Curier județean
Rugăciunea de azi
    Îngerul lui Hristos, păzitorul meu cel sfânt și acoperitorul sufletului și al trupului meu, iartă-mi toate câte am greșit în ziua de astăzi, și de toată viclenia vrăjmașului meu cel potrivnic mă izbăvește, ca să nu mânii cu nici un păcat pe Dum­nezeul meu; și te roagă pentru mine, păcătosul și nevrednicul rob, ca să mă arăți vrednic bunătății și milei Preasfintei Treimi și Maicii Domnului meu Iisus Hristos și tu­turor sfinților. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ap. Olimp, Erast și Sosipatru; Sf. Mc. Orest
Catolic: Sf. Leon cel Mare
Greco-catolic: Ss. Ap. Olimpas, Rodion, Sosipatru, Terție, Erast și Cuart, dintre cei 70; Sf. Mc. Orest
Meteo
     ASTĂZI: Începând de astăzi se pare că iarna va veni și pe me­leagurile noastre. Dimineața ce­rul va fi parțial noros, însă ceața va menține temperatura în jurul punc­tului de îngheț a apei, iar la amiază, când soarele va răsări puțin dintre nori, mercurul termometrelor nu va depăși +6, +7 grade C. Vântul va sufla slab din sectorul E-NE, dar poate prezenta intensificări la mun­te.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
PNȚCD și-a desemnat candidatul pentru Primăria municipiului Aiud
      În săptămâna ce abia s-a încheiat, în cadrul conferinței de presă a PNȚCD Alba, pre­ședintele partidului, dl. Voicu Va­sile Bora a anunțat care este persoana desemnată să can­di­deze pentru fotoliul de primar al Municipiului Aiud, din partea țărăniștilor, la alegerile locale din 2004. Este vorba despre con­silierul județean Nicolae Ispas, de profesiune inginer și, tot­odată, patron al unei firme pri­vate. Prezent la conferința de presă, Nicolae Ispas a declarat că va aborda problemele aiu­denilor în mod amănunțit, după un contact prealabil cu cetățenii de pe fiecare stradă a mu­ni­cipiului, în scopul de a afla toate dificultățile cu care aceștia se con­fruntă. Anunțarea candidatu­lui a fost însoțită de o declarație oarecum caustică a președintelui Bora, în legătură cu trecerea fostului primar țărănist al Aiu­dului, Mihai Horațiu Josan, de la PNȚCD la PNL: "Renunțarea la crez este un act care nu-i face cinste d-lui Josan, a afirmat Bo­ra, iar liberalii nu au înregistrat astfel un succes de partid, ci au cooptat doar un om care a re­nunțat la demnitatea proprie..." La acestea, președintele PNȚ­CD Alba Iulia, Alin Popa, a adăugat ironic: "Josan rămâne, totuși, prietenul nostru". (I.H.)

O întrebare pentru conducerea SC Autotrans SA
Tichetele de călătorie, o afacere?
      Veteranii de război primesc tichete de călătorie pentru transportul auto și pe calea ferată. La urcare în autobuz, beneficiarii acestor tichete prezintă șoferului documentul de călătorie pe care nu este înscris traseul pe care circulă. Șoferul ia tichetul și îl mai folosește și el o săptămână sau două, atribuindu-l diferitelor persoane, apoi îl prezintă la caseria societății, unde se completează cu traseul cel mai bine plătit. Spre exemplu, un veteran de război circulă pe traseul Galda de Jos - Alba Iulia fără să își completeze tichetul, care apoi ajunge la caseria societății, unde este completat cu traseul cel mai lung, cum ar fi Alba Iulia - Oradea și se încasează de la stat banii cuveniți pentru acest traseu. Aș dori ca cele sesizate de mine să fie verificate de Poliția economică și alți factori competenți și să se publice concluziile în ziar, asta pentru că SC Autotrans SA prosperă de pe urma veteranilor de război. Pe traseul Alba Iulia - Întregalde șoferii transportă diferite persoane utilizând tichete ale veteranilor de război, în complicitate cu controlorul, fără ca aceste nereguli să fie cunoscute de conducerea societății.
Aurel MUȘAT, Galda de Jos

Conflictul interconfesional de la Mihalț rămâne pe mai departe deschis
      Toate eforturile de împăciuire depuse de prefectul Mugurel Sârbu, și de alți mediatori, în aplanarea veșnicului conflict de la Mihalț, se dovedesc aproape inutile, demersurile lor lo­vindu-se ca de un zid de ura și încăpățânarea celor doi preoți din localitate: cel ortodox, Ioan Decean, și cel greco-catolic, Petru Stânea. (Oare ce ar fi zis Mântutorul, văzând că iubiții lui Apostoli Ioan și Petru se sfâșie între ei ca două fiare?) Iar faptul că lupta dintre cei doi lideri spirituali din Mihalț este una demnă de "cronica neagră" a păgânilor a fost confirmat și de ministrul Culturii și Cultelor, Răzvan Theo­dorescu, acesta afirmând, în cadrul celei mai recente vizite a sale în județul Alba, că nici n-ar pune piciorul în localitatea cu pricina, probabil dezgustat de situația tensionată existentă acolo și alimentată tocmai de cei ce ar trebui să în­demne la pace și iubire frățească: preoții!(I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.