Curier județean
Rugăciunea de azi
    Doamne, scăpare Te-ai făcut no­uă, din neam în neam, eu am zis: Doamne miluiește-mă, vindecă su­fle­tul meu, că am greșit Ție! Doam­ne, la Tine am scăpat, învață-mă să fac voia Ta, că Tu ești Dumnezeul meu. Că la Tine este izvorul vieții, întru Lumina Ta vom vedea lumină. Tinde mila Ta celor ce Te cunosc pe Tine. Învrednicește-ne, Doamne, în noaptea aceasta fără de păcat să ne păzim noi. Bine ești cuvântat Doamne, Dumnezeul părinților noș­tri, și lăudat și preaslăvit este Nu­mele Tău în veci. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Galaction și Epistimia; Sf. Silvan și Grigorie arhiepiscopul
Catolic: Ss. Zaharia și Elisabeta, părinții Sf. Ioan Botezătorul
Greco-catolic: Ss. mc. Galaction și soția sa Epistimia
Meteo
     ASTĂZI: Vremea intră într-un proces de răcire, înregistrându-se temperaturi ce nu vor depăși 12 grade C la amiază. Cerul va fi parțial noros, fiind posibile ploi. Noaptea, cerul se menține noros iar tem­peratura va coborî până la 4-5 grade C.
    MÂINE: Vremea se meține în aceleași coordonate, cu temperaturi maxime de 9 grade C în timpul zilei și 3-4 grade C noaptea.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

IPJ își prezintă poziția în scandalul rromilor de la Alba Iulia
Comunicat de presă
      Referitor la incidentul din seara zilei de 31 octombrie 2003, care a avut loc la barul SC Cafe River din municipiul Alba Iulia, biroul de presă al IPJ Alba face următoarele precizări:
    La data de 29 octombrie 2003, numitul Mun­tean Claudiu, din municipiul Alba Iulia, și-a uitat telefonul mobil într-un taxi, pe raza municipiului Alba Iulia.
    În perioada 29-31 octombrie 2003, apelând în repetate rânduri la numărul de telefon pierdut, în data de 31 octombrie 2003 i-a răspuns o persoană care nu s-a prezentat cu numele și care i-a solicitat în schimbul restituirii telefonului suma de 1.500.000 de lei.
    Muntean Claudiu a fost de acord să-i dea su­ma respectivă, stabilind în acest sens o întâlnire la localul Cafe River din municipiul Alba Iulia.
    În data de 31 octombrie 2003, la orele 20.30, Muntean Claudiu s-a deplasat la barul respectiv, însoțit de numiții Rac Dorin și Sibișan Claudiu, care au rămas în autoturism.
    Persoana care intrase în posesia telefonului, respectiv numitul Iarnă Nicolae, a refuzat să-i restituie lui Muntean Claudiu telefonul dacă nu primește banii solicitați pe loc, întrucât Muntean Claudiu i-a spus că-i va da doar suma de 900.000 de lei în data de 3 noiembrie 2003, fiindcă nu avea suma solicitată.
    Muntean Claudiu a părăsit localul, poves­tindu-le prietenilor săi din autoturism despre cele petrecute, motiv pentru care s-a oferit Sibișan Claudiu să discute cu Iarnă Nicolae cu privire la restituirea telefonului.
    În local, Iarnă Nicolae a refuzat restituirea telefonului și a încercat să părăsească localul, moment în care Sibișan Claudiu s-a așezat în fața ușii de acces, solicitându-i lui Muntean Claudiu să anunțe organele de poliție.
    În aceste împrejurări, Iarnă Nicolae și-a sunat mai multe persoane din anturajul său, sens în care după câteva minute au intrat în local numiții Bumbu Viorel, Bumbu Ioan și Cristea Florian Dan, care aveau asupra lor obiecte contondente.
    Bumbu Ioan i-a aplicat lui Sibișan Claudiu mai multe lovituri cu o bâtă de baseball în zona capului și a toracelui, acesta fiind transportat la Spitalul Județean Alba, iar în urma examinării medico-legale s-a constatat că leziunile ce i-au fost provocate necesită 11-12 zile de îngrijiri medicale.
    Iarnă Nicolae s-a retras din local pe str. Craivei, zonă unde locuiește, anunțând cetățenii rromi despre cele întâmplate și solicitând sprijinul acestora, fapt ce a condus la ieșirea în stradă a aproximativ 150 de persoane de diferite vârste, unele din acestea având asupra lor obiecte contondente.
    La fața locului s-au deplasat 40 de polițiști și 25 de jandarmi, iar în urma discuțiilor purtate cu cetățenii și cu sprijinul liderilor acestora, grupul de rromi s-a dispersat după aproximativ o oră.
    Pentru prevenirea altor evenimente, s-au instituit măsuri de ordine și siguranță publică în zona respectivă, măsuri care vor continua și în perioada următoare.
    La Poliția municipiului Alba Iulia, în urma cercetărilor efectuate cu privire la acest incident, s-au înregistrat un număr de 8 lucrări penale privind săvârșirea unei infracțiuni de loviri sau alte violențe asupra numitului Sibișan Claudiu, precum și 7 infracțiuni prevăzute de art.1 pct.1 din Legea 61/1991, republicată, privind deți­nerea în locuri publice de obiecte destinate pentru tăiere, împungere sau lovire, care ar putea primejdui viața altor persoane.
    Din cercetările efectuate, s-a constatat că nu există nici o legătură între evenimentele din lunile iulie-august 2003, privind conflictul dintre familia Bumbu și numitul Rus Raul Nicolae, zis "Pricu" din municipiul Alba Iulia și incidentul din seara zilei de 31 octombrie 2003. (Biroul de presă al IPJ Alba)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.