Curier județean
Rugăciunea de azi
    Pe Tine Te binecuvântăm, Dum­nezeule, preaînalte și Doamne al mi­lelor, Cel ce faci cu noi pururea lu­cruri mari și cu anevoie de urmat, slăvite și preaminunate care nu au număr. Cel ce ne-ai dat nouă somn spre odihna neputințelor noastre și spre repaos de ostenelile trupului, mulțumindu-Ți că nu ne-ai pierdut pe noi cu fărădelegile noastre, ci după obicei te-ai arătat iubitor de oameni și ne-ai ridicat pe noi a mâneca și a slăvi stăpânirea Ta. Pen­tru aceea ne rugăm bunătății Tale celei neasemănate: luminează ochii gândului nostru și ridică mintea noastră din somnul cel greu al lenei și deschide gura noastră și o umple de laudele Ta­le, ca să putem în li­niște a cânta, a striga și a ne măr­turisi pururea Ție, Dumnezeului celui slăvit în toate și de toți: Tatălui celui fără de început, împreună și Unuia-Născut Fiului Tău și Prea­sfântului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii ve­cilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. 33 de Mucenici din Melitina; Cuv. Lazăr
Catolic: Sf. Carina
Greco-catolic: Ss. 33 mc. din Melitina. Pc. pr. Lazăr Taumaturgul, ascet în muntele Galisiu
Meteo
     ASTĂZI: În cursul zilei de astăzi vremea va fi închisă și va ploua. Temperatura maximă nu va depăși, în jurul amiezii, 8 grade C. Noaptea, va continua să plouă iar temperatura minimă va înregistra 4 grade C.
    MÂINE: Cerul se menține par­țial noros însă ploile vor înceta. Temperatura maximă va atinge 10 grade C. Noaptea - se vor înre­gistra 2 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Zilele Zlatnei
      La sfârșitul acestei săptămâni orașul Zlatna se află în sărbătoare. O sărbătoare organizată de Primăria Zlatna, Casa de cultură "Avram Iancu" Zlatna, cu sprijinul Centrului județean al creației populare Alba, Prefecturii județului Alba, Di­recției pentru cultură, culte și patrimoniu cultural național Alba, Consiliului județean Alba. Timp de trei zile zlătnenii vor uita de grijile zilnice participând la activitățile incluse în program; *Vineri, 7 noiembrie: ora 10.00 la Primăria Zlatna - Ședință festivă a Consiliului local Zlatna, ora 12.00 la Casa de cultură "Avram Iancu" Zlatna - Vernisaje, expoziții, simpozioane pe teme istorice și etnografice, ora 20.00 la Res­taurantul "Breaza" - Discoteca tuturor vârstelor, iar de la ora 22.00 - Concursul "Miss Zilele Zlatnei" 2003. *Sâmbătă, 8 noiembrie: ora 8.00 în centrul orașului - Târg, premierea câș­tigătorilor concursurilor, jocuri sportive, ora 11.00 - spectacol folcloric, ora 18.00 la Cantina SC Ampelum - Festivalul-concurs de inter­pre­tare a romanței "Te aștept pe același drum...", ediția a V-a, ediție națională, spectacol de romanță și folclor, ora 20.00, la Restaurantul Breaza - Horă țărănească. *Duminică, 9 no­iembrie: ora 18.00 la cantina SC Ampelum - Gala laureaților festivalului, spectacol de ro­manță și folclor.
    Spectacolele de romanțe și folclor vor fi susținute de Ionel Brătean, Delia Irimie, Mircea Târziu, Cristian Fodor, Crina Joldiș, Radu Arcă­lean, Cornelia Radocea, Silvana Râciu, Pavel Păușan, Ileana Rus, Florina Mariș-Hinșu, Florin Mariș, Florentina și Petre Giurgi, Domnica Do­loga, Cristian Pomohaci, Eugen Pistol, Nicolae Furdui Iancu acompaniat de Crai Nou și Grupul instrumental condus de prof. Ovidiu Brateș. (A.D.)
Medicii din Alba invitați la Târgul internațional de medicină de la Arad
      Ieri, la sediul Camerei de Comerț Alba, a avut loc o prezentare a Târgului internațional de medicină, aparatură medicală, aparatură de laborator, stomatologie, farmacie, ortopedie, optică, protetică și servicii conexe, care se va desfășura în perioada 13-15 noiembrie a.c. la Arad. Ar Medica 2003, ajuns la cea de-a zecea ediție, este al doilea ca importanță în România și va reuni 67 de firme din țară și 5 din străinătate. Produsele oferite sunt dintre cele mai diverse pornindu-se de la cele din domeniul stoma­to­logiei și continuând cu cele specifice diag­nos­ticării, electromedicinei, medicinei intensive sau chirurgiei. Pentru cei care sunt interesați de achi­ziționarea aparaturii medicale afișate la târg se practică și sisteme de leasing.
    La întâlnirea de ieri a participat alături de organizatori și președintele Asociației Medicilor Stomatologi Alba, dr. Gheorghe Mureșan, care a subliniat importanța acestei manifestări mai ales că pentru medicii stomatologi se vor organiza și cursuri pe teme specifice. Anul trecut au par­ticipat din județul Alba la cursurile respective peste 20 de medici. (R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.