Ultima oră
Știri
Hoți prinși în flagrant
      În noaptea de 3/4 noiembrie a.c., Postul de poliție Vințu de Jos a fost sesizat de Ioan Gabriel Dârzu, paznic comunal, că trei persoane cu identitate necunoscută intenționează să pătrundă prin efracție într-un ma­gazin din centrul comunei. De­plasați la fața locului, polițiștii i-au prins în flagrant pe Daniel Roman, de 25 de ani, Victor Laurențiu, de 17 ani, ambii din Cugir și pe Ciprian Ver­deș, de 17 ani, din Călan, fără ocu­pație, care au tăiat geamul de la magazinul aparținând Federalcoop, cu ajutorul unui diamant, acesta fiind găsit asupra lor. Cei trei au încercat în prealabil să taie și sticla de la un geam de la o farmacie, dar s-au răzgândit. Hoților li s-au întocmit dosare penale pentru furt calificat.(F.R.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Consilierul Petru Ilie vrea împăcarea celor două grupări rivale "Pricu" - Bumbu
      Prefectul Mugurel Sârbu a organizat ieri o conferință de presă la care au fost invitați șeful IPJ Alba Marin Aron, adjunctul acestuia Mircea Crișan, precum și liderul Partidei Romilor Social Democrată Alba pentru a fi exprimate unele puncte de vedere în legătură cu incidentele ce au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în Alba Iulia. Reprezentanții IPJ Alba au repetat în mare cele precizate în comunicatul remis presei în data de 4 noiembrie a.c. iar Petru Ilie a menționat că dorește să organizeze o întâlnire a celor două părți pentru a se realiza o împăcare și implicit stingerea acestui conflict ce durează de câțiva ani. Totodată, comisarul - șef Marin Aron a negat exis­tența vreunei simpatii a polițiștilor față de grupul "Pricu" aducând drept argumente numărul mai mare de sancțiuni aplicate acestuia de-a lungul timpului com­parativ cu grupul Bumbu.(R.J.)
Situație explozivă la SC Ampelum Zlatna
      La începutul acestei săptămâni, prefectul de Alba, Liviu Mugurel Sârbu a avut o întrevedere cu liderii sindicatului "Ampelum 1747" Zlatna în care aceștia și-au exprimat nemulțumirea vizavi de întreruperea activității societății în urmă cu nouă zile din lipsă de materii prime, prezentând totodată și o serie de doleanțe. Aceștia au mai menționat faptul că SC Ampelum înregistrează datorii de cca. 1090 miliarde lei, iar pierderile pe anul 2003 se cifrează la 600 miliarde lei în condițiile în care firma ar fi fost pe profit anul trecut. Punctul acestora de vedere a fost prezentat și susținut în cadrul unei conferințe de presă de către prefectul Sârbu, care s-a desfășurat în cursul după - amiezii de ieri. Astfel, salariații SC Ampelum vor verificarea activității societății, intervenția pre­fectului la guvern ca, în caz de disponibilizări de personal, să se acorde aceleași drepturi compensatorii ca la Siderurgica Hunedoara, adică 50 milioane lei pentru fiecare disponibilizat, la plecarea din societate, precum și 30 de salarii medii pe economie, eșalonate lunar. Nu în cele din urmă sindicatul "Ampelum 1747" cere demiterea directorului general al firmei pentru administrarea deficitară a societății.
    Prefectul Mugurel Sârbu a spus că în cele câteva luni scurse de la instalarea în această funcție, a reușit să-și facă, în mare, o impresie în legătură cu SC Ampelum Zlatna, "care a fost supusă unui jaf continuu în ultimii ani". Domnia-sa consideră cererile sin­dicaliștilor ca fiind îndreptățite și a decis să acționeze în următoarele direcții: sesizarea Corpului de Control a Primului Ministru pentru verificarea activității societății. "Am luat deja legătura cu Victor Ponta - șeful acestui organism și probabil, în cursul săptămânii viitoare va fi demarată ancheta. Același lucru se va întâmpla și în cazul SC UTEPS pentru că este vorba în general de aceleași persoane"; dacă acest control va scoate în evidență aspectele negative, prefectul va sesiza Parchetul Național Anticorupție, pentru tragerea la răspundere a celor vinovați; solicitarea conducerii A.P.A.P.S îndepărtarea directorului general de la conducerea societății Ampelum (după cum se cu­noaște firma se află în administrare specială). "Nu vreau să acuz nici o persoană, dar acest control va face cu siguranță lumină și îi va sancționa pe cei care au distrus această importantă unitate economică a județului", a concluzionat prefectul de Alba. Pentru că firma "Ampelum" are la comandă acum, un admi­nistrator special și 1000 de ținut în brațe, adică în schemă, de directorul V. Mălușel, care, timp de 37 de ani a făcut ceva pentru Zlatna, inclusiv un stadion. Să vedem ce va face administratorul special. Va falimenta ori lichida firma?
Răzvan JURCĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.