Curier județean
Rugăciunea de azi
    Cuvine-se cu adevărat să Te fe­ri­cim pe Tine, Născătoare de Dum­ne­zeu, cea pururea fericită și prea nevinovată și Maica Dum­ne­ze­u­lui nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât Heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât Serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu-Cu­vân­tul ai născut, pe Tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, Te mărim. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Acoperământul Maicii Domnului; Sf. Ap. Anania; Sf. Roman Melodul
Catolic: Sf. Tereza
Greco-catolic: Sf ap Anania, dintre cei 70. Pc pr Roman Melodul
Meteo
     *ASTĂZI: Noaptea cerul va fi acoperit, iar temperatura în zori va fi de +12, +14 grade C. În cursul zilei norii se vor risipi și soarele și-ar putea face apariția pe cer, dar mercurul termometrelor nu va urca mai mult de +19, +20 de grade C. Vântul va sufla slab, din sectorul N-V. Dimineața, în zonele joase poate apare ceața.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
31 octombrie - un nou termen în Procesul FNI
      În procesul civil aflat pe rol la Tribunalul municipiului București s-a acordat un nou termen de judecată pentru 31 octombrie 2003. Prin urmare membrii ANI-FNI mai au de așteptat încă o lună pentru a avansa pe culoarul întortocheat al maratonului ju­di­ci­ar. Cauzele principale ale a­mâ­nă­rii judecății și pronunțării hotărârii sunt neîndeplinirea procedurii de citare cu persoanele (investitori FNI) care nu sunt membri ai ANI-FNI, precum și com­ple­xi­ta­tea cauzei dată de necesitatea verificării unui volum mare de acte referitoare la pretențiile ri­di­ca­te și achitarea taxelor legale. Membrii asociației investitorilor din județ (ANI-FNI) sunt invitați astăzi, 1 octombrie și miercuri, 8 octombrie, la orele 17.00 la Pri­mă­ri­a municipiului Alba Iulia pentru a analiza situațiile (datele) ce vor fi comunicate Tribunalului Municipiului București în cauza aflată pe rol. (I.N.)
Prevenirea faptelor antisociale
      În primele 9 luni ale acestui an, efectivele de ordine publică au constatat 3389 infracțiuni, din care 1378 de natură economico-financiară, 572 de natură ju­di­ci­a­ră, 1439 de altă natură și 919 flagrante. Prejudiciul creat a fost de 7,7 miliarde de lei, fiind recuperat în proporție de 73,52 la sută. Au fost cercetate 2712 persoane, din care 135 minori, 341 rromi, 270 cunoscute cu antecedente penale etc. În 20 de cazuri s-a aplicat sancțiunea în­chi­so­rii contravenționale.(F.R.)

1 Octombrie - Ziua Internațională a Vârstnicului
      "Persoanele vârstnice - O nouă putere pentru dezvoltare", este mesajul de anul acesta propus de Organizația Mondială a Sănătății cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicului. Lon­ge­vi­ta­tea este unul din cele mai pozitive, cruciale și relevante fenomene demografice atât din punct de vedere istoric cât și din punct de vedere al viitorului umanității. Persoanele vârstnice re­pre­zin­tă un vast potențial care poate contribui creativ la multe probleme la care economia și societatea le face față. Ei reprezintă elementul cheie în transmiterea valorilor societale, un factor decisiv de trecere culturală de la o generație la alta. În această zi de sărbătoare pentru toți vârstnicii, Direcția de Sănătate Publică în co­la­bo­ra­re cu Organizația Caritas-Arhidioceza Ro­ma­no-Catolică Alba Iulia, Direcția pentru Dialog, Familie și Solidaritate Socială, Asociația AS 2001 vor sărbători într-un cadru festiv, împreună cu vârstnicii de la Căminul pentru Vârstnici Alba Iulia, Ziua Vârstnicului în data de 1 octombrie ora 11.00, iar copiii de la A­șe­ză­mân­tul Social "Ilie Tesviteanul" Aiud, Școala Generală Bărăbanț și Școala Generală "Vasile Goldiș" vor prezenta un mic spectacol. Toți vârstnicii instituționalizați din Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Gârbova și Dumbrava vor primi ca simbol al aprecierii noastre mici cadouri constând din albume și portmonee, cadourile fiind oferite de către Direcția de Sănătate Publică și Organizația Caritas-Arhidioceza Romano-Catolică Alba Iulia.
     Persoanele vârstnice - O nouă putere pentru dezvoltare. De ce? Pentru că îmbătrânirea este numai o problemă de dezvoltare. Persoanele vârstnice sănătoase reprezintă o resursă pentru familiile lor, comunitate și economie. (Dr. Adrian TEODORU, director executiv al DSP Alba)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.