Curier județean
Rugăciunea de azi
    Bine voi cuvânta pe Domnul în toată vremea; pururea lauda Lui în gura mea... Ochii tuturor, Doamne, spre Tine nădăjduiesc și Tu le dai lor hrană la bună vreme. Deschizi Tu mâna Ta și saturi pe tot cel viu de bunăvoință. Drept este Domnul în toate căile Sale, și cuvios în toate lucrurile Sale. Aproape este Domnul de toți cei ce-L cheamă pe El, de toți cei ce-L cheamă pe El întru adevăr... Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Carp, Papil și Agatodor
Catolic: Sf. Eduard
Greco-catolic: Ss mc Carp și Papil (s III)
Meteo
     ASTĂZI: Vremea se menține în continuare mohorâtă, cu cer mai mult acoperit și temperaturi ce vor oscila între +8 grade C și +11, +12 grade C. După amiază sunt condiții de ploaie, dar nu însemnată cantitativ. Vântul va sufla în rafale, din sectorul vestic.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Cine fură din pădurile vinerenilor?
      În cadrul Comisiei de Fond Fun­ci­ar desfășurată la Primăria Cu­gir, viceprimarul localității, Cor­nel Murg, a ridicat problema furturilor din pădurea Vinerii, a­par­ținând în mare parte lo­cal­nicilor. În cadrul discuțiilor s-a ajuns la concluzia că deși vinerenii bănuiesc care ar fi hoții, aceștia nu sunt reclamați la poliție, din motive neelucidate încă. Re­pre­zentanții Romsilva Cugir, prezenți în sală, au declarat că în fișa tehnică de punere în posesie, fiecare proprietar a semnat cum că este în stare să-și păzească proprietatea. În același context, silvicii au precizat că amenda pentru tăierile ilegale de pădure este de circa 10 milioane de lei. Amendă care va fi plătită de proprietarul păduriii, în cazul nefericit în care nu poate dovedi că cioatele cu pricina provin de la lemnele pe care le-au furat hoții. Reprezentanții Romsilva au oferit și o ieșire din această situație: potrivit unei ordonanțe care urmează să intre în vigoare în viitorul imediat, angajații Romsilva sunt abilitați să păzească și pă­durile private, contra unei taxe de 15.000 lei/ha anual. O alternativă acceptabilă, cel puțin din punct de vedere financiar... (N.T.)

De frică să nu le înghețe facturile costisitoare în buzunare
Aiudenii s-au debranșat de la rețeaua de termoficare
      Rețeaua centralizată de termoficare a municipiului Aiud este compusă din 10 centrale termice de cvartal, acestea făcând parte din domeniul public. În 1999, S.C. Ediltrans SA Aiud a primit în concesiune aceste centrale ter­mice împreună cu întreaga activitate de pro­du­cere și furnizare a energiei termice. În iarna anului 2002-2003 au funcționat doar trei dintre acestea (nr 4 - str. Băilor, nr.1 - cartier Micro III, nr. 8 - str. Transilvaniei), care au asigurat agentul termic pentru utilizatorii casnici, persoane juridice, La­bo­ratorul de analiză a apei, atelierul de reparații și întreținere instalații, Școala Generală cu clasele I-VIII "Axente Sever", creșa și căminul de copii, celelalte centrale fiind oprite din cauza ne­ren­tabilității. În septembrie 2003, la nivelul mu­ni­cipiului Aiud, din cele 4279 de apartamente care erau racordate la sistemul centralizat au rămas racordate doar 1173, ceea ce reprezintă 27,41% din total, celelalte 3106 apartamente fiind înregistrate cu sisteme proprii de încălzire. S.C. Ediltrans SA a solicitat Consiliului local al mu­ni­cipiului Aiud retragerea dreptului de con­ce­sionare, motivația fiind reducerea numărului de consumatori sub 50% pe fiecare centrală în parte, activitatea de termoficare fiind nerentabilă.
     "În aceste condiții, Consiliul local al mu­ni­cipiului Aiud a hotărât în ultima ședință încetarea contractului de concesionare încheiat cu S.C. Ediltrans SA, utilizatorii casnici din municipiul Aiud nemaifiind din această iarnă racordați la sistemul centralizat de încălzire. Centrala termică nr. 8 va rămâne în administrarea S.C. Ediltrans SA, pentru desfășurarea activităților: laborator analiză apă potabilă, atelier întreținere apă - canal, atelier întreținere instalații sanitare, atelier pentru executarea lucrărilor mecanice", ne-a informat primarul Aiudului, Liviu Octavian Rusu.
Florin ROMAN

Ministerul Sănătății anunță că nu vor avea loc alte disponibilizări
      Ministerul Sănătății a solicitat direcțiilor sanitare din teritoriu o reactualizare a situației prezentate de unitățile sanitare la începutul acestui an, referitoare la concedierile colective de muncă rezultate în urma procesului de restructurare și reorganizare început anul trecut. Acest act normativ a fost negociat de MS cu Federația SANITAS. Conform prevederilor art. 68 din Codul Muncii, personalul disponibilizat prin concediere colectivă beneficiază de măsuri de protecție socială: indemnizație de șomaj, venit lunar de completare, servicii de preconcediere colectivă. Acțiunea MS este susținută și de SANITAS, care a transmis liderilor județeni o informare prin care anunță inițiativa ministerului.(F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.