Curier județean
Rugăciunea de azi
    Pe Tine Te binecuvântăm, Dum­ne­ze­u­le, preaînalte și Doamne al milelor, Cel ce faci cu noi pururea lucruri mari și cu anevoie de urmat, slăvite și preaminunate care nu au număr. Cel ce ne-ai dat nouă somn spre odihna neputințelor noastre și spre repaos de ostenelile trupului, mulțumindu-Ți că nu ne-ai pierdut pe noi cu fărădelegile noastre, ci după obicei te-ai arătat iubitor de oameni și ne-ai ridicat pe noi a mâneca și a slăvi stăpânirea Ta. Pentru aceea ne rugăm bunătății Tale celei neasemănate: luminează ochii gândului nostru și ridică mintea noastră din somnul cel greu al lenei și deschide gura noastră și o umple de laudele Tale, ca să putem în liniște a cânta, a striga și a ne măr­tu­ri­si pururea Ție, Dumnezeului celui slăvit în toate și de toți: Tatălui celui fără de început, împreună și Unuia-Născut Fiului Tău și Prea­sfân­tu­lui și bunului și de viață fă­că­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Sfințit Mc. Grigore Luminătorul, Episcopul Armeniei, Sf. Mc. Ripsimia
Catolic: Sf. Ieronim
Greco-catolic: Sfs. Mc. Grigorie, ep. Armeniei Mari
Meteo
     *ASTĂZI: Cerul va fi mai mult acoperit fiind posibile ploi pe arii extinse însă temperatura aerului va fi plăcută, cu valori destul de ridicate pentru această perioadă a anului - +22 grade C. Noaptea nu se vor înregistra mai mult de +11 grade C.
    *MÂINE: Probabilitatea de a se înregistra ploi este mai scăzută, în schimb temperatura va scădea simțitor, până la 16 grade C. Noaptea - nori risipiți și o temperatură de +8 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Noua Constituție - pașaportul României pentru Europa
PSD Alba îndeamnă populația să participe la referendum
      Referendumul din 19 octombrie a.c. privind adoptarea (sau nu) a noi Constituții a României a reprezentat unul dintre subiectele conferinței de presă organizată ieri de către PSD Alba. "Această acțiune este una care ne interesează foarte mult, ce se înscrie în circuitul activităților care au ca scop final integrarea României în UE. Rugăm populația să participe la vot pentru că el este unul dat pentru integrare. Noua Constituție reprezintă un adevărat pașaport al țării pentru Europa", a afirmat vicepreședintele PSD Alba, prefectul Liviu Mugurel Sârbu. Subprefectul Ioan Maier a declarat, de asemenea, că, in­di­fe­rent de opțiuni, oamenii trebuie să fie prezenți la urne la data respectivă. "Am convingerea că votul lor va fi unul favorabil. Oricum, vreau să mai spun că PSD a fost singurul partid care a avut curajul, competența și voința politică de a modifica Constituția la care, bineînțeles, au colaborat toate forțele politice parlamentare și neparlamentare. Suntem singurul partid care are o idee clară despre ceea ce trebuie să însemne România în contextul european", a precizat Ioan Maier, care a făcut o scurtă referire și la dreptul constituțional, punând accent pe caracteristicile de bază ale oricărei legi fundamentale, respectiv cea retrospectivă și prospectivă.
    Mugurel Sârbu a mai spus că în perioada următoare va avea loc o impresionantă cam­pa­nie de informare a populației, explicându-i-se cu preponderență rațiunea modificării Constituției.
Răzvan JURCĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.