba. Acesta a mai anunțat înscrierea în PUR Alba a viceprimarului comunei Lunca Mureș - Gheorghe Sas, a viceprimarului comunei Jidvei, Nicolae Nemeș și a fostului primar din comuna Mihalț, Ionel Deceanu. Avocatul Jidveianu va fi cooptat în biroul județean al PUR Alba și va fi numit șef al departamentului pentru probleme juridice al umaniștilor din Alba. Președintele Popa a precizat că PUR Alba a definitivat listele cu candidații PUR la primăriile din 60 de localități ale județului Alba, urmând ca, până la finele lunii octombrie, să definitiveze toate listele pentru alegerile locale."Consider că PUR-ul va atârna destul de greu în balanța alegerilor din 2004 și va avea un cuvânt important de spus", a opinat liderul PUR Alba.
Nicoleta TOMUȚA

Candidatul țărănist Radu Cormoș a fost ales "primar al Parcului Cetate"
      După cum vă anunțam la momentul oportun, duminică, 21 septembrie a.c., în Parcul Cetate a avut loc un simultan de șah avându-l ca protagonist pe jucătorul (actualmente antrenor) de talie internațională Radu Cormoș (de profesie inginer, director general al unei firme de construcții). Competiția s-a desfășurat la 10 mese, a durat 6 ore și s-a încheiat cu un rezultat de egalitate: 5-5 (3 victorii, 3 înfrângeri și 4 remize!). Valoarea celor 10 competitori pe care i-a înfruntat Radu Cormoș este un argument în favoarea acordării unei mai mari atenții șahului. În acest sens, organizatorul simultanului de șah, membru marcant al PNȚCD Alba (și candidat al acestei formațiuni la fotoliul de primar al Alba Iuliei) a promis că va face ceva concret pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a com­pe­ti­ți­i­lor șahiste din Parcul Cetate: va sponsoriza proiectul și montarea unei copertine în zona respectivă, precum și o instalație co­res­pun­ză­toa­re de iluminat.
    La încheierea concursului de duminică, pentru pasiunea și talentul său, PNȚCD-istul Radu Cormoș a fost interpelat de un șahist șugubăț cu următoarele cuvinte: "Ai fost acceptat ca primar al Parcului Cetate, după o confruntare teribilă cu toți șahiștii prezenți și cu susținătorii lor...!"(I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.