Prima pagină Ediția din: 1.10.2003
Știri
2 miliarde de lei pentru drumuri
      Deși avea promisiuni că va primi circa 10 miliarde de lei pen­tru drumuri, județul Alba a primit doar 2 miliarde de lei. Banii au fost alocați de Administrația Na­ți­o­na­lă a Drumurilor. Vice­pre­șe­din­te­le CJA Ioan Florea ne-a declarat că suma respectivă va fi folosită pentru plata datoriilor că­tre constructori.(F.R.)
Castelul de la Zlatna vândut la licitație
      Consilierii județeni au aprobat în ultima ședință scoaterea la vân­za­re prin licitație a castelului de la Zlatna, aflat în paragină, mai ales după ce aici s-a filmat "Noi, cei din linia întâi", în regia senatorului Sergiu Nicolaescu. CJ Alba a luat această decizie deoarece nu dis­pu­ne de suma de circa 4 miliarde de lei, necesară reabilitării acestui imobil. Prețul de plecare al li­ci­ta­ți­ei va fi de circa 5,2 miliarde de lei. Se pare că de acest castel este interesat un investitor care vrea să transforme cei aproape 9000 de metri pătrați de con­stru­cți­e și teren într-o bază turistică. (F.R.)
La Alba Iulia se va inaugura cel mai mare supermarket din județ
DISKONT ține cont de contul tău
      Cel mai modern supermarket din județ, realizat la standarde occidentale, își va deschide por­ți­le vineri, 3 octombrie 2003. De la magazinul "DISKONT", situat pe strada Primăverii, lângă Hotelul Parc, pot fi achiziționate mărfuri alimentare și nealimentare la pre­țuri de excepție. (S.T.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Cel mai iubit primar al moților s-a înscris în Partidul Democrat
      Ieri după amiază primarul comunei Horea - Corneliu Olar s-a înscris în Partidul Democrat. "A fost o decizie pe care am luat-o după multe frământări. Cred că am ales bine. Am ales o echipă dinamică și în care am încredere." Decizia a fost greu de luat și pentru că a fost singurul primar ales din primul tur cu peste 90% din voturile exprimate, iar candidaturii sale ca independent pentru Camera Deputaților i-au lipsit câteva sute de voturi pentru a-i aduce un fotoliu în Parlamentul României. O dovadă că primarul din Horea este iubit nu numai de moții cărora le este primar, ci și de mult mai mulți locuitori ai județului, cărora le-a inspirat încredere. De aceea înscrierea sa în Partidul Democrat este o lovitură. Totuși, printre motivele care l-au îndemnat să facă acest pas se numără și acela că regretatul său frate, Lucian Olar, a fost președintele PD Horea și el, la rândul său, are mulți prieteni la PD. Președintele PD Alba, Mircea Hava, apreciază "racolarea" lui Corneliu Olar ca un succes deosebit și tocmai de aceea "cred că n-o să rămână un simplu membru pentru că el este in­con­tes­ta­bil un lider al zonei Munților Apuseni. Va primi probabil o funcție de vicepreședinte, iar atribuțiile sale în această calitate vor fi în mare măsură legate de problemele moților".
Anca DINICĂ

Nașul mare cinstește
Încă trei miliarde pentru FC Unirea!
      Contractul existent între Consiliul local Alba Iulia și FC Unirea a fost majorat ieri de consilierii locali cu încă trei miliarde de lei. Asta pentru că situația financiară a clubului este foarte grea. Inițial suma propusă a fost de 1,5 miliarde de lei, dar, după o pauză prelungită de discuții cu președintele clubului Viorel Mălușel, venit întru lămuriri, suma a fost dublată. Diferența a fost luată din banii destinați modernizării stadionului "Cetate", lucrări pentru care acum mai sunt disponibili 1,5 miliarde. Consilierul local Simion Crețu a solicitat ca, având în vedere că sumele aprobate pentru FC Unirea sunt bani publici, clubul să prezinte situații exacte cu cheltuirea lor. În urma discuțiilor s-a aprobat ca trei consilieri locali - Ioan Lazăr, Gavril Rusu Stoian și Gheorghe Stănilă, precum și un reprezentant al executivului primăriei albaiuliene să vegheze la îndeplinirea acestui fapt. Oricum, nașul mare a mai cinstit fotbalul albaiulian cu încă trei miliarde de lei!
Anca DINICĂ

Alba Iulia în haine de lucru
Se lucrează la reabilitarea fațadei Sălii Unirii
      Printre amplele lucrări de amenajare ale celor mai importante clădiri și a infrastructurii din municipiul Alba Iulia, realizate în special pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României, cu bani alocați de Guvernul României, se numără și executarea lucrărilor de reabilitare a fațadei Sălii Unirii din capitala de suflet a țării noastre. Licitația organizată de Ministerul Culturii la București a fost câștigată de o firmă albaiuliană (spre deosebire de majoritatea altor lucrări care au fost adjudecate de societăți din alte județe), respectiv de SC Alsecon SRL Alba Iulia (proiectant SC Bastion SRL Alba), valoarea investiției ridicându-se la 2,9 de miliarde de lei. Administratorul acestei societăți, ing.Vasile Rus, care lucrează în paralel și la reabilitarea Muzeului Bruckenthal din Sibiu, a declarat că lucrările care au fost începute la 15 septembrie a.c. vor fi finalizate în termenul asumat prin contract, respectiv în următoarele două luni de zile. Din fericire pentru albaiulieni și pentru contribuabili, în general, se poate spune că Sala Unirii a ajuns pe mâini bune, de profesioniști. (D.M.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.