Curier județean
Rugăciunea de azi
    Îngrădește-mă, acoperă-mă și mă păzește, Doamne, cu puterea cin­stitei și de viață purtătoare Crucii Tale, depărtând de la mine tot răul. În Mâinile Tale, Doamne, Iisuse Hris­toase, Dumnezeul meu, îți în­cre­dințez sufletul meu, păzește-mă, bi­ne­cuvântează-mă, miluiește-mă du­pă mare mila Ta și după mulțimea îndrumărilor Tale și viață veșnică îmi dăruiește. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Mina, Victor și Vichentie
Catolic: Sf. Martin din Tours
Greco-catolic: Ss. Mc. Mina și Vichentie, Victor și Stefanida; Pc. Pr. mărturisitor Teodor Studitul
Meteo
     ASTĂZI: Procesul de răcire a vre­mii continuă. Vreme în general închisă, cu nori risipiți. Temperaturile maxime se vor situa doar în jurul a 6 grade C. În timpul nopții, minimele vor coborî până la -3 grade C.
    MÂINE: Vreme în continuare des­tul de rece. Maximele zilei se vor situa în jurul a 6 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Mulțumiri studențești
      Liga Studenților din Uni­ver­sitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia a desfășurat în perioada 3-9 noiembrie Festivalul Național al Studenților "Unifest 2003". Pentru reușita acestei manifestări cul­tu­rale și de divertisment, Liga Stu­denților aduce mii de mulțumiri stu­denților care au luat parte la acțiunile desfășurate în cadrul fes­tivalului. Ne-au condus la succes entuziasmul nostru studențesc și sprijinul părintesc al partenerilor media (Alpha TV, Radio Reîn­tregirea, ziarele "Unirea" și "Infor­mația"), Universității "1 Decem­brie 1918" Alba Iulia, Primăriei Alba Iulia, Prefecturii Alba, Mu­ze­ului Național al Unirii, Clubului Elit, Bazinului Olimpic. Au con­tribuit la buna desfășurare a fes­tivalului sponsori cum ar fi: RDS, Leonardo, ProCasa, S.C. Nick SRL, S.C. Vero, Albamont, Ori­flame, S.C. Obiectiv SRL, S.C. Proiect SA, S.C. Top SRL, Ti­po­grafia Altip, S.C. Casa Va­canței, pensiunea "Mama Uța" etc. Vă mulțumim și sperăm la alte colaborări pe viitor. (Liga stu­denților)
Săptămâna Comenius
      Cu ocazia sărbătoririi săptă­mânii Comenius, Școala Generală "Mihai Eminescu" din Alba Iulia vă invită să luați parte la expoziția "Drepturile copilului" ce are loc astăzi, de la ora 12.00.
    Festivitatea va avea loc în ca­binetul de fizică al școlii și este o consecință a muncii elevilor anga­jați în proiectul școlar Comenius ca­re se derulează în școală.(F.R.)

Primarul din Horea bate record după record
"Casa Delurenilor" a fost ridicată în doar patru săptămâni
Șef de șantier a fost, ca și la "Biroul Oval", viceprimarul Adrian Mateș
      Face ce face primarul din Horea, Corneliu Olar, și bifează realizare după realizare. Spre deosebire de alți politicieni, care promit multe și fac puțin, primarul moților, așa cum îl numesc cei care îi apreciază munca, dă dovadă de multă energie, voință și pragmatism. De departe este cel mai bun edil din această zonă a județului, chiar dacă vor fi și unii primari care se vor supăra. Ultima dovadă a celor afirmate anterior este ridicarea în doar patru săptămâni a "Casei Delurenilor" , un fel de cămin cultural pentru moții din satele Giurgiuț, Butești și Zânzești. Totul a plecat de la o discuție dintre primar și localnici, care i-au cerut acestuia să rezolve problema acoperișului degradat de la școala generală. Dacă tot l-au prins pe primar în toane bune, moții i-au cerut ridicarea și a unui cămin cultural lângă școală, unde să se mai întâlnească și ei, la o nuntă, un botez sau de colindă. Corneliu Olar nu a stat mult pe gânduri și a fost de acord, cu condiția ca fiecare sătean să contribuie cu două grinzi de 9 metri. Moții au spus da și lucrările au început. Șef de șantier a fost din nou viceprimarul Adrian Mateș care, împreună cu salariații primăriei, au lucrat non-stop, la fel ca și la sediul noii primării. Întrucât ziua de 9 noiembrie a.c., era ultima duminică înainte de lăsarea postului, cei care au trudit s-au grăbit să termine ce au început. Chiar dacă au fost voci care au cerut amânarea inaugurării până la Crăciun, primarul nu a fost de acord, întrucât a promis un termen de finalizare, pe care l-a respectat. Pentru Olar cuvântul dat este literă de lege. La reușită, o contribuție importantă au avut-o și meseriașii din cele trei sate, dar și copiii școlii, care au adus cetina de brad de la peste 2 km. Noul cămin este racordat la rețeaua de electricitate iar amenajările sunt moderne. În fața oamenilor adunați la acest moment important din viața comunității locale, primarul Olar a reamintit că cele trei sate au dat fii de care moții sunt mândri, preotul Ioan Costea, ing. Gheorghe Todea, administrator la SC Construct SRL Alba Iulia, viceprimarul Adrian Mateș și nu în cele din urmă, colegul nostru Tinu Mateș, redactor șef adjunct la ziarul " Unirea".
Florin ROMAN

OJPC Alba își întețește controalele
      În cursul lunii octombrie, Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba a efectuat un număr de 242 acțiuni de control, fiind în­cheiate 62 de procese verbale de constatare a contravențiilor: 34 la produse alimentare, 21 la mărfuri nealimentare, iar 7 în sectorul prestărilor de servicii. Șeful OJPC Alba, ing. Ioan Pleșa, ne-a informat că valoarea totală a mărfurilor indigene controlate se ridică la aproape 1,8 mi­liarde de lei, depistându-se abateri la produse ce însumează 1,4 miliarde de lei.
    De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare și eliminate din circuitul consu­mului uman mărfuri indigene în valoare 11,8 miliarde de lei. Valoarea totală a produselor din import controlate în cursul lunii trecute se cifrează la 9,2 miliarde de lei, mărfurile cu abateri de la legislația în domeniul protecției consumatorilor însumând 1,2 miliarde de lei. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare produse din import al căror cost se ridică la 1,1 miliarde de lei. În cursul lunii ce a trecut au fost primite și transmise spre soluționare organelor judecă­to­rești un număr de 4 plângeri.
    Valoarea totală a amenzilor contravenționale aplicate de inspectorii OJPC Alba este de 53,4 milioane de lei, din care persoanele juridice au suportat 39,25 milioane de lei, iar cele fizice 14,15 milioane de lei. Ca urmare a sancțiunilor aplicate, vărsămintele la bugetul de stat în pe­rioada de referință au reprezentat 43,35 milioane de lei. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.