Prima pagină Ediția din: 3.10.2003
Știri
"Tropote în Țara Vinului"
      Sub acest generic se va des­fă­șu­ra duminică, 5 octombrie, cea de-a II-a ediție e serbării po­pu­lare "Tropote în Țara Vi­nu­lui", o întâlnire nonconformistă pusă la cale de Organizația Tinerilor De­mo­crați Alba. Serbarea va avea loc cu începere de la ora 11.00 în Poligonul din Micești, iar or­ga­ni­za­torii au pregătit un program ce sigur va asigura buna dispoziție: con­cursuri de tracțiune care, con­curs de călărie, demonstrații de echitație (cu jockeu profesionist și cai de rasă), iar celor mici li se va oferi posibilitatea călăririi pe po­nei. Pentru cei mari nu vor lipsi berea și mititeii, în timp ce partea folclorică a serbării va fi asigurată de Ghiță Groza, Simi Deac și formația Simex. (A.D.)
Tragedie la Sântimbru
      Un accident stupid soldat cu moartea unui bărbat, s-a con­su­mat miercuri după-amiază pe raza localității Sântimbru, pe drumul de țară dintre DN1 și str. Gării. Conducătorul auto Florin Mu­gu­rel Petric, de 45 de ani, din Bu­cu­rești, care conducea un camion cu medicamente a sesizat o de­fe­cți­une, motiv pentru care a oprit autovehiculul. A intrat sub ma­și­nă, deși aceasta era în pantă, fără să tragă frâna de mână. Acest amănunt s-a dovedit a fi fatal întrucât mașina s-a pră­bu­șit a­su­pra bietului om. Capul victimei a fost comprimat, iar decesul a in­ter­ve­nit pe loc. (F.R.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
O alegere inspirată
Augustin Presecan Jr. numit consilier al prefectului Mugurel Sârbu
      Prefectul Mugurel Sârbu a făcut o alegere bună, prin numirea în acest important post a unui tânăr cu certe calități. Este vorba de Augustin Presecan Jr., nimeni altul decât fiul fostului președinte al Consiliului Județean Alba. El are experiență politică, fiind principalul consilier al tatălui său în perioada campaniei electorale, începând de la editarea de materiale și lipirea de afișe. La doar 26 de ani, Augustin Presecan devine poate cel mai tânăr consilier al celui mai tânăr prefect din țară. Să sperăm că el se va descurca bine și pe plan administrativ, mai ales că este absolvent al Facultății de Drept.
    Deși mulți vor asocia probabil această numire de numele tatălui său, cei care îl cunosc pe Presecan Jr. știu că acesta are calitățile necesare ocupării unui asemenea post. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care prefectul Mugurel Sârbu, dând credit tinerilor, cred că a făcut o alegere inspirată. A fi om e lucru mare...(F.R.)
Spontaneitatea prefectului
Cornul a trecut testul calității
      În cadrul întâlnirii de ieri de la sediul Prefecturii, când discuțiile se purtau în contradictoriu pe tema prospețimii cornului consumat de elevi și preșcolari, prefectul Mugurel Sârbu i-a cerut consilierului său Augustin Presecan Jr. să se deplaseze la o școală apropiată, aleasă la întâmplare și să aducă un corn. Acesta s-a conformat și în scurt timp a revenit în sală cu un corn în pungă. După ce l-a studiat, prefectul s-a declarat mulțumit, apreciind prospețimea și faptul că acesta este ambalat. Apoi, cornul a fost dus pe la ziariști, iar unii dintre ei, pentru a se convinge că totul este OK, au gustat. Părerea unanimă a fost că "mostra" a trecut testul cu brio.(F.R.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.