Curier județean
Rugăciunea de azi
    Lumină lină a Sfintei Slave a Ta­tă­lui ceresc, Celui fără de moarte, a Sfântului Fericitului, Iisuse Hris­toa­se, venind la apusul soarelui, văzând lumina cea de seară, lăudăm pe Ta­tăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Dum­ne­zeu; vrednic ești în toată vremea a fi lăudat de glasuri cuvioase, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce dai viață, pentru a­ceas­ta lumea Te mărește. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Pelaghia; Sf. Taisia
Catolic: Sf. Simeon Bătrânul; Ss. Sergiu
Greco-catolic: Pc maică Pelaghia
Meteo
     Astăzi: Vreme închisă, cu ploa­ie, vânt și temperatură scăzută, ma­xi­ma 14 grade C, minima - 6 grade C.
     Mâine: Cer înnorat, posibil ploa­ie, temperatura maximă va scă­dea la 9 grade C iar minima la 4 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Primim la redacție
La Prefectura Alba primează transparența și corectitudinea
      Referitor la articolul "Cenzura a ajuns la ușa prefectului", publicat în ziarul "Unirea" în data de luni, 6 octombrie, facem următoarele precizări:
    În cadrul articolului se menționează că la selecția de oferte desfășurată vineri, 3 octombrie a.c., S.C. Unirea Pres SRL a depus oferta cea mai completă, fiind inclusă în preț și hârtia și manopera necesare pentru tipărire. Apreciem că reprezentanții ziarului Unirea ar fi trebuit să cunoască potrivit textului publicat în Monitorul oficial că prețul hârtiei pentru tipărirea buletinelor de vot este suportat de Guvern, deci nu putea face obiectul unei selecții de oferte.
    Referitor la prețul de 206 milioane lei pe care ziarul Unirea susține că l-a avansat la selecția de oferte, potrivit proceselor verbale încheiate, vineri, 3 octombrie a.c., suma este alta, mai exact 215 milioane lei, fiind de departe cea mai ridicată dintre cele propuse de ofertanți.
    Despre celelalte județe, în care ziarul Unirea susține că s-au câștigat licitații cu sume de 248 și 300 milioane lei, nu putem spune decât că, probabil este neșansa celor care au acceptat aceste oferte.
    Precizăm că nu suntem interesați dacă firma care a a câștigat licitația nu dispune de rotativa necesară tipăririi materialelor, ci doar de realizarea unei lucrări de bună calitate la prețuri modice. Important este ca până la data stabilită buletinele să fie tipărite în condiții excelente.
    Pentru o mai bună cunoaștere și pentru a nu mai da naștere la speculații prezentăm concret modalitatea în care s-a realizat selecția de oferte în data de vineri, 3 octombrie 2003. La ora 9.00 s-au anunțat telefonic următoarele firme: S.C. Altip SRL, S.C Unirea Pres SRL, S.C Europrint SRL, S.C. Tiporex SRL, S.C. Antel SRL. La ora 9.35 la dezbatere au fost prezenți delegații firmelor S.C. Altip SRL și S.C. Europrint SRL. S-a procedat la desigilarea plicurilor conținând oferta. Analizând ofertele sub aspectul prețurilor propuse, Comisia a hotărât încredințarea spre tipărire a materialelor societății comerciale care a prezentat prețul cel mai mic.
    Prezența fizică a delegațiilor societăților ofertante nu era obligatorie. Chiar dacă un reprezentant al ziarului Unirea ar fi fost de față, nu ar fi putut schimba cursul selecției de oferte, atât timp cât suma oferită de S.C. Unirea Pres a fost cea mai ridicată. De aceea acuzele aduse de ziarul Unirea reprezentanților Prefecturii de lipsă de transparență sunt cu totul nefondate.
    Subliniem că în atribuțiile domnului prefect dr. ing., ec. Mugurel Liviu Sârbu nu intră și cunoașterea trecutului profesional și politic al domnului subprefect Ioan Maier, iar dacă ziarul Unirea are ceva de contestat și deține dovezi în acest sens, să-și regleze conturile direct cu subprefectul Ioan Maier. (Biroul de Presă al Prefecturii județului Alba)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.