Prima pagină Ediția din: 25.9.2003
Știri
Audiențe la deputatul Ioan Andrei
      Sâmbătă, 27 septembrie 2003, începând cu orele 10.00, deputatul PSD, dl. Ioan AN­DREI, va acorda audiențe, la bi­ro­ul său din Alba Iulia, P-ța Iuliu Maniu nr. 20-22.
    Persoanele interesate sunt ru­ga­te să se programeze la telefon: 831444, sau la cabinet, între orele 9.00-14.00.
Lucia LUHA, șef cabinet

S-a spânzurat lăsând în urma lui cinci copii
      Gheorghe Borza de 39 de ani, din Gârbova, s-a spânzurat marți de crengile unui măr din pro­pri­a curte cu o funie de mă­ta­se. Cadavrul acestuia a fost găsit de copiii care se întorceau de la școală. Din cercetări a rezultat că nu există suspiciuni sau urme de violență, decesul survenind din cau­za asfixiei mecanice prin spân­zu­ra­re. Sinucigașul nu a lăsat, se pare, nici un bilet prin care să-și justifice acest gest extrem. În ur­ma lui au rămas cinci copii.(F.R.)
Sâmbătă, la Rimetea
Forumul comunitar al microregiunii Trascău
      Sâmbătă, 27 septembrie 2003, la Rimetea va avea loc Forumul comunitar al micro­re­gi­u­nii Trascău, la care vor participa organizații neguvernamentale, re­pre­zen­tanți ai administrației, în­tre­prin­ză­tori etc., din zonă. Scopul întâlnirii celor de mai sus în cadrul acestui forum este acela de a se prezenta proiectul "Dezvoltare Durabilă în România", im­ple­men­tat de Clubul Ecologic "Tran­sil­va­nia", Focus Eco-Center, CETM "Albamont" din Alba Iulia și "Eco­top" - Oradea, cu sprijinul financiar al Fundației "Charles Stuart Mott" și USAID, prin World Learning. Cu acest prilej va fi prezentat proiectul derulat anterior, cel intitulat "Agenda 21", precum și strategia comunitară, diferite oportunități de finanțare ș.a.m.d., procedându-se, pe mar­gi­nea materialelor prezentate, la analize, discuții, constatări, re­co­man­dări și concluzii. (I.H.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Telefonia modernă a cucerit munții
S-au instalat 29 de stații radio care vor deservi 10.000 de abonați
      Ieri, la sediul Prefecturii Alba, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Romtelecom Alba, ing. Ioan Pocan, a anunțat triumfător finalizarea proiectului de implementare a telefoniei moderne în zonele montane din județ. Demarată în cursul anului trecut cu sprijinul nemijlocit al guvernului României și Coreei de Sud, investiția s-a ridicat la valoarea de 12 milioane de dolari și a presupus instalarea a 29 de stații radio (2 în județul Cluj) cu un număr maxim de 10.000 de abonați. În prezent, 7000 de persoane din județul Alba și 1000 din județul Cluj sunt deja rezolvate, restul urmând să fie conectate până la finele lunii octombrie a.c.
    Zilele trecute a fost instalată și ultima stație pe Valea Sebeșului, care va deservi zonele din preajma barajului Oașa, Lacului Tău, stațiunea Luncile Prigoanei și o parte din comuna Șugag. Se preconizează, de asemenea, ca ea să atingă și obiective de pe Valea Cugirului. "Trăiesc o mare satisfacție profesională și mă bucur sincer că am scăpat de toate chinurile care ne-au bântuit zeci de ani. Această investițe este foarte benefică pentru că nu cred că Romtelecom va mai face alta prea curând în zonele montane pentru că nu sunt foarte rentabile. Și aceasta se va amortiza abia peste câteva zeci de ani. În acest moment județul Alba se situează între primele cinci din țară la capitolul telefonie modernă. Tarifele vor fi cele aplicate în mod curent fapt ce reprezintă un mare avantaj pentru respectivii abonați", a spus șeful Romtelecom Alba.
Răzvan JURCĂ

Laptele pentru elevi
O problemă care dă dureri de cap autorităților
      Programul guvernamental "Lapte și corn" se desfășoară...normal cu jumătăți de măsură, întrucât sunt semnalate tot mai multe deficiențe în ceea ce privește laptele asigurat de firma "Dorna". Dacă în primele zile de școală laptele nu a ajuns la toate școliile din zona Munților Apuseni, mai nou, în diferite localități, Țelna, Ighiel sau Șpring au apărut cazuri de îmbolnăviri la copii deoarece laptele consumat era fermentat. Pentru remedierea unor astfel de situații, în cursul zilei de ieri, prefectul Mugurel Sârbu și pre­șe­din­te­le CJ Alba, Eugen Popa, s-au întâlnit cu responsabili ai firmei amintite și ai transportatorilor, cărora li s-a cerut îndeplinirea obligațiilor contractuale ce le revin. Președintele CJ Alba, Eugen Popa, a dat de înțeles că există și anumiți directori de școli care, într-un fel sau altul, sabotează programul guvernamental. "Mo­ni­to­ri­zăm toate aceste cazuri și vom lua măsurile care se impun în astfel de situații", a declarat Eugen Popa.(F.R.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.