Curier județean
Rugăciunea de azi
    Slavă întru cei de sus lui Dum­ne­zeu, și pe pământ pace, între oameni bunăvoire. Lăudămu-Te, bine Te cu­vân­tăm, închinămu-ne Ție, slă­vi­mu-Te, mulțumim Ție, pentru Slava Ta cea mare. Doamne, Împărate Ce­resc, Dumnezeule, Părinte a­tot­ți­i­to­rule, Doamne, Fiule Unule-Năs­cut, Iisuse Hristoase și Duhule Sfânt. Doamne Dumnezeule, Mielușelul lui Dumnezeu, Fiul Tatălui, Cel ce ridici păcatele lumii, miluiește-ne pe noi. Primește rugăciunea noastră, Cel ce șezi de-a dreapta Tatălui și ne miluiește pre noi. Că Tu ești Unul Sfânt, Tu ești unul Domn Isus Hristos, într-u Slava lui Dumnezeu Tatăl. Amin. În toate zilele bine Te voi cuvânta și voi lăuda Numele Tău în veac și-n veacul veacului. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ap. Iacob al lui Alfeu; Cuv. Andronic și Atanasia
Catolic: Ss. Dionisie; Sf. Ioan Leonardi; Sf. Șarbel Makluf
Greco-catolic: Sf. Ap. Iacob al lui Alfeu; Pc. Pr. Andronic și soția sa Anastasia
Meteo
     ASTĂZI: O zi mohorâtă de toam­nă, cu cerul acoperit și răcoroasă. În zori temperatura va oscila între +6, +7 grade C, iar la prânz mercurul termometrelor nu va trece de +10, +11 grade C. Vântul va sufla slab, iar în anumite zone ar putea să cadă ploi neînsemnate cantitativ.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

9 octombrie - Ziua mondială a Poștei
La mulți ani tuturor poștașilor din județ din partea ziarului "Unirea"
      La 9 octombrie sărbătorim alături de poștașii din toată lumea Ziua mondială a Poștei. Fondată la 9 octombrie 1874, Uniunea Poștală Universală a reunit 22 de administrații poștale, între care și România, care și-au luat angajamentul să expedieze prompt mesajele clienților făcând practic inexistente granițele fizice dintre state. Azi sărbătorim 129 de ani, un angajament și o promisiune pe care poștașii au făcut-o clienților lor. Prin stabilirea de reglementări internaționale pentru cele 189 de țări membre, Uniunea Poștală Universală a creat un teritoriu poștal unic în care circulația liberă a mesajului este garantată grație difuzării de informații sub diferite forme, Poșta devenind un factor important în societatea informației. Poșta rămâne astfel unul dintre garanții drepturilor fundamentale ale omului, acela de a fi informat și de a putea comunica liber. Peste tot în lume, Poșta se adaptează la evoluția condițiilor impuse de piață și de concurență. Compania Națională Poșta Română SA este o instituție care de-a lungul timpului a încercat și cred că a reușit să îndeplinească obiectivele propuse prin dăruirea poștașilor români, demni de toată lauda și admirația cetățenilor. Poșta Română rămâne o instituție aflată permanent în slujba cetățeanului, iar pentru noi, poștașii, prezentul este gândit la viitor. Poșta se confruntă în fiecare zi cu noi și noi provocări, dar indiferent care vor fi acestea, Poșta va ști cum să le abordeze, rolul ei rămânând unul foarte important pentru oameni. Așa se respectă un angajament pe care l-am luat acum 129 de ani față de clienții din toată lumea. Ziua Poștei este cel mai bun prilej pentru a-i celebra pe cei mai fideli angajați ai instituției noastre. La mulți ani tuturor poștașilor din județul Alba.
Emil ALBU, diriginte
Of. Poștal Vințu de Jos

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.