Ultima oră
Știri
Plata facturilor telefonice
      Începând cu data de 1 o­ctom­brie 2003, plata facturilor pentru con­vor­birile telefonice, atât ale per­soa­ne­lor fizice cât și a celor juridice se poate face la subunitățile poștale abilitate din județul Alba. Sub­u­ni­tățile poștale abilitate au semnalizat acest nou serviciu la intrare.
Petru Ilie, nemulțumit de unii primari din județ
Aceștia refuză să angajeze consilieri de etnie romă
      Șeful Biroului județean pentru Romi Alba, Petru Ilie este ne­mul­țu­mit de faptul că unele autorități locale din județ evită încă să angajeze consilieri de etnie romă așa cum se prevede în HG 430/2001. "Împreună cu dl. prefect Mugurel Sârbu am trimis adrese la toate primăriile din județ pentru angajarea unui consilier. La sediul Prefecturii în fiecare lună primim de la Guvernul României adrese pentru angajarea consilierilor romi. Cu toate acestea unii primari și consilieri nu vor însă să pună în practică aceste prevederi legale. Caz concret, primarul co­mu­nei Vințu de Jos, care nu dorește să facă angajări pentru că, președintele PRSD din localitate nu se ocupă de romi. Noi suntem de acord să fa­cem o reorganizare și să fie numit un alt consilier pe problemele romilor. Menționez că în comuna Vințu de Jos sunt 600 de persoane de etnie romă și nu 83 cum se specifică de către primărie. În schimb, la Câm­peni, Blaj, Aiud și Valea Lungă s-a respectat legea și au angajat un consilier pe problemele romilor", ne-a declarat Petru Ilie.(R.J.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Prefectura Alba derulează ample acțiuni de popularizare a Referendumului
"Lipsa de transparență invocată de primarul Mircea Hava nu are nici un suport real", se arată într-un comunicat de presă al instituției
      Biroul de presă al Prefecturii Alba a emis ieri un comunicat prin care se răspunde acuzațiilor aduse de către unii membri ai opoziției referitoare la o așa-zisă slabă mediatizare a campaniei lansate de guvern pentru revizuirea Constituției. "Primarul Mircea Hava ne acuză de lipsă de transparență și slabă mediatizare a acestui important eveniment, ignorând faptul că el însuși în calitate de edil-șef al municipiului Alba Iulia ar trebui să se implice în organizarea referendumului, să informeze cetățenii cu privire la însemnătatea sa și să sensibilizeze opinia publică asupra necesității participării la urne. Sau poate că primarul Hava nu are suficiente cunoștințe vizavi de modificările aduse Constituției, pentru că domnia-sa refuză cu obstinație să participe la ședințele organizate de Prefectură pe această temă, trimițându-și în schimb diverși emisari. În legătură cu acuzele liderilor liberali la mijloacele coercitive de convingere a cetățenilor de a participa și vota Constituția, utilizate chipurile de guvernanți apreciem că ele reprezintă doar simple speculații sau pure fabulații care nu impresionează pe nimeni", se arată în comunicatul remis presei.
    În continuare se menționează modul în care Pre­fe­ctu­ra Alba se va implica în acțiunile de popularizare și mediatizare a referendumului materializate printr-o serie de întâlniri (demarate de ieri) cu cetățenii din județ, precum și dezbaterile programate a avea loc la posturile locale de radio și televiziune și bineînțeles în presa scrisă. "Considerăm că este o datorie morală pentru toți reprezentanții administrației publice, indiferent de coloratura politică, să militeze pentru participarea cât mai numeroasă a cetățenilor la vot. Credem că fiecare cetățean trebuie să-și manifeste spiritul civic și să participe la referendumul din 19 octombrie a.c. De soarta viitoarei Constituții depinde în foarte mare măsură și viitorul nostru. Spunând da Constituției, spunem da Europei", se mai menționează în finalul comunicatului.
Răzvan JURCĂ

Perspectivele dezvoltării turismului județean prezentate Comisiei ARE
      Vicepreședintele Consiliului Județean Alba - Doru Cetean va participa în perioada 8-11 octombrie la lucrările Comisiei C a Ansamblului Regiunilor Europei. Reuniunea care va avea ca teme de dezbatere turismul durabil, reforma politicii agricole comunitare și impactul acestora asupra dezvoltării durabile și rolul ARE în cadrul rețelei administrației regionale și cooperarea cu Consiliul Internațional al Inițiativei locale în domeniul protecției mediului înconjurător, va fi găzduită de orașul german Gera (regiunea Thuringia). În cadrul lucrărilor o atenție aparte va fi acordată turismului durabil și posibilităților de dezvoltare a acestuia. Cu acest prilej, Doru Cetean va prezenta un studiu cu această temă aplicat județului Alba. Studiul include capitole referitoare la rețeaua turistică existentă, bogăția obiectivelor care pot fi vizitate în județul nostru, proiectele aflate în derulare și tendințele existente.
Anca DINICĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.