Curier județean
Rugăciunea de azi
    Doamne Iisuse Hristoase, Jude­cătorul meu Preadrept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. Îngroapă păcatele și cugetele mele cele rele și viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fața Ta. Așa, Doamne, primește umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe cruce pironit între doi tâlhari, și de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima; care îm­preună cu ucenicii și cu mironosițele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au văzut înviat din morți și la înălțarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la Cer, însoțit de Sfinții Tăi îngeri. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Achepsima, Iosif și Aitala diaconul
Catolic: Sf. Martin de Porres
Greco-catolic: Ss. mc. ep. Achepsima, preot Iosif și diac. Aitala. Sfințirea Bisericii sf. mare mc. Gheorghe din Lidia
Meteo
     ASTĂZI: Se anunță vreme cal­dă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi ce vor atinge maxima de 14-15 grade C; cerul se menține însă acoperit, fiind posibile ploi. Noaptea - cer brăzdat de nori răz­leți, temperaturi ce vor coborî până la 4-5 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Cartușe într-o casă demolată
      Sâmbătă dimineața, în jurul orei 10,30, Poliția Zlatna a fost sesizată de Raveca Aron din Feneș, că la demolarea unei case vechi moștenită de la tatăl ei, la intrarea în pod a găsit 5 cartușe de calibrul 7,62, și alte trei car­tușe de calibre diferite, plus un tub. Acestea provin probabil de la tatăl femeii, decedat în 1985, întrucât proprietarul a fost vâ­nător și pădurar, el deținând per­mis de port armă și muniție.(F.R.)
Potrivit vicepreședintelui Ioan Florea
CJ Alba este pregătit pentru Ziua Națională a României
      Potrivit informațiilor furnizate de vicepreședintele CJ Alba, Ioan Florea, instituția pe care o conduce este pregătită din toate punctele de vedere să contribuie la reușita manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, ce vor avea loc la Alba Iulia. CJ a finanțat din banii trimiși de Guvern mai multe lucrări de investiții, albume aniversare și spectacole. Deja au fost recepționate lucrările de modernizare la interiorul sălii Casei de Cultură a Sindicatelor, cifrate la circa 3 miliarde de lei. Până în 15 noiembrie vor fi recepționate și lucrările la fațada Muzeului Național al Unirii, o investiție reușită și aspectuoasă. Aceste lucrări au însemnat aproximativ 12 miliarde de lei. Vicepreședintele Ioan Florea a mai spus că programele specta­colelor omagiale și folclorice sunt aproape finalizate, la fel și pre­gătirile pentru expoziția "85 de ani de la făurirea României Mari". Vor fi editate volumul jubiliar "Apulum 85" și catalogul de arte plastice "Valori ale artei plastice românești", iar albumul județului a fost dat în lucru.(F.R.)

Buget 2004
Sume importante pentru finalizarea unor lucrări în județul Alba
      În cadrul unei întâlniri cu presa, deputatul PSD Constantin Selagea a adus în discuție faptul că, de azi, bugetul anului 2004 va intra în dezbaterea Comisiei de buget-finanțe a Parla­mentului. La capitolul venituri, bugetul are re­partizate 281 de mii de miliarde de lei, iar cheltuielile cuprind 351 de mii de miliarde de lei, ceea ce înseamnă un deficit de 3 la sută. Deputatul PSD a spus că se preconizează o creștere a PIB-ului cu 5,5 la sută, iar inflația va fi de doar 9 la sută, comparativ cu cea din 2003, de 14 la sută. "Bugetul anului 2004 este fundamentat pe proiecte. În județul Alba, sumele pentru echilibrarea bugetului depășesc veniturile totale ale Albei", a spus Selagea. de asemenea, din impozitul pe venit, în 2004 vor fi alocate 470 de miliarde de lei, din TVA - 767 de miliarde de lei și 15 miliarde de lei vor reprezenta subvenții pentru energia termică. Vor fi alocate sume importante pentru finalizarea lucrărilor la Palatul Finanțelor, sediul DADR Alba și sediul OCAOTA; 20 de miliarde de lei sunt destinate barajului de la Mihoiești, iar alte 20 miliarde de lei pentru lucrări de apărare efectuate în zona Valea Mare-Bistra; 4 milioane de dolari sunt alocate unor lucrări ce vor fi executate la Iazul de la Valea Șesii. Vor fi luate, de asemenea, în discuție o serie de programe de ecologizare a Zlatnei și unele lucrări de infrastructură: ali­men­tare cu apă la Cricău, Stație de epurare la Ighiu și modernizarea unor străzi la Unirea. (R.J.)
Generozitate à la Roșia Montană Gold Corporation
Petrecere de Halloween în beneficiul copiilor nevoiași
      Împodobit cu bostani sculptați și pânze de păianjen (artificiale!) conacul San Benedictus din Cricău și-a primit sâmbătă seara oaspeții la petrecerea de Halloween organizată de doamna Tina O'Connor, soția lui Gary O'Connor - exploration manager în cadrul proiectului Roșia Montană, împreună cu un grup de angajați și colaboratori străini în cadrul acestui proiect și al proiectului Deva Gold.
    Principalul scop al petrecerii a fost, pe lângă distracția "înfricoșătoare" în ziua în care strigoii ies din morminte, strângerea de fonduri în beneficiul copiilor defavorizați din județele Alba și Hunedoara. Pentru ei, din banii strânși cu acest prilej, Fundația Conexiuni va pregăti cadouri care le vor fi înmânate în preajma Crăciunului. Halloween Party 2003 este de fapt cea de-a patra petrecere destinată strângerii de fonduri, dar este prima care se desfășoară în județul nostru, toate celelalte fiind găzduite de locații din județul Hunedoara.
    Și pentru ca baierile pungilor participanților să se deschidă larg și cu repeziciune, programul oferit de organizatori a fost bogat și amuzant: concursul Regele și Regina Halloween, tombole și licitații. Scopul a fost atins, credem noi, dacă ne gândim că o ploscă artizanală plină cu țuică a fost adjudecată pentru 10 milioane de lei, iar o icoană pe lemn a costat peste 12 milioane de lei.
    La strângerea de fonduri a contribuit și o mi­reasă furată, care a dansat contra cost cu dl. Dorel Jude, director economic la Roșia Mon­tană Gold Corporation. Și exemplele de dărnicie ar putea continua. La reușita petrecerii și a strângerii de fonduri au contribuit din plin Roșia Montană Gold Corporation, Deva Gold și companiile consultante cu care colaborează As­ton Management, Genfor, MWH, Planning Alliance, Talent Com., Atlantys Computer și Santec.
Anca DINICĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.