Prima pagină Ediția din: 14.11.2003
Știri
Comandament de iarnă
      Odată cu răcirea vremii, la ni­velul județului Alba a fost activat Comandamentul de iarnă, ne-a informat președintele Consiliului Județean Alba, Eugen Popa. "În fiecare zi monitorizăm situațiile a­pă­rute în județ, pentru a fi pre­gătiți să acționăm, când zăpada se va așterne. Avem pregătite uti­lajele necesare de deszăpezire", a mai spus Popa. Asta auzim în fiecare an, așa că sperăm că iarna nu va lua autoritățile din nou prin surprindere. (F.R.)
"Laptele și cornul" în normalitate
      După semnalarea a nume­roase deficiențe în derularea pro­gra­mului "Lapte și corn" în județul Alba, mai ales la începerea anului școlar, lucrurile au reintrat în nor­mal. Așa susține președintele Con­siliului județean Alba, Eugen Popa, care a declarat că firmele care asigură necesarul și-au făcut mult mai bine treaba. Acțiunea este monitorizată zilnic. (F.R.)
Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Recruții pompieri vor depune jurământul militar
      Sâmbătă, 15 noiembrie, cu începere de la ora 9.00, 32 de militari recruți din cadrul Grupului de Pompieri "Unirea" al județului Alba vor depune jurământul militar. Festivitatea solemnă se va desfășura în fața statuii Voievodului Mihai Viteazul din Alba Iulia. La ceremonial sunt așteptate oficialități ale municipiului, județului, cadre în rezervă și rude ale militarilor. (N.I.T.)
17 noiembrie, ultima zi de plată a ratei a IV-a a impozitelor pe clădiri și terenuri
      Din acest an, pentru prima dată, termenul scadent de plată a ratei a IV-a a impozitelor pe clădiri, terenuri și a taxei asupra mijloacelor de transport pe anul 2003 nu mai este 15 decembrie, ci 15 noiembrie. Întrucât 15 noiembrie pică sâmbătă, termenul de plată se amână pentru prima zi lucrătoare, adică luni, 17 noiembrie. După această dată, cei care nu și-au achitat rata a IV-a a impozitelor respective datorate vor plăti penalități și majorări de întârziere. Este vorba de majorări de întârziere (numite dobânzi) de 0,06%/zi și penalități de 0,5%/lună sau fracție de lună, calculate la sumele restante. (A.D.)
Romii din Cugir în vizorul Comunității Europene
      Centrul de resurse pentru Comunitatea Romilor din Cugir a fost vizitat zilele trecute de d-na Ann Hayd, reprezentanta Comisiei Europene de la Bruxelles pentru Programele Phare destinate romilor din 6 țări can­didate, printre care și România. Doamna Hayd a fost însoțită pe parcursul vizitei sale la Cugir de d-l Radu Lăcătuș, ofițerul de proiect de la Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi din Cluj. La discuțiile desfășurate în sediul Centrului din Cugir au participat ing. Cornel Murg, viceprimarul orașului și coor­do­na­torul proiectului, ing. Adrian Teban, con­sultant pentru proiect, sing. Leon Gros, topograf și Ioan Lup, consultant din partea Asociației RomCRUC. Oaspeții s-au arătat mulțumiți de colaborarea care există la Cugir între autoritățile publice locale și comunitatea romilor. "De altfel, prin acest proiect, 47 de familii de romi din Cugir au primit actele de proprietate pentru locuințe", ne-a precizat coordonatorul proiectului în cauză, viceprimarul Cornel Murg.
(N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.