Curier județean
Rugăciunea de azi
    Cea nebiruită și Dumnezeiască putere a cinstitei și de viață pur­tă­toa­rei Crucii Domnului, nu mă lăsa pe mine, păcătosul, ci cu puterea ta mă acoperă de toată ispita cea tru­peas­că și sufletească. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Sfințit Mc. Dionisie Areopagitul; Sf. Mc. Rustic și Elefterie
Catolic: Sf. Martiri din Tomis
Greco-catolic: Sfs mc Dionisie Areopagitul
Meteo
     *Astăzi: Vremea va fi la fel de închisă ca până acum, cu cer înnorat și vânt. Temperatura maximă va fi de 20 grade C, coborând, în timpul nopții, la 11 grade C.
    *Mâine: Aceleași caracteristici: cer înnorat, temperatură coborâtă și vânt.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

În opinia autorităților județene
Programul "Laptele și cornul" a fost compromis
În 11 localități laptele nu a ajuns, deși școala a început de mai bine de două săptămâni
      În cursul zilei de ieri, la sediul Prefecturii Alba a avut loc întâlnirea prefectului Mugurel Sârbu, a vicepreședintelui CJ Alba, Ioan Florea și a inspectorului șef al ISJ, prof. Dorin Sandea, cu reprezentanții firmelor care asigură necesarul de lapte și corn pentru preșcolari și elevi, în cadrul programului guvernamental. Au mai fost prezenți consilierul Augustin Presecan Jr., responsabili din cadrul administrației publice județene și ai CJ Alba, care se ocupă de monitorizarea acestui program. Prefectul a prezentat o informare din care rezultă că acest program a fost compromis de firma "Dorna" și de colaboratorii săi din județ. Iată și câteva exemple: 11 copii de la școala Șpring au prezentat sindrom diseptic, iar la Ighiu, elevii din clasele I-IV au avut stări de vomă, după ce au consumat lapte; deși analizele au fost corespunzătoare, laptele din lotul respectiv a fost returnat; DSP și DSV au găsit 25 de cutii de brânză topită care nu respectau caracteristicile organoleptice (la grădinița Gura Minei); nerespectarea graficului de livrare în special în zona Apuseni; nelivrarea laptelui la unitățile școlare din localitățile: Berghin, Mănărade, Bălcaciu, Vingard, Jidvei, Presaca Ampoiului, Inuri, Laz, Ghirbom, Drâmbar și Răhău; lipsa laptelui din depozitul distribuitorului SC Adept SRL etc. Acestea au fost motivele care l-au nemulțumit pe prefectul Mugurel Sârbu. El a declarat că se va trece la rezilierea contractelor cu firmele care nu respectă înțelegerile convenite, un prim pas fiind deja făcut în ceea ce privește intenția declarată de a stopa înțelegerea cu firma "Dorna". Societatea amintită invocă într-o scrisoare unele probleme tehnice și solicită o "perioadă de grație" până la 13 octombrie a.c. Lucru care este greu de înghițit de conducerea județului, deja sătulă de imperfecțiunile acestui distribuitor.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.