Curier județean
Rugăciunea de azi
    Nădejdea tuturor marginilor pă­mân­tu­lui și a celor ce sunt pe mai departe, Dumnezeul nostru, Cel ce mai înainte ai întocmit prin cea veche și nouă a Ta lege aceste zile, la care ne-ai învrednicit pe noi acum a ajunge, pe Tine Te Lăudăm și Ție ne rugăm, întărește-ne pe noi cu puterea Ta, ca să ne nevoim într-însele cu sârguință spre slava nu­me­lui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruința a tot păcatul, ca - împreună cu Tine răstignindu-ne și îngropându-ne - să ne sculăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună plăcere înaintea Ta, întru toate zilele vieții noastre. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Eufrosina; Sf. Mc. Pavel și Tatis cu fiii lor
Catolic: Sf. Nicolae de Fluë
Greco-catolic: Pc. maică Eufrosina din Alexandria
Meteo
     *Astăzi: După o noapte liniștită, în zori vom avea +10, +11 grade C. Schimbarea esențială se va produce în cursul zilei, când norii se vor ivi pe cer și sunt de așteptat ploi. Temperatura maximă nu va depăși +25 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Pentru organizarea referendumului privind revizuirea Constituției
Juriștii neînregimentați politic sunt invitați astăzi la Prefectură
      Pentru organizarea și des­fă­șu­ra­rea referendumului din data de 19 octombrie a.c. privind re­vi­zu­i­rea Constituției, în conformitate cu HG nr. 1101/2003, la sediul Prefecturii județului Alba va fi întocmită lista cu juriștii care nu fac parte din nici un partid politic, în vederea tragerii la sorți a președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare. În acest sens, prefectul Liviu Mugurel Sârbu invită astăzi juriștii să se prezinte la sediul Prefecturii, ca­me­ra 115 între orele 8.00-16.00 având asupra lor actul de i­den­ti­ta­te și copia actului de studii.(R.J.)
Se deschide sezonul grevelor de protest
      Blocul Național Sindical (BNS), Cartel ALFA și Con­fe­de­ra­ți­a Sindicatelor Democratice din România (CSDR) au stabilit un program comun de mișcări sindicale iar în 2 octombrie vor organiza un miting de protest în fața prefecturilor din toate ju­de­țe­le țării. Sindicaliștii sunt ne­mul­țu­miți de majorarea tarifelor la utilități publice și nu sunt de acord cu propunerile Executivului de a modifica sistemul fiscal.(F.R.)
O biciclistă a fost rănită
      Marți după-amiaza, în jurul orei 17,45, la o intersecție din Sebeș a avut loc un accident sol­dat cu rănirea unei femei. Con­du­că­to­rul auto Gavril Păcurar, de 50 de ani, din Alba Iulia, nu a acordat prioritate de trecere unei bicicliste ce venea din sens opus și a acroșat-o. Maria Mihoc, de 54 de ani, din Sebeș, a fost in­ter­na­tă la spitalul județean cu fra­ctu­ră la femurul stâng.(N.T.)

Dacă nu respectă contractul
Firma "Dorna" riscă să rămână fără distribuția laptelui în județul Alba
      În cursul zilei de ieri, la sediul Prefecturii Alba a avut loc o întâlnire organizată de pre­fe­ctul Mugurel Sârbu și președintele CJ Alba, Eugen Popa, cu reprezentanți ai firmei "Dorna", distribuitoare de lapte pentru elevi și preșcolari, ai DSP, ISJ și OPC Alba. Cu acest prilej, prefectul de Alba a atras atenția firmei de produse lactate că sunt mai multe elemente din care rezultă că nu s-a respectat contractul convenit cu autoritățile, iar dacă lucrurile nu vor intra pe făgașul normal există posibilitatea rezilierii lui. Acest lucru a fost întărit și de președintele CJ Alba, Eugen Popa, care a adăugat că totuși, speră ca de săptămâna viitoare să nu mai fie probleme. Cele mai mari nemulțumiri se leagă de nelivrarea la unele școli a laptelui și calitatea acestuia. De altfel, așa cum v-am mai informat, la Șpring, 11 copii s-au îmbolnăvit din cauză că au consumat lapte fermentat. Distribuitorul de lapte s-a angajat să retragă loturile cu probleme și a promis că va duce brânză topită acolo unde sunt spații frigorifice de depozitare corespunzătoare. A­ce­eași variantă va putea fi aplicată și în zona Munților Apuseni. În paralel, autoritățile sanitare vor verifica zilnic prin sondaj calitatea laptelui băut de elevi. În plus, directorii de școli sunt obligați să raporteze zilnic toate problemele la acest capitol. Responsabilii firmei "Dorna", singura care a participat la licitația electronică pentru distribuirea laptelui la școliile și grădinițele din Alba, au dat asigurări că de săptămâna viitoare se va intra în normalitate. Sperăm să fie așa pentru că au trecut doar două săptămâni de când a început școala și deja cel puțin 11 copii s-au îmbolnăvit.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.