Prima pagină Ediția din: 7.11.2003
Știri
Jonathan Scheele vine la Alba Iulia
      În cursul săptămânii viitoare, mai exact marți, 18 noiembrie, șe­ful Delegației Comisiei Europe­ne la București, Jonathan Schee­le, se va afla în vizită la Alba Iulia. Cu acest prilej el va avea o dis­cuție aplicată cu primarul Mircea Hava. Acesta dorește ca una din­tre temele principale ale discuției să fie sprijinul european pentru realizarea proiectelor pe care ad­mi­nistrația albaiuliană le are în le­gătură cu punerea în valoare a Ce­tății Vauban de la Alba Iulia, transformarea acestui obiectiv în­tr-un punct important în circuitul Vauban, în cadrul itinerariilor eu­ro­pene ale turismului cultural.(A.D.)
Casa de cultură a Sindicatelor din Alba Iulia își va redeschide porțile
      Așa a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Alba, Eugen Popa. Dânsul a adăugat că inau­gurarea se va face cu un spec­tacol, fără a oferi însă alte a­mănunte. Lucrările de renovare și modernizare la interiorul sălii s-au făcut cu banii alocați de guvern pentru Ziua Națională. Devizul lu­ crărilor a fost de circa 3 mi­liarde de lei.(F.R.)
Centrale termice pentru încă patru școli din județ
      Prefectul Mugurel Sârbu a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că încă patru școli din județ vor beneficia până la sfâr­șitul acestui an de centrale ter­mice moderne. Este vorba despre unitățile de învățământ din Zlatna, Șugag, Albac și Bistra. Banii ne­cesari achiziționării acestor insta­lații vor proveni de la Ministerul Educației, conform HG 1074/ 2003, iar cheltuielile legate de mon­tarea acestora vor fi supor­tate din bugetele locale.(R.J.)
Criză de sânge
Cei mai mulți dintre donatorii fideli au plecat la muncă în străinătate!
      Centrul de transfuzii sanguine Alba se confruntă cu o nouă criză de sânge, în special din clasa RH negativ, pe fondul creșterii pato­logiei și a vârstei donatorilor fi­deli. Mai mult, mare parte din cei care figurează ca donatori fideli sunt plecați la muncă în stră­inătate. Reamintim că persoanele care donează sânge, beneficiază nu numai de recunoștința seme­nilor ajutați, ci și de o serie de recompense materiale.(F.R.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Spaniolii caută lucrătoare în agricultură din județul Alba
      Oficiul pentru Migrația Forței de Muncă (OMFM) va efectua miercuri, 12 noiembrie, deplasări în 4 județe, printre care și Alba, în vederea înscrierii în baza de date a persoanelor de sex feminin care doresc să lucreze în Spania, în agricultură. OMFM, în colaborare cu agențiile pentru ocuparea forței de muncă din județele respective, va demara aceste acțiuni deoarece în bazele de date există un deficit privind persoanele care trebuie să îndeplinească condițiile solicitate de angajatorii spanioli. Astfel, candidatele trebuie să respecte o serie de condiții, printre care: să aibă vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, să aibă experiență în agricultură, să fie dispuse să lucreze în străinătate.
    Documentele necesare pentru înscriere sunt: copie după buletinul de identitate (cu valabilitate până la finele anului 2004), copie după pașaport (valabil până la sfârșitul lui 2004), copie legalizată după cartea de muncă - toate paginile scrise, copie legalizată după diploma de studii sau calificare, cazier judiciar, adeverință de la medicul de familie, ade­verință că are experiență în agricultură, două poze tip pașaport. (A.D.T.)
Sanitas renunță la redeschiderea conflictului de muncă
      Federația Sanitas a renunțat la redeschiderea conflictului de muncă în perioada următoare, în urma unor discuții purtate cu ministrul Sănătății, în timpul participării acestuia la sesiunea Consiliului Național al organizației sindicale. Potrivit unui comunicat al MSF, la această întâlnire, la care au luat parte toți liderii județeni ai Federatiei Sanitas, au fost identificate și analizate problemele sindicale cu care aceștia se confruntă. Ca urmare a discuțiilor avute cu ministrul Sănătății, liderii au hotărât să nu redeschidă conflictul de muncă.(F.R.)
Poluare sau provocare la Bucium?
Comunicat de presă
      Vă informăm că în urma apariției în presă a unor comentarii care sugerează implicarea companiei SC Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) în polu­area cu motorină a unor fântâni din comuna Bucium, județul Alba, poziția RMGC este următoarea:
    Compania nu are nici un fel de responsabilitate în producerea poluării și respinge categoric orice acuzație adusă în acest sens de anumite grupuri de interese care vor să discrediteze RMGC.
    Autoritățile competente investighează în prezent ca­zul pentru găsirea vinovaților. (Departament Relații Publice Roșia Montană Gold Corporation)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.