Prima pagină Ediția din: 12.11.2003
Știri
Ministrul Sănătății a dispus
Verificarea directorului Spitalului județean Alba
      În cursul zilei de ieri, ministrul Sănătății Ionel Blănculescu s-a se­sizat oficial cu privire la acuza­țiile aduse directorului Spitalului ju­dețean Alba Cristian Barbonța și a dispus un control în regim de urgență pentru verificarea veridi­cității acestora. După cum se cu­noaște, Cristian Barbonța este a­cu­zat că s-ar afla într-un conflict de interese, fiind asociat la o firmă care desfășoară relații con­trac­tuale cu instituția pe care o con­duce. Este vorba despre socie­tatea "Medar" care are încheiate astfel de contracte cu spitale din alte 6 județe.(R.J.)
Biroul local Teiuș al PSD
      Recent la Teiuș a avut loc conferința de alegeri a organizației locale a PSD la care au fost prezenți președintele interimar al PSD Alba, Cornel Filipescu, se­cretarul executiv Marius Rotar, subprefectul Ioan Maier și alți membri ai Biroului Executiv. Ast­fel au fost aleși în cardrul Biroului Local Teiuș al PSD: Vasile Truță - președinte; Ștefan Bretoiu, A­dri­ana Ciortea, Petru Finteușanu, Luminiția Oțoiu, Cornel Popa - vicepreședinți; Radu Ilarie - se­cretar; Anda Marcu - trezorier.(R.J.)
Excludere din PSD Sebeș
      Luni, 10 noiembrie 2003, a avut loc prima Ședință a noului Birou Executiv. S-au abordat pro­bleme de natură organiza­to­rică. S-a înființat un birou de pre­să și s-a stabilit ca săptămânal să aibă loc întâlniri cu ziariștii.
    Având în vedere declarațiile jig­nitoare făcute în mass-media lo­cală de doamna Maria Popes­cu, atât în calitate de membru PSD cât și de consilier local, la propunerea Biroului Executiv, s-a votat deschis și s-a aprobat, cu majoritate de voturi, excluderea doamnei Maria Popescu din rân­dul membrilor PSD Sebeș. (Bi­roul de presă a PSD Sebeș)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
1 Decembrie la Alba Iulia
Zi apoteotică a neamului românesc
      Cu două săptămâni înainte de 1 Decembrie pro­gramul activităților care vor fi organizate pentru ani­versarea Marii Uniri s-a conturat deja. Desigur că încă mai pot apărea modificări, dar putem să dezvăluim acum câteva dintre acțiunile cele mai importante. Oficial serbările Unirii se vor deschide, ca și în anii precedenți în data de 28 noiembrie, cu ridicarea Drapelului Ro­mâniei pe turnul clopotniță al catedralei Reîntregirii Neamului, dar și în zilele premergătoare vor avea loc acțiuni dedicate Zilei Naționale a României. Principelele momente de atracție vor fi: Sesiunea națională a cer­curilor științifice studențești, expoziția "85 de ani de la făurirea României Mari" la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, un concert extraordinar de colinde la ca­tedrala Reîntregirii Neamului, cea de-a doua ediție de la Alba Iulia a Congresului Spiritualității Românești, spectacolul formațiilor studențești "Tinerețe, frumusețe eternă", Sesiunea omagială a Academiei Române "85 de ani de la Unire", Salonul Internațional de Artă, un spectacol al românilor de pretutindeni. Pentru data de 30 noiembrie este (deocamdată) programată la Alba Iulia o ședință extraordinară a Guvernului la Prefectura județului Alba și o sesiune solemnă a Parlamentului la Casa de cultură a Sindicatelor. Ziua de 1 Decembrie va începe festiv cu depunerea de coroane la statuia lui Mihai Viteazul, primirea soliilor din cetățile de scaun ale Unirii, Parada militară și va continua cu un spectacol folcloric omagial și cu spectacolul Cenaclului "Flacăra", ambele pe Platoul Romanilor, foc de artificii.
Anca DINICĂ

Cum sunt implementate programele PHARE
      D-na Ann Hyde, reprezentanta unei firme con­trolată de Comisia Europeană, care realizează o analiză a implementării programelor PHARE în Cehia, Slo­vacia, Ungaria, România și Bulgaria a efectuat o vizită în județul Alba, prilej de a se întâlni cu cei implicați în proiectul "Împreună pentru comunitate". D-na Hyde s-a întâlnit cu prefectul Mugurel Sârbu, președintele CJ Alba Eugen Popa și echipa de implementare a pro­iectului sus menționat, apreciind implicarea tuturor factorilor în buna desfășurare a acestuia. Informațiile furnizate de către cei cu care s-a întâlnit vor fi incluse de d-na Hyde într-un raport care va fi prezentat Comisiei Europene. (R.J.)
Războiul trandafirilor la Alba Iulia
      Disputa ideologică dintre cele două tabere din PSD Alba va continua acum în sălile de tribunal. Astfel, președintele interimar al PSD Alba senatorul Cornel Filipescu l-a acționat în instanță pe Mihai Babițchi pentru insultă apreciind că acesta a folosit unele expresii care au adus grave prejudicii imaginii sale, la conferința de presă organizată pe data de 16 sep­tembrie a.c. Senatorul Cornel Filipescu îi pretinde lui Mihai Babițchi daune morale în valoare de 500 mi­lioane lei, primul termen al procesului urmând să aibă loc pe data de 27 noiembrie 2003. La rândul său Mihai Babițchi ne-a declarat că va proceda în același mod, urmând să deschidă în cursul acestei săptămâni o acțiune în justiție împotriva lui C. Filipescu pentru ca­lomnie. "Vreau să demonstreze cum am plâns eu când am fost dat afară din PCR și mai ales faptul că ma­joritatea membrilor PSD cică nu m-au vrut în rândurile acestui partid", a spus ex-purtătorul de cuvânt al PSD Alba. (R.J.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.