Prima pagină Ediția din: 13.11.2003
Știri
La Alba Iulia
Începe contorizarea
      Primarul municipiului Alba Iu­lia, Mircea Hava, a declarat că în această iarnă se vor monta giga­calorimetre la toate scările de bloc din Alba Iulia unde peste 50% dintre apartamente primesc apă caldă și căldură în sistem cen­tralizat. Este vorba de montarea a peste 120 de contoare, dar tre­buie spus că, acolo unde condițiile tehnice o permit, un contor va de­servi și două scări de bloc. Mă­sura a fost luată pentru ca locatarii care primesc agent termic de la SC Dalkia să nu mai plătească eventualele pierderi din rețeua stra­dală. Dar asta nu-i scutește de pierderile din rețeaua imobilului, a cărei întreținere le aparține. Ori­cum, se pare că facturile vor fi din ce în ce mai aproape de consumul real. (A.D.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Ioan Popa și Claudiu Necșulescu, patronii firmelor "Transavia" și "Jidvei" - cei mai bogați oameni din județul Alba
      *Potrivit clasamentului întocmit de revista "Capital", cel mai bogat om al județului Alba este prosperul om de afaceri Claudiu NECȘU­LES­CU, patronul firmei "Jidvei", cu o avere estimată la 15-17 milioane de do­lari. În vârstă de 41 de ani, Claudiu Necșulescu, do­miciliat în Con­stanța, a devenit proprietarul companiei de vinificație din Jidvei în anul 1999. Această societate cuprinde un complex viticol și podgoria Târnave, care exploatează peste 1800 de hectare de viță de vie și produc anual o cantitate de aproape 10 milioane de sticle de vin, la categoria vinuri albe deținând cea mai mare cotă de piață. O mare parte din producție se exportă în țări ca Japonia, Anglia, SUA, Danemarca, Belgia și Israel. SC Jidvei SRL a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 13 milioane de USD, iar pentru acest an, se preconizează că aceasta va fi de 16 milioane de dolari.
    Popa Transavia*La același nivel apare și omul de afaceri Ioan POPA, patronul "Trans­avia". Are 46 de ani, este căsătorit și are un copil. Domnia sa este proprietarul grupului "Trans­avia" ce cu­prinde opt firme cu activități în domeniul industriei alimen­tare, agri­cul­tură și comerț. Cea mai im­portantă activitate a grupului este pro­ducerea, industrializarea și pro­cesarea cărnii de pasăre. Capacitatea de producție este de 30.000 de tone. Cifra de afaceri realizată de "Transavia" anul trecut a depășit valoarea de 10 milioane de dolari. Dl Ioan Popa a început în zootehnie, pe segmentul creșterii păsărilor, fiind cu studii de specialitate în domeniu. Este doctor în zootehnie. Până în prezent, investițiile realizate în dezvoltarea afacerilor depășesc 25 de milioane de dolari, din care o mare parte au fost direcționați spre construirea unui abator de păsări, cel mai mare și mai modern din Europa Centrală și de Est. Ioan Popa spune că prin darea în folosință a acestui abator anul viitor, valoarea afacerilor va crește considerabil.
    *În TOP 300 apar și frații Marius și Emil Cristescu, cu afaceri în industrie, imobiliare, comerț și turism, averea celor doi fiind cotată la 90-100 de milioane de USD. Frații Cristescu dețin UPS Ocna Mureș.
    *Cei mai bogați 10 români sunt :Iosif Constantin Drăgan - cu 800-850 de milioane de dolari, Ion Țiriac - cu 650-700 de milioane de dolari, Ioan și Viorel Micula - cu 650 de milioane de dolari, familia Păunescu - cu 640-650 de milioane de dolari, controversatul Sorin Ovidiu Vântu - cu 460 de milioane de dolari, Ioan Nicolae, patronul Petrolului Ploiești - cu 330-350 de milioane de dolari, Dinu Patriciu - cu 300 de milioane de dolari, familia Voiculescu - cu 260 de milioane de dolari, Frank Vasile Timiș - cu 290 de milioane de dolari și Ioan Neculaie, patronul formației de fotbal FC Brașov - cu 240-250 de milioane de dolari. Averile s-au calculat pe datele de bilanț în­registrate în 2002, însă s-a ținut cont și de evoluția afacerilor respective de-a lungul acestui an. Au fost contabilizate și datoriile scadente ale firmelor celor mai bogați 300 de români.
Florin ROMAN

Hoții de cupru
La un control de rutină, 175 kg de cupru industrial au fost confiscate de polițiștii din Sebeș
      O patrulă din cadrul poliției Sebeș a oprit pentru control, în noaptea de 11/12 noiembrie a.c., în jurul orei 3.30, un autoturism Dacia care circula pe Bulevardul Lucian Blaga din localitate. La volanul mașinii se afla Constantin Blaga (46 de ani, din Șibot), care era însoțit de Gheorghe Hoca (41 de ani, din Șibot). Aceștia le-au declarat polițiștilor că se îndreptau spre locuințele romilor căldărari din Sebeș cu intenția de a le vinde deșeuri din cupru. La precheziția efectuată în Dacia condusă la sediul poliției Sebeș, oamenii legii au găsit 4 saci cu 175 kg de conductori electronici de înaltă frecvență, tăiați în bucăți, două bare din cupru, groase de 40 mm și lungi de 1,5 m, 13 bare de plumb sub formă de catalizatori electrolitici, toate provenind din demontarea unor utilaje industriale. Cei doi au specificat că materialele din cupru au fost achiziționate de la persoane necunoscute din județul Hunedoara. Polițiștii din Sebeș i-au alertat pe colegii lor din Hunedoara pentru a afla dacă respectivele subansam­ble au fost cumva reclamate ca fiind furate dintr-o întreprindere. În cauză, cercetările continuă. (N.I.T.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.