Curier județean
Rugăciunea de azi
    Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­zeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și, ca un îndurat, stinge cu dreapta Ta cea atotputernică focul ce m-a cuprins. Încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerii, întru slava Numelui Tău. Că Tu ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, Hristoase Dumnezeule, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Paisie de la Neamț; Sf. Mc. Gurie, Samona și Aviv
Catolic: Sf. Albert cel Mare; Sf. Leopold
Greco-catolic: Ss. mc. mărturisitori Gurie, Samona și Aviv
Meteo
     *Astăzi: Vreme în ușoară în­călzire, cu cer parțial noros. Temperaturile maxime în timpul zilei vor atinge 7 grade C. În timpul nopții - cer acoperit, iar tempe­raturile minime vor coborî la 0 grade C.
    *Mâine: Cer acoperit. Tempe­ra­turile maxime în timpul zilei vor mai crește puțin, atingând valoarea de 9 grade C. Pe timpul nopții, posibil ploaie. Minimele vor fi de 3 grade C.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Postul Crăciunului
      Am intrat în postul Crăciunului, o perioadă deosebit de însemnată în viața drept cre­din­cioșilor creștini, care înainte - merge preaslăvitei Nașteri a Domnului nostru Iisus Hristos. Din nou, deci, suntem îndemnați de Sfânta noastră maică Biserică să traducem în fapte virtutea înfrânării, adică să ne abținem de la unele mâncăruri, de mâncările zise "de dulce", în primul rând, însă, să ne ferim de păcate, adăugând în strădania noastră rugăciunea, toată fapta cea bună, mai cu seamă milostenia. Așa procedând, izbândim a pune cu adevărat frâu zburdării neastâmpărate a trupului nostru atacat de toate poftele. Astfel, sigur tămăduim sufletul nostru, curățindu-l de patimile cele rele, îl luminăm și-i dăm mai multă putere, mai multă vigoare. Ca și altădată, și de data aceasta Sfânta Biserică, asemenea unui doctor bun, îngrijat de betejita noastră stare sufletească și trupească, ne recomandă călduros, cu toată bunăvoința, medicamentul postului, cu rețeta ce urmează: sunteți mai mult sau mai puțin bolnavi cu sufletul și cu trupul? Vreți să vă vindecați? Iată ce-i de făcut: folosiți leacul postului, feriți-vă de mâncăruri de dulce, nu vă îndopați cu cele de post, feriți-vă îndeosebi de păcate. Noi, ca niște copii ce suntem, cade-se să dovedim ascultarea necesară. Să luăm serios în considerare prea buna și utila rețetă a Bisericii, să împlinim întocmai ce ea ne recomandă, adică să postim așa cum se cuvine, să ne însănătoșim sufletește și trupește. Astfel, postirea noastră fi-va pârtie călăuzitoare și deschizătoare spre surâsul dragostei dumnezeiescului Prunc Iisus din peștera vifleemică. Cu toată vrednicia, să ne aflăm pe această pârtie.
"Tinerii noștri aproape" - program destinat persoanei cu handicap
      Societatea Națională a Handicapaților Fizic Alba derulează în perioada 10 noiembrie - 10 decembrie 2003 programul "Tinerii noștri aproa­pe". D-na Maria Joldeș, coordonatorul pro­iectului, ne-a declarat că acest program este cofinanțat de Ministerul Educației - Direcția Pro­grame pentru Tineret din cadrul ISJ Alba. Prin acest program se dorește atragerea de tineri voluntari cu handicap locomotor sau fără către activități comune și implicarea lor în derularea de programe destinate persoanelor cu handicap. (R.J.)
PSD Alba s-a "îmbogățit" cu peste 230 de noi membri
      Președintele interimar al PSD Alba, senatorul Cornel Filipescu a prezentat ieri, cu prilejul unei conferințe de presă, faptul că în ultimele două luni de zile numărul de membri ai partidului a crescut cu 230, nici unul neprovenind de la alte for­mațiuni politice. "Sunt toți oameni de calitate, cu o înaltă pregătire profesională. În județ sunt unele partide care nu au atâția membri comparativ cu primirile noastre lunare, dar pentru asta fac o gălăgie...", a comentat malițios senatorul PSD fără a nominaliza însă.
    În altă ordine de idei, președintele PSD Alba a mai declarat că au fost încheiate toate con­ferințele locale de dare de seamă și alegeri ale PSD din județ, cu excepția comunei Noșlac, care va avea loc duminică, 16 noiembrie a.c. În ceea ce privește mult așteptata Conferință județeană, ea se pare că se va desfășura în prima lună a anului viitor. (R.J.)
Campanii de vaccinare
Comunicat de presă de la Direcția de Sănătate Publică Alba
      În săptămâna 7 noiembrie - 14 noiembrie 2003, în cadrul Direcției de Sănătate Publică Alba, s-au desfășurat următoarele activități:
    1. Campania școlară de vaccinare clasa a III-a cu vaccin antihepatită B doza II și rapel cu vaccin antipoliomielitic s-a organizat prin dis­tri­buirea vaccinului la medicii școlari, iar în rural vaccinul s-a distribuit medicilor de familie, care au în responsabilitate unități școlare.
    2. La 1 noiembrie 2003 a avut loc la București o ședință de instruire în vederea implementării strategiei naționale de control a bolilor cu transmitere sexuală la care au participat și re­prezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Alba.
    Reprezentanții DSP Alba au organizat o instruire a medicilor dermatologi din județ în vederea implementării, și la nivelul județului nostru, a strategiei naționale (pliante, expuneri pe tema prevenției bolilor cu trans­mitere sexuală).
    3. În cadrul activităților desfășurate în campania "Prevenirea abuzului de alcool", a avut loc, la sediul Prefecturii Alba, o întâlnire a tuturor factorilor implicați în această campanie și s-a stabilit rolul fiecărui partener, al medicilor de familie, al medicilor școlari în prevenirea acestui flagel.
    4. Campania de vaccinare antigripală
    Au fost vaccinate 1.152 de persoane care beneficiază de acest vaccin gratuit - vârstnicii, copiii de la centrele de plasament, persoane care lucrează în unități sanitare. Urmează să se suplimenteze numărul de vaccinuri pentru medicii de familie și spitale. (director, dr. Adrian TEODORU)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.